Σακελλαρίδης: Ανυπόστατα τα σενάρια περί ελέγχου στις κινήσεις κεφαλαίων

Σακελλαρίδης: Ανυπόστατα τα σενάρια περί ελέγχου στις κινήσεις κεφαλαίων Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
1

Ανυπόστατα χαρακτήρισε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης τα σενάρια περί ελέγχου στις κινήσεις κεφαλαίων από τις τράπεζες. Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τόνισε συγκεκριμένα ότι «δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα».

Όσον αφορά τη συμφωνία με τους εταίρους, σύμφωνα με το ΑΠΕ, είπε πως η κυβέρνηση είναι αισιόδοξη πως θα επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους, ωστόσο πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός «δεν θα την αποδεχθεί, αν δεν κινείται στα πλαίσια της λαϊκής εντολής».

«Δεν ξέρω αν είναι θέμα ωρών, σίγουρα είναι θέμα σύντομου διαστήματος, αυτός είναι ο σκοπός της κυβέρνησης, μέχρι τέλος Μάη-αρχές Ιουνίου, να είμαστε σε θέση να έχουμε μία συμφωνία αμοιβαία επωφελή», είπε. Για το εάν η 5η Ιουνίου αποτελεί καταληκτική ημερομηνία, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν βάζει καταληκτικές ημερομηνίες, ούτε τελεσίγραφα και συμπλήρωσε ότι λόγω των προβλημάτων ρευστότητας υπάρχει επιτακτική ανάγκη και για την Ελλάδα και για την ευρωζώνη να επέλθει μία συμφωνία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι υπάρχει σύγκλιση και στο θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος, παραμένουν όμως ανοιχτά τα ζητήματα του ΦΠΑ, του ασφαλιστικού, των δημοσιονομικών και τα εργασιακά.

Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση θα μπορέσει να πληρώσει μισθούς και την επόμενη δόση του ΔΝΤ, είπε πως «δεν τίθεται τέτοιο θέμα», ενώ για την δόση του ΔΝΤ ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει ευθύνη να πληρώνονται και οι υπόλοιπες υποχρεώσεις της χώρας. Σημείωσε ότι τα προβλήματα ρευστότητας είναι γνωστά, και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θέλει να είναι συνεπής και γι' αυτό επιδιώκει να έχει σύντομα μία συμφωνία.

Ακόμα, ανακοίνωσε ότι σήμερα, στις 5 το απόγευμα, θα συνεδριάσει στο Μέγαρο Μαξίμου η ομάδα πολιτικής διαπραγμάτευσης και ότι οι διαπραγματέυσεις θα συνεχιστούν αύριο το πρωί στις Βρυξέλλες.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ο ΛΑΟΣ θέλει, ο τΣΥΡΙΖΑ μπορεί να φέρει την ΡΗΞΗ!Η Ελλάδα ανήκει στους Δημοσίους Υπαλλήλους και τους συνταξιούχους των 50 ετών.Εδω και τώρα ΡΗΞΗ και οποίος βαστήξειΜαζί για μια Ελλάδα των Δημοσίων Υπαλλήλων, για μια Ευρώπη των Τζιχαντιστών.Λεφτά υπάρχουν, τα φέρνει ο πελαργόςΜαζί σου Τσιπραντρέα για μια Ελλάδα νέα!Σαμπάνια χαβιάρι και Βελουχιώτη Άρη!!!Εδω και τώρα τΣΥΡΙΖΑ για ακόμη καλύτερες ημέρεςΑυτά τα συνθήματα ακούγονται απο ΚΟΒΑ σε ΚΟΒΑ απο ραχούλα σε ραχούλα σε κάθε γωνιά της Ελλάδος 40 χρόνια τώρα.Απλώς ο Πρασινοφρουρός του 80, γνήσιο τέκνο του αρχικού δημιουργού του, μετά απο μεταλλάξεις και διασταυρώσεις κατέληξε στην μορφή του "Τα Πάντα Ολα" ψηφοφόρου που ψηφίζει απο τους εξολοθρευτές των νταβατζήδων (του), τους αΓΑΠουλες, τους κωλοτούμπες του Ζαππείου και εξολοθρευτές του Ιδιωτικού Τομέα και τους Πρώτη φορά Ψεκασμένους με Αριστερούς και Χρυσή Αυγή.Η Ελλάδα δεν ανήκει στους Έλληνες αλλα στους Έλληνες που ψηφίζουν.δλδ την ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, τη ΓΕΝΟΠ, τη ΠΟΣΠΕΡΤ, την ΠΑΣΕΓΕΣ, την ΟΤΟΕ κλπ. κλπ. Εύχομαι ολόψυχα να πραγματοποιηθεί η ΡΗΞΗ, αρχής γενομένης απο τα capital controls του Ντράγκι.Πέντε και σήμερα να τελειώνουμε...ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ!!!