Mαξίμου: Είναι εφικτή πλέον μια βιώσιμη λύση

Mαξίμου: Είναι εφικτή πλέον μια βιώσιμη λύση Facebook Twitter
2

Είναι εφικτή πλέον μια βιώσιμη λύση και όλα θα κριθούν μέχρι το Σαββατοκύριακο, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ισχυρές αντιδράσεις από χώρες που από την αρχή ήταν αρνητικές.


Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Σύνοδος Κορυφής ενημερώθηκε χθες για την πρόταση που ουσιαστικά αποτελεί το «κοινό έδαφος» που λαμβάνει υπόψη το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τις κοινές θέσεις των πολιτικών αρχηγών και τις προτάσεις των θεσμών.


Σύμφωνα με το Μαξίμου, σήμερα συζητείται η ελληνική πρόταση για πρόγραμμα δύο χρόνων με κοινές προαπαιτούμενες δράσεις -που δεν θα χρειάζεται κάθε τόσο να αλλάζουν ή να προστίθενται καινούργια-, ενώ μπήκε στο τραπέζι το θέμα του χρέους, το αναπτυξιακό πακέτο και η χρηματοδότηση του προγράμματος.


Οπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές,«τo δημοψήφισμα, με ευθύνη συγκεκριμένων συστημάτων, γινόταν πάνω στο ερώτημα "ευρώ ή δραχμή". Μάλιστα υποστήριζαν ότι αν βγει «όχι» αυτομάτως η χώρα θα έβγαινε από το ευρώ και θα είχε ως νόμισμα τη δραχμή! Αυτό σήμερα δεν υφίσταται. Όλοι συζητούν αν θα βρεθεί λύση, ποιά θα είναι αυτή η λύση και πότε θα οριστικοποιηθεί».


Σύμφωνα με το Μαξίμου, η δήλωση του Ντόναλντ Τουσκ είναι χαρακτηριστική του κλίματος που επικράτησε στις συζητήσεις που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Έκανε σαφή αναφορά στις ευρύτερες γεωπολιτικές συνέπειες που θα είχε μια ρήξη χαρακτηρίζοντας αφελή όποιον δεν το καταλαβαίνει.


Η πρόταση που απορρίφθηκε από το δημοψήφισμα προέβλεπε πακέτο προαπαιτουμένων για χρηματοδότηση μόλις 5 μηνών, νέα προαπαιτούμενα μετά, ενώ δεν υπήρχε καμιά πρόβλεψη για το χρέος.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Η γραμμή Βαρουφάκη του να λες συνεχώς ψέματα μήπως και προκύψει κάτι συνεχίζεται και μετά από εκείνον. Άλλα λένε οι ξένοι, άλλα εμείς. Εν τω μεταξύ τα χρηματιστήρια δεν καταρρέουν σε αντίθεση με τη δική μας οικονομία. Αν είναι μπλόφα, πόσο χρόνο έχουμε να τη συνεχίζουμε; Μήπως δεν είναι; Ο σοφός ελληνικός λαός έδωσε ένα Όχι που επικυρώνει ό,τι κι αν έρθει.
"Παντοτε ευκολοπιστος και παντα προδομενος" (απο τον εαυτο του) ο σοφος ελληνικος λαος. Να δειτε που σε περιπτωση Grexit, παλι θα υπαρχουν καποιοι που την Κυριακη το βραδυ θα χορευουν στο Συνταγμα.