Ο Τσίπρας παραδέχτηκε πως είχε δώσει προσωπικά εντολή για σχέδιο άμυνας της χώρας

Ο Τσίπρας παραδέχτηκε πως είχε δώσει προσωπικά εντολή για σχέδιο άμυνας της χώρας Facebook Twitter
8

Σχέδια εξόδου της χώρας δεν είχαμε και ποτέ δεν επεξεργαστήκαμε, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, απαντώντας στο πλαίσιο της ώρας του πρωθυπουργού στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. Ωστόσο με την απάντησή του ο πρωθυπουργός φαίνεται να παίρνει και πάλι το βάρος πάνω του και μάλλον καλύπτει τον πρώην ΥΠΟΙΚ.

"Όταν οι εταίροι είχαν στο τραπέζι σχέδιο Grexit, εμείς δεν θα έπρεπε να προετοιμαστούμε;" ανέφερε σε έντονο ύφος ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είπε ότι είχε δώσει προσωπικά εντολή στον υπουργό Οικονομικών να συγκροτήσει ένα σχέδιο άμυνας της χώρας, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. "Είχαμε και οφείλαμε να έχουμε σχέδιο άμυνας για τη χώρα και δεν θα έπρεπε να μας εγκαλείτε για κάτι τέτοιο" πρόσθεσε ο πρωθυπουργός ο οποίος στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ.

«Αυτό που κάνετε είναι έξω και πέρα από κάθε λογική. Φυσικά και είχα δώσει προσωπικά εντολή να συγκροτηθεί ομάδα επεξεργασίας σχεδίου άμυνας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης» είπε ο κ. Τσίπρας. Αυτό για εσάς είναι ότι επιδίωκα την έκτακτη ανάγκη, επισήμανε, τονίζοντας ταυτοχρόνως ότι είναι κωμικό να ανακαλύπτεται μέγα σκάνδαλο στην αυτονόητη πράξη μιας κυβέρνησης να προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο, όταν μάλιστα η στάση της άλλης πλευράς στις διαπραγματεύσεις γινόταν όλο και πιο σκληρή.


«Το κόμμα σας δεν διαπραγματεύθηκε για τίποτα, αλλά δεχθήκατε την προετοιμασία των προγραμμάτων που επιβλήθηκαν» ανέφερε προς την κ. Γεννηματά.


Επιπλέον ο πρωθυπουργός δήλωσε κατηγορηματικά ότι «σχέδια εξόδου της χώρας από το ευρώ δεν είχαμε. Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης είχαμε και έπρεπε να έχουμε».



8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Πολιτική / Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Με χιούμορ απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Τι πιο απλό και χρήσιμο να εφαρμοστεί στην Ελληνική πολιτική αυτό που εφαρμόζεται από τους δανειστές μας. Ποτέ δεν παραδέχεσαι κάτι δύσκολο ή σημαντικό στην Εθνική Πολιτική να μείνει κρυφό. Αποφεύγεις να απαντήσεις μέχρι να το μάθει όλος ο κόσμος που εσύ φρόντισες να το μάθει με διαρροές στα φιλικά σου ΜΜΕ ή χρησιμοποιώντας ήδη καμμένα χαρτιά. Αν μάλιστα κάνει την ερώτηση άπειρος αρχηγός αντίπαλου κόμματος λες την αλήθεια κατάφατσα και ταυτόχρονα κατηγορείς και αναδεικνύεις το αντίπαλο κόμμα για ανικανότητα στις προηγούμενες και την σημερινή ηγεσία του.Θα ήθελα να δω την κ. Γεννηματά και την κ. Μέρκελ να συναντιούνται πριν από σκληρή διαπραγμάτευση, με χαριεντισμούς, χαμογελάκια και φιλάκια στον αέρα προς το μάγουλο, συγκρίσεις στο ντύσιμο από τα ΜΜΕ, συμβουλές της σιδεράς κυρίας προς την νεόφυτη, και μετά σφυροκόπημα με αποτέλεσμα τα χείλη και τα μάτια μαύρα από την ένταση και το κλάμα.Δεν είδατε πόσο γερασμένος φαίνεται ο Τσίπρας που νόμιζε ότι θα πουλήσει μεσογειακή γοητεία και επέστρεψε με νέες άσπρες τρίχες. Αν δεν κατάλαβε η κ. Γεννηματα ότι στις Βρυξέλες δεν πάνε να πηδήξουν οι αντιπρόσωποι μας σχοινάκι αλλά να πηδη....ν τότε είναι γνήσια πολιτική απόγονος πολιτικής ανιδεότητας στυλ Γιωργάκη και Μπέννυ.Δεν είναι καλύτερα να αρχίσει σιγά σιγά και χωρίς κίνδυνο με τα εσωκομματικά μαχαιρώματα της κυβέρνησης και το παλιό καλό ξεροτύρι του ΠΑΣΟΚ, την υπεράσπιση των μεγαλοτσιφλικάδων και αρχοντοχωριάτων διαπλεκόμενων της επαρχίας. Υπάρχει αγροτική γη, υπάρχουν σκόρπιοι ψήφοι. Να βάλει τις αγροτικές γαλότσες και να βγάλει μερικές φωτογραφίες για τα ΜΜΕ δίπλα στους κακοπληρωμένους μετανάστες που μαζεύουν φράουλες, ντομάτες, ελιές και σταφύλια ζώντας σε μαντριά. Μην ξεχάσει την Κρήτη, τα Ανώγεια, νοσοκομεία και τα ... φαρμακεία.
Φυσικά όχι για να καλύψει τον Βαρουφάκη. Απλώς και μόνο επειδή κατάλαβε πως λέγοντας "δεν είχαμε ποτέ σχέδιο εξόδου από το ευρώ μόνο σχέδιο έκτακτης ανάγκης" καλύπτει μεγαλύτερο ακροατήριο.
Go on my boy! Teach me to Dance!!! (Το αντιστρέφω και σου δίνω το λόγο, αυτό που θα έπρεπε όλοι μας να κάνουμε- ιδιαίτερα οι άνω των..., οι έχοντες και μη, οι λόγιοι και μη, οι βολεψάκηδες και μη, οι συντεχνιαζόμενοι και μή, οι εργοπατέρες και μή, οι αριστεροι(;) και μη, ακόμα και εσύ που δεν έχεις ακόμα γνωρίσει το χώμα που πατάς...)
Αλήθεια, ποιός πιστεύει ότι η Γερμανία, η Γαλλία, η Ολλανδία και όλες οι οργανωμένες χώρες δεν έχουν σχέδιο Β, και μάλιστα ήδη πριν την κυκλοφορία του ενιαίου νομίσματος, για μία ενδεχόμενη διάλυση της ευρωζώνης ή ως εναλλακτική επιλογή επιστροφής στο εθνικό νόμισμα; Δεν μπορώ να καταλάβω, ειλικρινά, τον κακό χαμό που προκαλεί το σχέδιο Β. Θα ήταν πιο φρόνιμο, πιστεύω, η κριτική να εστιαστεί στη σοβαρότητα του εναλλακτικού σχεδίου και δη του σχεδίου Α (αν υπήρξε πότε τέτοιο).
Το παραδεχτηκε μολις σημερα, τωρα που τον εκανε ρομπα ο Βαρουφακης με τις αποκαλυψεις. Πριν μια εβδομαδα ειπε οτι Δεν ειχε δωσει εντολη για σχεδιο δραχμης και οτι "απλως προς το τελος της διαπραγματευσης ζητησε να μαθει της ειπτωσεις αλλαγης του νομισματος". Λεει Αλλα ο Τσιπρας και Αλλα ο Βαρουφακης!Αλλα ειναι πραγματικα εντυπωσιακο να μιλαει για αληθεια ο Τσιπρα, που Οποτε μιλησε ειπε Ψεματα! αλήθεια, ποτε ειπε Μια αληθεια που να επιβεβαιωθηκε?