Mέρκελ και Ερντογάν θέλουν να φέρουν το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, για τους πρόσφυγες

Mέρκελ και Ερντογάν θέλουν να φέρουν το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, για τους πρόσφυγες Facebook Twitter
1

Θέμα δραστηριοποίησης του ΝΑΤΟ, τόσο στα τουρκοσυριακά σύνορα όπου συνωστίζονται πρόσφυγες από το Χαλέπι, όσο και στο Αιγαίο έβαλαν χθες Μέρκελ και Νταβούτογλου κατά τη συνάντηση τους στην Άγκυρα, εγκαταλείποντας το σενάριο των κοινών περιπολιών. Οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν σε δραστηριοποίηση της Συμμαχίας, ώστε να ελέγξει τις προσφυγικές ροές, άγνωστο με ποιον τρόπο, αφού ο μηχανισμός του ΝΑΤΟ είναι δομημένος για επέμβαση σε συνθήκες πολέμου.

Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι Άγκυρα και Βερολίνο θα ζητήσουν εντός της εβδομάδας, στη διάρκεια συνεδρίασης στο ΝΑΤΟ, τη βοήθεια της συμμαχίας για την καταπολέμηση των διακινητών κατά μήκος των τουρκικών συνόρων.

Επίσης κατήγγειλε τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, σημειώνοντας ότι αισθάνεται φρίκη για τα δεινά των Σύρων προσφύγων. «Είμαστε τώρα, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, συγκλονισμένοι από τα δεινά δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που υφίστανται και τους βομβαρδισμούς που προέρχονται από τη ρωσική πλευρά», είπε η Άνγκελα Μέρκελ.

Η  Τουρκία διαβεβαίωσε, διά του Νταβούτογλου,  ότι θα ενημερώσει τις Βρυξέλλες για τα αρχικά προγράμματα που σχεδιάζει, μόλις παραλάβει το ποσό των 3 δισ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους με στόχο να ανακόψει την προσφυγική ροή προς την Ευρώπη.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM