Telegraph: Η Ελλάδα πάει στο δικαστήριο κατά ενδεχόμενης αποπομπής από το ευρώ

Telegraph: Η Ελλάδα πάει στο δικαστήριο κατά ενδεχόμενης αποπομπής από το ευρώ Facebook Twitter
3

Για πρόθεση της κυβέρνησης να προσφύγει στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων κατά των εταίρων κάνει λόγο η βρετανική  Telegraph, αναφέροντας σχετική δήλωση του  Γιάνη Βαρουφάκη.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ελλάδα απειλεί να ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα, ώστε να εμποδίσει μια ενδεχόμενη αποπομπή της από την Ευρωζώνη.

"Η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει χρήση όλων των νομίμων δικαιωμάτων της", δήλωνει ο υπουργός Οικονομικών, στην βρετανική εφημερίδα..

"Οι συνθήκες της ΕΕ δεν προβλέπουν την έξοδο από το ευρώ και αρνούμαστε να την αποδεχθούμε. Η συμμετοχή μας δεν είναι διαπραγματεύσιμη" τονίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης. 

Το συγκεκριμένο απόσπασμα της δήλωσης του κ. Βαρουφάκη, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, είναι το εξής: «Η Ελλάδα θα κάνει χρήση όλων των νομικών δικαιωμάτων της. Λαμβάνουμε νομικές συμβουλές και ασφαλώς θα σκεφτούμε την περίπτωση δικαστικών μέτρων στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. Οι Συνθήκες της ΕΕ δεν προβλέπουν έξοδο από το ευρώ, την οποία αρνούμαστε να διανοηθούμε. Η θέση μας στην ευρωζώνη είναι αδιαπραγμάτευτη».

 

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Η ειδίκευσή μου δεν είναι στο ευρωπαϊκό δίκαιο, αλλά δεν βλέπω πως θα στραφούμε στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ... Ποιο θα είναι το αίτημά μας;Κανένας δεν είπε ότι θα μας βγάλει από το ευρώ. Λένε ότι θα σταματήσουν την χρηματοδότησή μας, γεγονός που συνεπάγεται λογικά ότι εμείς θα αναγκαστούμε από μόνοι μας να βγούμε από το ευρώ...Η μόνη λύση για να μην βγούμε από το ευρώ είναι να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της οικονομίας μας. Αυτό δηλαδή θα είναι το αίτημά μας; Να αποφασίσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ότι η ΕΚΤ είναι υποχρεωμένη να μας δανείσει χρήματα, γιατί εάν δεν το κάνει θα υποχρεωθούμε να βγούμε από το Ευρώ;;;Και αν αύριο μεθαύριο, μετά και το δημοψήφισμα, δεν φτάσουμε σε συμφωνία τελικά, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα αποφασίζει την επ' άπειρον χρηματοδότηση της χώρας, χωρίς όρους, έτσι ώστε να μην αναγκαστούμε να βγούμε από το ευρώ;Οκ, good luck with that !