Σεισμός

Αγώνας γονέων στο Γαλάτσι για να μην απελαθεί γονέας μετανάστης

Αγώνας γονέων στο Γαλάτσι για να μην απελαθεί γονέας μετανάστης Facebook Twitter
2

Γονείς στο Γαλάτσι, σε μια κίνηση αλληλεγγύης προς μετανάστη γονιό, για τον οποίο έχει ληφθεί απόφαση να απελαθεί, συγκεντρώνονται σήμερα έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, ο μετανάστης είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών ο οποίος μετά από 17 χρόνια παραμονής στην Ελλάδα απειλείται με απέλαση. Ο Ζ.Ν. που έχει 4 ανήλικα παιδιά έμενε άνεργος μετά από πολλά χρόνια νόμιμης παραμονής και εργασίας στην οικοδομή, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανανεώσει την άδεια παραμονής.

Ως τώρα επιβίωνε με λιγοστά μεροκάματα και με την αρωγή των γονέων στο 1ο Δημοτικό του Γαλατσίου. Όταν όμως βρέθηκε στο Α.Τ. για να επιλύσει μια διαφορά με τη σπιτονοικοκυρά του, συνελήφθη.

 «Ο Ζ.Ν. συνελήφθη και απειλείται με απέλαση επειδή είναι άνεργος, όπως 1,5 εκατ. άλλοι Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι. Δεν έκλεψε, δεν σκότωσε κανέναν», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου ου προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Α.Τ. σήμερα στις 6 το απόγευμα. Ζητάνε την απελευθέρωση του  και την άμεση χορήγηση άδειας παραμονής και πολιτικού ασύλου, καθώς η χώρα του αποτελεί εμπόλεμη ζώνη.

Ελλάδα
2

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αυτα για να καταλαβαινουμε πως σε αυτη τη χωρα και με αυτο το αναχρονιστικο νομικο πλαισιο οι ιδιοτητες του νομιμου και του παρανομου μεταναστη ειναι τελειως ευμεταβλητες. Και ταυτοχρονα ποσο συντηρητικο και αναλγητο ειναι το συνθημα της "απελασης ολων των λαθρομεταναστων" που εκστομιζεται τελευταια απο διαφορους επαναστατες του αυτονοητου.