"Πόλεμος" για τις ξαπλώστρες σε παραλία της Κρήτης - 4 συλλήψεις επιχειρηματιών

"Πόλεμος" για τις ξαπλώστρες σε παραλία της Κρήτης - 4 συλλήψεις επιχειρηματιών Facebook Twitter
0

Στη σύλληψη 4 επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην παραλία της Νέας Χώρας στα Χανιά προχώρησε σήμερα το μεσημέρι η ΕΛΑΣ.

Οι επιχειρηματίες ήρθαν αντιμέτωποι με την Αστυνομία έπειτα από μήνυση που είχε υποβάλει ο δήμος της πόλης για αυθαίρετη κατάληψη της παραλίας με ομπρελοκαθίσματα.

Αν και οι μηνύσεις αφορούσαν 7 επιχειρηματίες, η αστυνομία εντόπισε μόνο τους τέσσερις ενώ κατά την αυτοψία που πραγματοποίησε το κλιμάκιο της κτηματικής υπηρεσίας του δημοσίου και του δήμου προκλήθηκε ένταση μεταξύ των υπαλλήλων και των επιχειρηματιών.

 

Τα κλιμάκια διαπίστωσαν πλήθος παρανομιών και αυθαιρεσιών από ομπρελοκαθίσματα που είχαν τοποθετήσει συγκεκριμένοι επιχειρηματίες πέραν των ορίων που είχαν οριστεί, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κενός χώρος για τους λουόμενους. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο Χανίων για τη διαχείριση των παραλιών Γιώργο Φραγκεδάκη, « ο δήμος προχώρησε σε μηνύσεις , κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου και η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 4 συλλήψεις. Είμαστε αποφασισμένοι να επιβάλουμε την τάξη και την νομιμότητα». 


Να τηρηθεί η νομιμότητα ζήτησε από την πλευρά του ο πρόεδρος των καταστηματαρχών της περιοχής Παναγιώτης Κόρακας ενώ νωρίτερα
η ανοικτή συνέλευση κατοίκων Νέας Χώρας κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου επέρριψε ευθύνες στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου αλλά και στην νυν και πρώην δημοτική αρχή Χανίων για την κατάσταση στην παραλία. Επίσης μίλησαν για όργιο αυθαιρεσιών σε ό,τι αφορά την κατάληψη της παραλίας από επιχειρηματίες.


Αφορμή για την ένταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή αποτέλεσε η απώλεια της γαλάζιας σημαίας εξέλιξη που δρομολογήθηκε ύστερα από καταγγελία ξένου τουρίστα στην αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή σύμφωνα με την οποία δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις που υπάρχουν για την ύπαρξη της γαλάζιας σημαίας.


Μετά και τον σημερινό έλεγχο επιχειρηματίες απομάκρυναν μέρος των ομπρελοκαθισμάτων που ήταν εκτός ορίου ενώ αύριο το πρωί συνεργεία του δήμου θα απομακρύνουν το σύνολο των εκτός ορίων ομπρελοκαθισμάτων.

Ωστόσο από την αυτοψία προέκυψε ένα ακόμα ζήτημα, αυτό της παράνομης ανάπτυξης και τραπεζοκαθισμάτων κατά μήκος της παραλίας από επιχειρήσεις εστίασης.


Ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Μανώλης Κεμεσίδης ζήτησε την άμεση απομάκρυνση τους σε διαφορετική περίπτωση όπως είπε θα τοποθετήσει μπάρες που θα απαγορεύουν την προσέγγιση οχημάτων ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχήματος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM