Νέα τροπή στην υπόθεση της Αίγινας- Δεν βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα του 77χρονου στο τιμόνι του ταχύπλοου

Νέα τροπή στην υπόθεση της Αίγινας- Δεν βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα του 77χρονου στο τιμόνι του ταχύπλοου Facebook Twitter
0

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της θανατηφόρας σύγκρουσης του ταχύπλοου Duende με τη λάντζα «Αντωνία» στα ανοικτά της Αίγινας μετά το πόρισμα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Αστυνομίας που φέρνει σήμερα στο φως η εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Σύμφωνα με αυτό, στο τιμόνι του ταχύπλοου δεν βρέθηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα του 77χρονου Θρασύβουλου Λυκουρέζου, παρά μόνο ένα παλαμικό αποτύπωμά του στα χειριστήρια των μηχανών.

Την ίδια στιγμή, συνήγορος των θυμάτων υποστηρίζει πως κατά τη σύγκρουση, το ταχύπλοο ενδέχεται να βρισκόταν στον «αυτόματο πιλότο» και ζητά αναπαράσταση του ατυχήματος: «Θέλουμε να ξετυλιχτεί το νήμα από την αρχή. Να δούμε ποιοι ανέβηκαν στο σκάφος, από πού και πώς επιβιβάστηκε ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος με τη δυσκολία που έχει στην κίνηση. Το πλέον κρίσιμο όμως είναι να διερευνηθεί αν βρισκόταν κάποιος στο τιμόνι τη στιγμής της σύγκρουσης ή αν είχαν βάλει απλώς μια ταχύτητα και συζητούσαν. Δεν εξηγείται πώς το ταχύπλοο πέρασε πάνω από τη βάρκα. Αν, όπως ισχυρίζεται ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος, αντέδρασε όταν είδε τη βάρκα κάνοντας "κράτει", το ταχύπλοο έπρεπε να ακινητοποιηθεί άμεσα».

Τα αδέρφια του καπετάνιου της λάντζας, που έχασε την ζωή του κατά τη σύγκρουση, προτείνουν τον διορισμό τεχνικού συμβούλου ενώπιον της ανακρίτριας, όπως γνωστοποίησε η συνήγορός τους, Τατιάνα Τσιρακοπούλου.

Υπενθυμίζεται πως αρμόδιο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ασφάλειας Αττικής είχε ερευνήσει σπιθαμή προς σπιθαμή το ταχύπλοο, που παρέμενε εκτεθειμένο στο λιμάνι του νησιού για δύο ημέρες.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM