Σόιμπλε: Δεν είναι ξεκάθαρο αν τελικά θα γίνει το δημοψήφισμα

Σόιμπλε: Δεν είναι ξεκάθαρο αν τελικά θα γίνει το δημοψήφισμα Facebook Twitter
SOOC
1

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από το βήμα της γερμανικής Βουλής ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημειώνοντας ότι είχε προειδοποιήσει τον Τσίπρα πριν από τις εκλογές ότι είναι αδύνατο να μείνει στο ευρώ με τις προεκλογικές υποσχέσεις και χωρίς δομικές μεταρρυθμίσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας χαρακτήρισε «εντελώς λάθος» το ότι οι Γερμανοί αντιμετωπίζονται σα να εξανάγκασαν τους Έλληνες. « Υπέγραψαν το πρόγραμμα και αυτοί είναι οι όροι του», είπε.

«Πρέπει δε να σας υπενθυμίσω ότι κανείς δεν επέβαλε το πρόγραμμα. Προέκυψε μετά από διαπραγματεύσεις, τόνισε ο κ. Σόιμπλε χαρακτηρίζοντας εκτός τόπους και χρόνου «όλες οι πολεμικές ιαχές ενάντια σε εμένα και τη Μέρκελ».

Υποστήριξε μάλιστα ότι είχε συμφωνήσει με το δημοψήφισμα που είχε εξαγγείλει ο Παπανδρέου, σημειώνοντας πάντως ότι το διακύβευμα θα ήταν το ευρώ.

«Για την ιστορία, πρέπει να πω ότι δεν ήμασταν εμείς αυτοί που μπλόκαραν το δημοψήφισμα του Παπανδρέου. Εμείς είχαμε συμφωνήσει. Εκδιώχθηκε από την ίδια του την κυβέρνηση. Ήμουν εκεί και μπορώ να επιβεβαιώσω ότι συμφωνήσαμε πως το δημοψήφισμα του Παπανδρέου πρέπει να διεξαχθεί το συντομότερο δυνατό. Και το διακύβευμα ήταν η παραμονή στο ευρώ», είπε ο κ. Σόιμπλε.

"Ρωτήσαμε τον κ. Βαρουφάκη τι θα κάνει η κυβέρνηση αν ο λαός ψηφίσει ΝΑΙ. Δεν ήταν σε θέση να απαντήσει πώς θα υλοποιήσει ένα πρόγραμμα που δεν εγκρίνει", υποστήριξε ακόμη.

Επισήμανε επίσης ότι η Ελλάδα βρισκόταν στον σωστό δρόμο πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου, αλλά έκτοτε η κατάσταση γίνεται ολοένα και χειρότερη και πως είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βρεθεί πλέον μια βιώσιμη λύση κάτω από δυσχερείς συνθήκες.

Σημείωσε ακόμη ότι «δεν είναι ξεκάθαρο αν το δημοψήφισμα θα πραγματοποιηθεί». 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
"Πρέπει δε να σας υπενθυμίσω ότι κανείς δεν επέβαλε το πρόγραμμα. Προέκυψε μετά από διαπραγματεύσεις..."Δεν είναι διαπραγμάτευση το "take it or leave it". Ας παραδεχτεί επιτέλους ότι μας μισεί απίστευτα όμως. Δεν κρύβεται άλλωστε. Λες και υπήρχε περίπτωση αν δεν εξαναγκαζόταν, να δεχόταν τέτοιο πρόγραμμα οποιοσδήποτε πρωθυπουργός όσο άχρηστος κι αν ήταν. Ας συνεχίσει να τροφοδοτεί το μίσος εναντίον της Ελλάδας, το πολύ πολύ να ξεκινήσει πόλεμο, εκεί το πάει άλλωστε."Για την ιστορία, πρέπει να πω ότι δεν ήμασταν εμείς αυτοί που μπλόκαραν το δημοψήφισμα του Παπανδρέου."Αλήθεια; Διότι άλλα έγραφαν άλλοι που ήταν μπροστά. Κάτι για φωνές του Σαρκοζί, κάτι για κλάματα της Μέρκελ. Ποιος λέει την αλήθεια άραγε;