Τσακαλώτος: Δεν ξέρω αν κάναμε το σωστό, ξέρω ότι δεν είχαμε άλλη επιλογή

Τσακαλώτος: Δεν ξέρω αν κάναμε το σωστό, ξέρω ότι δεν είχαμε άλλη επιλογή Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
0

«Είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε αυτή τη συμφωνία γιατί πολλά θα εξαρτηθούν από το τι θα γίνει σε πολιτικό επίπεδο στην Ευρώπη», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ χαρακτήρισε πολύ σκληρά τα δημοσιονομικά μέτρα και εκτίμησε ότι για να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη χρειάζονται συμμαχίες που θα πολεμούν τη λιτότητα.

«Πολλά θα εξαρτηθούν από τις αλλαγές που θα γίνουν στην Ευρώπη. Όλη η Ευρώπη συζητάει το νόημα αυτής της συμφωνίας», επισήμανε και σημείωσε ότι «η Ευρώπη τα επόμενα χρόνια θα δοκιμαστεί και ένας από τους λόγους θα είναι από τα ερωτήματα που θέσαμε εμείς αν σέβεται ή όχι τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη και τον πλουραλισμό». «Δεν σας κρίνω ότι δεν έχω τα ίδια αισθήματα για την Ευρώπη που είχα παλιά. Πολλά θα εξαρτηθούν από την οικονομία. Αν τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα θα βρουν αντιστάθμισμα». Υπογράμμισε πως η συμφωνία θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα, ενώ έκανε λόγο για  προσπάθεια από την μεριά της κυβέρνησης να μοιραστούν δικαιότερα τα βάρη.

Ακόμα, πρόσθεσε ότι «αν η Αριστερά και η κυβέρνηση μας δεν χτυπήσει το παλιό πολιτικό σύστημα, ο τόπος αυτός δεν θα έχει μέλλον».

Απευθυνόμενος στους συντρόφους, όπως είπε, τόνισε ότι «ποτέ δεν ωραιοποιήσαμε την κατάσταση. Αντιθέτως προσπαθήσαμε να δείξουμε τα πραγματικά προβλήματα. Η Δευτέρα το πρωί ήταν η πιο δύσκολη μέρα της ζωής μου. Ήταν μια απόφαση που θα με βαραίνει όλη μου τη ζωή. Δεν ξέρω αν κάναμε το σωστό, ξέρω ότι δεν είχαμε άλλη επιλογή». Πρόσθεσε ότι «ποτέ δεν είπαμε ότι είναι μια καλή συμφωνία».

Δείτε LIVE όλες τις εξελίξεις, λεπτό προς λεπτό ΕΔΩ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM