Σακελλαρίδης: Έκλεισαν τις τράπεζες επειδή θέλαμε να φορολογήσουμε τους πλούσιους

Σακελλαρίδης: Έκλεισαν τις τράπεζες επειδή θέλαμε να φορολογήσουμε τους πλούσιους Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
18

Σε νέα ανακοίνωση για τις τράπεζες προχώρησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή η τρόικα απαιτούσε περισσότερα και έκλεισε τις τράπεζες επειδή η κυβέρνηση ήθελε να φορολογηθούν οι πλούσιοι και όχι οι συνταξιούχοι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση Τύπου του κυβερνητικού εκπροσώπου:

«Η ελληνική κυβέρνηση όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα έδωσε σκληρή μάχη για να μην μειωθούν οι συντάξεις. Πέντε χρόνια μνημονίων οδήγησαν σε περικοπές συντάξεων ύψους 14 δις , τα οποία από ότι φαίνεται δεν ήταν αρκετά για τους δανειστές και την τρόικα εσωτερικού. Ήθελαν κι άλλα!

Και επειδή η κυβέρνηση αντιπρότεινε να φορολογηθούν οι πλούσιοι αντί να περικοπούν οι συντάξεις, κάποιοι θεώρησαν απαραίτητο να κλείσουν τις τράπεζες.

. Όλο και περισσότεροι σπάνε τον φόβο, κλείνουν τα αυτιά τους στην πρωτοφανή προπαγάνδα, δεν υποκύπτουν στους εκβιασμούς.

Το «ΟΧΙ» στην πρόταση των δανειστών επανεκκινεί τη διαπραγμάτευση τη Δευτέρα. Με βάση την ενότητα του ελληνικού λαού και την απόρριψη των τελεσιγράφων,  η ελληνική κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί με καλύτερους όρους τα συμφέροντα ενός λαού που δοκιμάζεται καθημερινά εδώ και 5 χρόνια».

18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

14 σχόλια
Αν ήθελαν να φορολογήσουν τους πλούσιους μπορούσαν να το κάνουν από την επόμενη μέρα της εκλογής τους. Αλλά προείχε η ΕΡΤ, οι καθαρίστριες, οι σχολικοί φύλακες και χιλιάδες άλλοι αργόσχολοι. Πόσο σανό ακόμη θα φτυαρίσουν;
Πάμε πάλι.Δεν έκλεισαν αυτοί τις τράπεζες. ΕΣΕΙΣ τις κλείσατε. ΔΕΝ ήταν υποχρεωμένοι να μας δίνουν χρήματα μετά το πέρας της συμφωνίας, επειδή εσείς μονομερώς αποφασίσατε ότι ήταν ηθική τους υποχρέωση να το κάνουν.
Aυτός δεν είναι που απέκλειε το ενδεχόμενο Capital control? Τα σενάρια συνωμοσίας και σκοτεινών κέντρων είναι το τελευταίο επιχείρημα όποιου δεν έχει άλλα επιχειρήματα.
"οι ξένοι έκλεισαν τις τράπεζες επειδή θέλαμε να φορολογήσουμε τους πλούσιους", έγραψε ένας μαθητής δημοτικού σε έκθεση με θέμα "για ποιον λόγο δεν έχουμε χρήματα;"
Άστε τα παραμύθια Σακελλαρίδη, αρκετά με το δούλεμα. Πές ξεκάθαρα ότι έκλεισαν οι τράπεζες για να επαναδιορίσετε τις καθαρίστριες, τους επίορκους, να ξανανοίξετε την ΕΡΤ, να φέρετε σχολικούς φύλακες και να έχει ο ΔΕΗτζής καθημερινά έξι ευρώ για σάντουιτς. Πές ξεκάθαρα ότι καταστρέψατε την ήδη καταποντισμένη χώρα επειδή δεν θέλατε να αφήσετε ξεκρέμαστη την πελατεία σας. Η ιστορία θα σας κρίνει ως την χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Μεγάλο κατόρθωμα.