Eκπομπή της Deutsche Welle θέτει θέμα παραίτησης του Αβραμόπουλου

Eκπομπή της Deutsche Welle θέτει θέμα παραίτησης του Αβραμόπουλου Facebook Twitter
SOOC
0

Στην εκπομπή Conflict Zone της DW εμφανίστηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος προκειμένου να δώσει απαντήσεις για τους χειρισμούς του, ως επίτροπος για το μεταναστευτικό.

 Το σάιτ του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου, αναφέρεται στον τρόπο που λειτουργεί το σύστημα ασύλου και σημειώνει ότι λειτουργεί «χωρίς μεγάλη επιτυχία».

Στην συνέντευξη του, ο Έλληνας επίτροπος αναφέρεται σε αρκετά κράτη-μέλη όπως η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Τσεχία που «έχουν αρνηθεί σθεναρά να εφαρμόσουν τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις» για να δεχτεί την κριτική καλεσμένου ο οποίος του είπε ότι η δουλειά του είναι να διαμεσολαβήσει για να διευθετηθεί το θέμα, «αλλά δεν το κάνατε». Ο επίτροπος απάντησε ότι έκανε συμφωνίες και ελήφθησαν αποφάσεις.

Στο σχόλιο ότι, «παρόλα αυτά κανείς δεν τις πραγματοποίησε», ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε ότι "δεν είναι κανείς, αλλά υπήρξε κάποια απροθυμία, διότι έχει επίσης να κάνει με την εσωτερική πολιτική. « Πολλές κυβερνήσεις ήταν κάτω από την πίεση λαϊκιστικών και εξτρεμιστικών κινημάτων στο εσωτερικό των χωρών τους, και πίστευαν ότι θα χάσουν ψήφους.  Είναι η στιγμή για. τα κράτη μέλη να αναλάβουν ηγετικό ρόλο, όπως έχει ήδη πράξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ", τόνισε.

 

"Από ό, τι συμβαίνει γύρω μου, δεν μπορώ να κρύψω το φόβο μου," είπε επίσης ο κ. Αβραμόπουλος, όταν ρωτήθηκε αν οι άνθρωποι αισθάνονται ασφαλείς αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, είπε: «Δεν είναι ο φόβος που θα πρέπει να επικρατήσει στη λήψη και την εφαρμογή των πολιτικών."

 «Θέλω περισσότερη Ευρώπη, επειδή αυτή είναι η μόνη απάντηση», σημείωσε.

Παρόλα αυτά το ερώτημα που ανέβασε ο παρουσιαστής της εκπομπής του γερμανικού καναλιού είναι «αν θα πρέπει να παραιτηθεί ο κ. Αβραμόπουλος, λόγω της αποτυχίας του στο προσφυγικό ζήτημα».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM