Αυστηρά μέτρα ασφαλείας στη δίκη για την υπόθεση αποπλάνησης μαθητριών σε γυμνάσιο του Ηρακλείου

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας στη δίκη για την υπόθεση αποπλάνησης μαθητριών σε γυμνάσιο του Ηρακλείου Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου (Alexandros Michailidis / SOOC)
0

Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και μέσα σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης άρχισε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, η υπόθεση που αφορά στην αποπλάνηση ανηλίκων κατ' εξακολούθηση, σε βάρος οχτώ μαθητριών του Γυμνασίου Αρχανών του Ηρακλείου.


Κατηγορούμενος είναι ένας 45χρονος Ιρανός, που φέρεται να παρενόχλησε ή να αποπειράθηκε να παρενοχλήσει τα παιδιά, μέσα στον χώρο του σχολείου, με πρόσχημα ότι ήθελε να τον βοηθήσουν σε επιμετρήσεις που θα έκανε στον χώρο της αποθήκης, που ήταν επιβλέπων μηχανικός εκτέλεσης έργου.


Σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονέων, ο 45χρονος φώναζε μία- μία τις μαθήτριες στον χώρο της αποθήκης και τις παρακαλούσε να τον βοηθήσουν, επειδή ήθελε να πάρει τα μέτρα και δεν έφθανε ο ίδιος. Τις ανέβαζε σε μία καρέκλα που είχε τοποθετήσει πάνω σε θρανίο και στην συνέχεια τραβούσε την καρέκλα και τις έπιανε με τα χέρια του, προχωρώντας σε ασελγείς πράξεις.


Τα κορίτσια αποκάλυψαν όσα είχαν συμβεί σε καθηγήτριά τους, η οποία αμέσως ενημέρωσε την διευθύντρια. Οι γονείς ενημερώθηκαν, ακολούθησε καταγγελία στην Ασφάλεια Ηρακλείου, που οδήγησε στην σύλληψη και στην προφυλάκιση του Ιρανού.


Τα παιδιά μίλησαν για ένα εφιάλτη, ενώ σε μία μαθήτρια χρειάστηκε και ψυχολογική στήριξη.


Σήμερα, κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για παρανόηση και ότι δεν είχε πονηρή διάθεση απέναντι στις μαθήτριες.


Ο εισαγγελέας της έδρας, στην αγόρευση του ανέφερε, ότι ο κατηγορούμενος θα έπρεπε να κηρυχθεί ένοχος για ασελγείς χειρονομίες, για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας για κάθε ένα από τα παιδιά.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ