Μακρόν: Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, η ΕΕ οφείλει να επαναλάβει τις συνομιλίες με την Αθήνα

Μακρόν: Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, η ΕΕ οφείλει να επαναλάβει τις συνομιλίες με την Αθήνα Facebook Twitter
EPA/ETIENNE LAURENT
0

«Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα», οι Ευρωπαίοι οφείλουν «να επαναλάβουν τις πολιτικές συνομιλίες» με την Αθήνα, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν.

«Όποια κι αν είναι η ψήφος, οφείλουμε από αύριο να επαναλάβουμε τις πολιτικές συνομιλίες», είπε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το ΑΠΕ, προσθέτοντας πως «έστω κι αν κερδίσει το ελληνικό "όχι", η ευθύνη μας θα είναι να μην κάνουμε τη συνθήκη των Βερσαλλιών της ευρωζώνης». Η συνθήκη των Βερσαλλιών, η οποία υπογράφηκε στο τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, επέβαλε πολύ σκληρούς όρους στη Γερμανία, οι οποίοι ευνόησαν την άνοδο του ναζισμού.


Ο Γάλλος υπουργός τάχθηκε κατά του πειρασμού «να συντρίψουμε έναν λαό» επειδή «οι μεν θα θεωρήσουν πως κέρδισαν ένα δημοψήφισμα», όπως δήλωσε στη διάρκεια οικονομικού συνεδρίου στο Αιξ-αν-Προβάνς (νότια Γαλλία). «Δεν μπορώ να συνηθίσω ούτε τον κυνισμό των Ελλήνων ηγετών, οι οποίοι έθεσαν ένα μεροληπτικό ερώτημα, ούτε τις λαϊκιστικές δηλώσεις μερικών που, επειδή τους το ζητάει η κοινή γνώμη τους, θεωρούν ότι η λύση σε όλα τα προβλήματά μας θα ήταν να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη», δήλωσε.


«Έχουμε ανάγκη έναν υπεύθυνο ελληνικό λαό ο οποίος να γνωρίζει πως δεν ψηφίζει απλώς για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την ευρωζώνη, και εμείς χρειάζεται να φανούμε αλληλέγγυοι», πρόσθεσε, διατυπώνοντας την εκτίμηση πως οι Έλληνες ηγέτες, όπως και οι Ευρωπαίοι εταίροι τους, «συμπαρήγαγαν» την κρίση στην Ελλάδα.

Δείτε LIVE όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό ΕΔΩ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM