Ο Καμμένος επιμένει στην προστασία των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων από τα κυκλώματα

Ο Καμμένος επιμένει στην προστασία των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων από τα κυκλώματα Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
3

Την ανάγκη καταγραφής και ταυτοποίησης ασυνόδευτων βρεφών και παιδιών προσφύγων, που δεν καταγράφονται με το ισχύον σύστημα και με αποτέλεσμα να υπόκεινται σε απάνθρωπη εκμετάλλευση, επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στην παρέμβαση του, στη διάρκεια της άτυπης συνόδου των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ.

Παράλληλα επανέλαβε την ελληνική πρόταση για τη χρήση βιομετρικών στοιχείων, ώστε να είναι αποτελεσματικότερη η καταγραφή και ταυτοποίηση των εισερχομένων και η διασύνδεσή τους με τράπεζες δεδομένων διεθνών οργανισμών, όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, καθώς και τρίτων χωρών που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα.

Ο κ. Καμμένος ενημέρωσε τους ομόλογους του για το υποστηρικτικό έργο που ανέλαβαν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας για την αντιμετώπισή του προσφυγικού.

Η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι ανέφερε ότι θα εγγράψει το θέμα του προσφυγικού στην ημερήσια διάταξη της τακτικής υπουργικής Συνόδου των υπουργών 'Άμυνας τον προσεχή Απρίλιο.

Στη σύνοδο συζητήθηκε η υλοποίηση των πολιτικών αποφάσεων για συνεργατικά προγράμματα ανάπτυξης των στρατιωτικών δυνατοτήτων των ευρωπαϊκών χωρών με παροχή κινήτρων, ενώ έγινε ανασκόπηση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Αφρική και υπογραμμίστηκε η ανάγκη αναπροσαρμογής των σχετικών εντολών. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, τόνισε ότι στις εντολές αυτές πρέπει να περιληφθούν οι αποφάσεις της Διάσκεψης Κορυφής της Βαλέτας για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Συγγνώμη, αλλά έπρεπε να φτάσει ο Καμμένος να τους το πει αυτό; Δεν θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, όταν γίνεται τόσος ντόρος για trafficking κλπ;Εν πάσει περιπτώσει, μπράβο του για αυτό.