Μέτρα της κυβέρνησης για ενίσχυση των αγροτών

Μέτρα της κυβέρνησης για ενίσχυση των αγροτών Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Μέτρα για την ενίσχυση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών με σύνταξη μητρώου στο οποίο θα μπορεί να ενταχθεί κάποιος με αυστηρά κριτήρια, μελετά η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το Έθνος καταρτίζεται σχέδιο με σύνταξη μητρώου αγροτών και ενίσχυση με φορολογικά, ασφαλιστικά και επενδυτικά κίνητρα, αλλά και ειδική κάρτα για τους αγρότες, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητάς τους.

Για την ένταξη στο μητρώο θα πρέπει να πληρούνται τρεις βασικές προϋποθέσεις. Ο διαχωρισμός των κατ’ επάγγελμα αγροτών  από τους  ετεροεπαγγελματίες, η αυστηροποίηση του όρους αγρότης και η θέσπιση ειδικού φορολογικού καθεστώτος.

Έτσι για να ενταχθεί κάποιος στο μητρώο θα πρέπει:

Να αντλεί το 50% του εισοδήματός του από τον αγροτικό τομέα

-Το 30% τουλάχιστον του συνολικού ετήσιου χρόνου εργασίας του να απασχολείται στον αγροτικό τομέα

-Να είναι ασφαλισμένος στον ΟΓΑ

Το σχέδιο για την ευνοϊκότερη αντιμετώπιση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών περιλαμβάνει χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή από 26% που θα ισχύει από το 2017, θέσπιση αφορολόγητου ορίου για το οικογενειακό εισόδημα, μεγαλύτερη ανταποδοτικότητα μεταξύ ασφαλιστικών εισφορών και παροχών, καθώς και μοριοδότηση για συμμετοχή στις δράσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Δεδομένη θεωρείται και η διεύρυνση των εκπτώσεων των αγροτών.  Στις εκπτώσεις θα συμπεριληφθεί και η τεκμαρτή οικογενειακή αμοιβή για αγροτικές εργασίες, ενώ θα υπάρξει και συντελεστής αποσβέσεων για την αγορά αγροτικών μηχανημάτων και άλλων πάγιων που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM