Οικογένεια από τη Φλόριντα βρήκε ισπανικό θησαυρό αξίας 1 εκατ. δολαρίων

Οικογένεια από τη Φλόριντα βρήκε ισπανικό θησαυρό αξίας 1 εκατ. δολαρίων Facebook Twitter
0

Οικογένεια από την πολιτεία της Φλόριντα που επιδίδεται στο κυνήγι θησαυρών εδώ και πολλά χρόνια βρήκε αυτό το καλοκαίρι χρυσά νομίσματα αξίας τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου δολαρίων σε ναυάγιο του ισπανικού στόλου που βυθίστηκε στον Ατλαντικό το 1715, σύμφωνα με τους υπολογισμούς μιας εταιρείας ανέλκυσης ναυαγίων, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Τα ευρήματα συμπεριλαμβάνουν 51 χρυσά νομίσματα διάφορων ονομαστικών αξιών και 12 μέτρα συνολικά χρυσής αλυσίδας με περίτεχνη διακόσμηση, είπε ο Μπρεντ Μπρίσμπεν, του οποίου η εταιρεία, 1715 Fleet-Queens Jewels LLC, κατέχει τα δικαιώματα στο ναυάγιο.

The picture speaks for itself! One of the most amazing recoveries in 1715 Fleet History. Congratulations to the entire...

Posted by 1715 Fleet - Queens Jewels, LLC on Monday, July 27, 2015

Δεν στάθηκε δυνατή η επικοινωνία προς το παρόν με μέλη της οικογένειας Σμιτ - οι γονείς, Ρικ και Λίσα, και οι δύο γιοί τους μαζί με τη σύζυγο του ενός - που χρησιμοποιούν το πλοίο τους Aarrr Booty για ανέλκυση θησαυρών.

Ο Μπρίσμπεν είπε ότι ο Ρικ και ο γιός της Λίσα, Έρικ, 27, βρήκαν και ανέλκυσαν τα νομίσματα τον Ιούνιο. Ο Μπρίσμπεν είπε ότι δημοσιοποίησε το γεγονός τώρα για να συμπέσει με την 300η επέτειο την Παρασκευή της βύθισης 11 γαλέρων κατά τη διάρκεια τυφώνα κοντά στις ακτές της Φλόριντα καθώς βρίσκονταν εν πλω από την Αβάνα για την Ισπανία. Οι Σμιτ βρήκαν τα νομίσματα σε βάθος 4.5 μέτρων κοντά στο Φορτ Πίερς, περίπου 210 χιλιόμετρα νότια από το Μαϊάμι.

Some really interesting silver artifacts brought up by Eric and the crew of the Aarrr Booty! They have been working a lot lately and we wish them all the best this season!

Posted by 1715 Fleet - Queens Jewels, LLC on Tuesday, June 30, 2015

Το δηλωτικό της νηοπομπής δείχνει ότι τα πλοία μετέφεραν θησαυρό αξίας περίπου 400 εκατομμυρίων δολαρίων σε σημερινές τιμές, από τον οποίο έχει βρεθεί τμήμα αξίας 175 εκατ. δολαρίων, είπε ο Μπρίσμπεν. Η εταιρεία του αγόρασε τα δικαιώματα εκμετάλλευσης του χώρου από τους κληρονόμους του θρυλικού κυνηγού θησαυρών Μελ Φίσερ, και η εταιρεία επιτρέπει σε άλλους, μεταξύ των οποίων και οι Σμιτ, να κάνουν δικές τους έρευνες με συμφωνία εκχώρησης προς άλλους.

Το πιό αξιοσημείωτο εύρημα αποτελεί ένα τέλεια διατηρημένο νόμισμα που κόπηκε από τον βασιλιά Φίλιππο Ε' της Ισπανίας το 1715 (γνωστό ως "ρεάλ"). Υπάρχουν πάρα πολύ λίγα δείγματα ρεάλ στον κόσμο, σύμφωνα με ανακοίνωση τύπου της εταιρείας του Μπρίσμπεν.

It was 300 years ago today that the 1715 Fleet set sail from Havana towards its date with history. The calm waters off...

Posted by 1715 Fleet - Queens Jewels, LLC on Friday, July 24, 2015

Οι χρυσές καδένες είναι φτιαγμένες από μικρούς, χειροποίητους κρίκους διπλής όψης διακοσμημένους με απομίμηση ανθών ελιάς με έξι πέταλα. Αυτού του είδους αλυσίδες ονομάζονταν "χρηματικές αλυσίδες" και εικάζεται ότι χρησιμοποιούνταν ως κέρματα με απαλλαγή φόρου, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σύμφωνα με ομοσπονδιακούς και πολιτειακούς νόμους, η πολιτεία της Φλόριντα θα πάρει στη κατοχή της μέχρι 20% του ευρήματος για έκθεση σε πολιτειακό μουσείο. Η εταιρεία του Μπρίσμπεν και η οικογένεια Σμιτ θα μοιραστούν το υπόλοιπο, πρόσθεσε ο Μπρίσμπεν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ