Πρώτη πλέον η Ελλάδα στην αύξηση του αριθμού των αυτοκτονιών

Πρώτη πλέον η Ελλάδα στην αύξηση του αριθμού των αυτοκτονιών Facebook Twitter
2

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία για το κοινωνικό φαινόμενο των αυτοκτονιών τα οποία έχουν συγκεντρώσει η οργάνωση «Κλίμακα», η Ελληνική Αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου,-σήμερα είναι και η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Αυτοκτονιών,-κάθε ημέρα γίνονται στη χώρα μας δύο τουλάχιστον απόπειρες αυτοκτονίας ενώ η Ελλάδα κατέχει πλέον την πρώτη θέση στην αύξηση του αριθμού των αυτοκτονιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα τελευταία τρία χρόνια οι αυτόχειρες αυξήθηκαν κατά 22,5% και μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα έχουν γίνει 1.727 αυτοκτονίες και απόπειρες.

Το 50% των περιπτώσεων δε, είναι επανάληψη παλαιότερης αποτυχημένης απόπειρας.

Στο 25% των περιπτώσεων συνηθέστερες αιτίες είναι τα οικονομικά αδιέξοδα και η ανεργία.

Οι περισσότερες απόπειρες και αυτοκτονίες συμβαίνουν στην Ελλάδα κυρίως την άνοιξη και το καλοκαίρι ενώ οι άνδρες εμφανίζουν τετραπλάσια ποσοστά αυτοκτονιών. Οι περισσότερες αυτοκτονίες έχουν καταγραφεί σε Κεντρική Μακεδονία, Κρήτη και Αττική.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Να διευκρινήσουμε για όσους θα προτρέξουν, πως αύξηση στο ρυθμό των αυτοκτονιών, δε σημαίνει κατ' ανάγκη πολλές αυτοκτονίες. Αν σε μια χώρα αυτοκτονούσε μόλις ένας και την επόμενη χρονιά δύο, αυτή είναι αύξηση 100%. Σημασία έχει η αναλογία κατά πληθυσμό, στην οποία η Ελλάδα παραδοσιακά βρίσκεται πολύ χαμηλά κι ελπίζω να παραμείνει.