Ερώτηση του Ποταμιού για μετακινήσεις 35 υπάλληλων στα Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας στο εξωτερικό

Ερώτηση του Ποταμιού για μετακινήσεις 35 υπάλληλων στα Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας στο εξωτερικό Facebook Twitter
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ
2

Επίκαιρη ερώτηση για την «σπουδή» της κυβέρνησης να προχωρήσει σε εσπευσμένη πρόσκληση που αφορά τις μετακινήσεις 35 υπάλληλων στα Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας στις χώρες του εξωτερικού, κατέθεσε η βουλευτής του Ποταμιού Χριστίνα Ταχιάου, προς τον υπουργό Επικρατείας.

 «Με δεδομένη την ένδεια στην οποία περιήλθαν τα οικονομικά αποθέματα του ελληνικού κράτους έχει υπολογιστεί πόσο θα κοστίσουν στον κρατικό προϋπολογισμό οι συνολικές δαπάνες των μετακινήσεων αυτών για την κάλυψη των 35 θέσεων και από που θα εκταμιευθούν τα σχετικά ποσά;» ρωτά η κα Ταχιάου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:

Όνομα – Επώνυμο Βουλευτή: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΑΧΙΑΟΥ
Κοινοβουλευτική Ομάδα: ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς Υπουργό Επικρατείας

Θέμα: Προγραμματισμός των μετακινήσεων στα Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας στο Εξωτερικό.

Ανάπτυξη κειμένου της ερώτησης:

Από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, την διεύθυνση της Επικοινωνίας και Προβολής, Τμήμα γραφείων τύπου του εξωτερικού, εστάλη την 15η και 16η Ιουλίου 2015 πρόσκληση προς τους υπαλλήλους του κλάδου Συμβούλων και Επικοινωνίας, τους δημοσιογράφους αλλά και τους διοικητικούς υπαλλήλους της ως άνω Γ.Γ. για τις μετακινήσεις στα Γραφεία Τύπου του εξωτερικού κατά την θερινή περίοδο του 2015. Συγκεκριμένα αναφέρομαι στο με αριθμό 12003/16.7.2015 έγγραφο της Διεύθυνσης Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών με συνημμένα τα υπ'αρ. ΔΕΠ 609/15.7.2015 και ΔΕΠ/610/16.7.2015 έγγραφα της Διεύθυνσης Επικοινωνίας και Προβολής με θέμα τον Προγραμματισμό των μετακινήσεων στα Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας στο Εξωτερικό.

Ταυτόχρονα, έχει αναρτηθεί προς διαβούλευση το νομοσχέδιο για την Εθνική Επικοινωνιακή Πολιτική, Οργάνωση της Επικοινωνιακής Διπλωματίας και Σύσταση Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας και Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης, με βάση το οποίο καταργείται ο νόμος 3166/2003, τον οποίο μάλιστα επικαλούνται οι προσκλήσεις και το οποίο στο άρθρο 18 παράγραφος 8 προβλέπει τον ετήσιο έγκαιρο προγραμματισμό των μεταθέσεων από και προς το εξωτερικό κατά την χρονική περίοδο 15 Νοεμβρίου – 15 Ιανουαρίου.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

1) Με δεδομένη την επικείμενη νομοθετική διαδικασία για ποιο λόγο έγινε τόσο εσπευσμένα η παρούσα πρόσκληση για μετακινήσεις υπαλλήλων στα Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας του εξωτερικού;

2) Με δεδομένη την ένδεια στην οποία περιήλθαν τα οικονομικά αποθέματα του ελληνικού κράτους έχει υπολογιστεί πόσο θα κοστίσουν στον κρατικό προϋπολογισμό οι συνολικές δαπάνες των μετακινήσεων αυτών για την κάλυψη των 35 θέσεων και από που θα εκταμιευθούν τα σχετικά ποσά;

Η ερωτώσα Βουλευτής
Χριστίνα Ταχιάου, Α' Θεσσαλονίκης

29 Ιουλίου 2015

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Δεν γνωρίζω αν στις μεταθέσεις βρέθηκαν οι κατάλληλοι άνθρωποι για την κατάλληλη δουλειά. Η ενημέρωση όμως και παρουσίαση των πολιτικών θέσεων της Ελλάδας από τα γραφεία Τύπου στο εξωτερικό ήταν σχεδόν ανύπαρκτη. Οι επαφές με την Ομογένεια, προβολή των Ελληνικών θέσεων και αιτημάτων, απαντήσεις στα διάφορα ΜΜΕ του εξωτερικού που πρόβαλλαν ανθελληνικές φήμες ήταν στο μίνιμουμ.
Το Ποτάμι συνήθως κάνει καίριες ερωτήσεις αλλά δεν παίρνει ποτέ απάντηση. Και όταν παίρνει είναι πάντα κατηγορίες ότι το κόμμα είναι δάκτυλος των διεφθαρμένων ΜΜΕ (που μπορεί να είναι, αλλά αυτό δεν κάνει τις ερωτήσεις λιγότερο σημαντικές).