Παρασκήνιο από Λονδίνο - Ο Τσίπρας έκανε παράπονα στη Μέρκελ και εκείνη τον ρώτησε για το Μητσοτάκη

Παρασκήνιο από Λονδίνο - Ο Τσίπρας έκανε παράπονα στη Μέρκελ και εκείνη τον ρώτησε για το Μητσοτάκη Facebook Twitter
3

Επισήμως η ατζέντα στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρας και της καγκελαρίου Α. Μέρκελ περιελάμβανε το προσφυγικό, την πορεία του ελληνικού προγράμματος και τη γενικότερη εικόνα στην οικονομία. Ωστόσο στο πλαίσιο της συνάντησης που έγινε στο Λονδίνο στο περιθώριο της Διάσκεψης Δωρητών για τη Συρία οι δύο ηγέτες  βρήκαν την ευκαιρία να συζητήσουν και άλλα θέματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε στην Καγκελάριο ότι δεν πρέπει οι διαφωνίες μεταξύ των θεσμών να οδηγήσουν σε καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, επισημαίνοντας μια σειρά θετικών εξελίξεων στην οικονομία που δείχνουν τον δρόμο προς την ανάπτυξη. Ο πρωθυπουργός φέρεται να παραπονέθηκε στην καγκελάριο και να εξέφρασε με δυσαρέσκεια πως οι θεσμοί καθυστερούν σκοπίμως να προχωρήσουν την αξιολόγηση και δεν έχουν παραδώσει ακόμη τις αντιπροτάσεις τους ενώ η ελληνική πλευρά τις έχεις γνωστοποιήσει από την αρχή του έτους.

Η γερμανίδα καγκελάριος δεν φέρεται να έχει δώσει κάποια απάντηση στις ενστάσεις του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να προχώρησε σε μια μάλλον αμήχανη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό. Οι πληροφορίες για το παρασκήνιο της συνάντησης αναφέρουν πως τον ρώτησε για την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη και του ζήτησε να της πει τη γνώμη του. Η απάντηση του πρωθυπουργού δεν έχει γίνει γνωστή.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Αλέξης: ...και θα ήθελα να σάς μεταφέρω την έκκληση να επιταχυνθεί η αξιολόγηση όσο το δυνατόν περισσότερο διότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε στενωπό και...Αγγελα: πές μου, για να μην το ξεχάσω κιόλας, με κείνη την μεταγραφή τού Λέτο στον Παναθηναικό τι έγινε? Και ποιά η γνώμη σου για τίς αναμετρήσεις Ολυμπιακού-Αντερλεχτ?***Disclaimer: εννοείται ότι δεν μπορεί να τα πεί αυτά ο Αλέξης στα Αγγλικά. Ομως: I want to believe.