3 νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν την ΝΔ να έχει κλείσει την ψαλίδα

3 νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν την ΝΔ να έχει κλείσει την ψαλίδα Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Ισοπαλία ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το «φως» της δημοσιότητας την Παρασκευή, ενώ μια τρίτη δείχνει τη ΝΔ να προηγείται. 

Η εφημερίδα «Παραπολιτικά» δημοσιεύει δημοσκόπηση από την εταιρεία Metron Analysis που δίνει ποσοστό 24% στη ΝΔ, έναντι 23,4% στον ΣΥΡΙΖΑ.


Η νέα έρευνα έρχεται λίγες ημέρες έπειτα από τη δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega, σύμφωνα με την οποία η ΝΔ συγκέντρωνε ποσοστό 25,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ 25%.

3 νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν την ΝΔ να έχει κλείσει την ψαλίδα Facebook Twitter
3 νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν την ΝΔ να έχει κλείσει την ψαλίδα Facebook Twitter


Η δεύτερη δημοσκόπηση είναι της MRB και πραγματοποιήθηκε για τον τηλεοπτικό σταθμό Star. 


Στην πρόθεση ψήφου ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συγκεντρώνουν 25,1%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6% και ακολουθούν: το ΚΚΕ με 5%, το Ποτάμι με 4,6%, το ΠΑΣΟΚ με 5,2%, η Ένωση Κεντρώων 3,9%, η ΛΑΕ με 3,6%, ενώ οι ΑΝΕΛ συγκεντρώνουν ποσοστό 2,3%.

Στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ συγκεντρώνουν 29,6%, η Χρυσή Αυγή 7,1%, το ΠΑΣΟΚ 6,1%, το ΚΚΕ 5,9%, το Ποτάμι 5,4%, η Ένωση Κεντρώων 4,6%, η Λαϊκή Ενότητα 4,3% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,7%.

Όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με ποσοστό 34,8% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 34,3%. 
Την ίδια ώρα, στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, το 37,1% των πολιτών επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα και το 36% τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.


Η τρίτη δημοσκόπηση που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, υπάρχει ισοπαλία μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό 27%.

3 νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν την ΝΔ να έχει κλείσει την ψαλίδα Facebook Twitter


Όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει ίδιο ποσοστό με τον Αλέξη Τσίπρα.
Πιο αναλυτικά, και οι δύο συγκεντρώνουν ποσοστό 27,5%, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να έχει ελαφρώς περισσότερες αρνητικές ψήφους.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Σταύρος Θεοδωράκης με ποσοστό 24% και ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά με 18,5%.
Την ίδια ώρα, σε ερώτηση ποια κυβέρνησή θα έδινε περισσότερη σιγουριά, το 45% των πολιτών απαντά ότι θα ήταν μια κυβέρνηση με εθνικής ενότητας με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM