Έκτακτο συνέδριο το Σεπτέμβριο αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Έκτακτο συνέδριο το Σεπτέμβριο αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

Την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για έκτακτο συνέδριο το Σεπτέμβριο υπερψήφισε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά από πολύωρη και γεμάτη εντάσεις συνεδρίαση στην οποία κυριάρχησαν οι σκληρές αντιπαραθέσεις.

Απερρίφθη η πρόταση της Αριστερής Πλατφόρμας για σύγκληση διαρκούς συνεδρίου, ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Υπενθυμίζεται ότι η διαφορά μεταξύ των δύο προτάσεων είναι ότι για το έκτακτο συνέδριο θα πρέπει να εκλεγούν νέοι αντιπρόσωποι από τις Οργανώσεις Μελών του κόμματος, ενώ στο διαρκές μετέχουν οι σύνεδροι που είχαν εκλεγεί για το τακτικό Συνέδριο.

Νωρίτερα τόσο ο Παν. Λαφαζάνης, όσο και η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσαν επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρώτος έκανε μεταξύ άλλων λόγο για  «δικτατορία του  ευρώ» και για  «ιδιόμορφο ολοκληρωτισμό» και κατηγόρησε ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα ότι  λέει ψέματα ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου από την πλευρά της απάντησε στα περί "σουρεαλισμού" από τον Πρωθυπουργό λέγοντας :  «Όχι απλώς δεν ήμασταν προετοιμασμένοι, αλλά δεν διανοηθήκαμε ποτέ ότι θα μπορούσε η κυβέρνηση της αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ να φέρει μέσα σε 14 ημέρες, τρία απανωτά κατεπείγοντα για συζήτηση και ψήφιση σε λιγότερο από 24 ώρες, να προετοιμάζεται να φέρει το χειρότερο μνημόνιο στη μνημονιακή ιστορία, να αναγκάζεται να προσκαλεί την τρόικα ως νέα τετραμερή και να κατηγορείται για παιδιαρίσματα όποιος προσπαθεί να διαφυλάξει τη δημοκρατική διαδικασία».

Νωρίτερα, παραιτήθηκαν 17 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από το όργανο του κόμματος καταγγέλλοντας την ηγεσία, ότι το συνέδριο, που εξήγγειλε στοχεύει «την επικύρωση της μετάλλαξης σε μνημονιακό κόμμα»!

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM