Φοιτητές Ιατρικής ενισχύουν εθελοντικά Κέντρα Υγείας

Φοιτητές Ιατρικής ενισχύουν εθελοντικά Κέντρα Υγείας Facebook Twitter
1

Εβδομήντα φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., στο διάστημα από 16 Ιουλίου έως 26 Αυγούστου, θα ενισχύσουν εθελοντικά τα Κέντρα Υγείας περιοχών της Βόρειας Ελλάδας προσφέροντας τις υπηρεσίες τους.

Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στο παράρτημα Θεσσαλονίκης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ) και έχει ως στόχο την κοινωνική προσφορά και παράλληλα την εκπαίδευση των φοιτητών.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε 6 επταήμερα στα Κέντρα Υγείας Θάσου, Κασσανδρείας, Παλαιοχωρίου, Αγίου Νικολάου, Αγίου Όρους και Μουδανιών.

Ο Κώστας Ιμπριάλος, πρόεδρος της ΕΕΦΙΕ, τόνισε πως το πρόγραμμα ενίσχυσης των Κέντρων Υγείας εφαρμοζόταν και παλαιότερα αλλά τα τελευταία τέσσερα χρόνια είχε ατονήσει λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, ενώ πρόσθεσε: «Οι φοιτητές μετέχουν εθελοντικά και διαμένουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο των Κέντρων Υγείας. Τα έξοδα μετάβασης και διατροφής πρέπει να τα καλύπτουν οι ίδιοι. Όταν είχαμε χορηγίες καλύπτονταν τα έξοδα αυτά χωρίς να επιβαρύνονται οι ίδιοι. Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση του έργου των ιατρών των Μονάδων Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα κατά τους θερινούς μήνες, οπότε παρουσιάζονται αυξημένες ανάγκες λόγω της τουριστικής αιχμής και των κλιματολογικών συνθηκών».

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Στις προηγμενες χωρες, ο εθελοντισμος ειναι μια ιδεα υψηλη της ανιδιοτελους προσφορας και συμβολης. Στην Ελλαδα, απλα επιστρατευεται για να καλυψει τα τεραστια κενα του ανυπαρκτου κρατους προνοιας.