Σημίτης: Μαζί Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΔΗΜΑΡ, αν υπάρξει ρήξη

Σημίτης: Μαζί Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΔΗΜΑΡ, αν υπάρξει ρήξη Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
20

Κοινή κάθοδο στις εκλογές από Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΔΗΜΑΡ προτείνει ο Κώστας Σημίτης σε περίπτωση που η κυβέρνηση οδηγηθεί σε ρήξη με τους δανειστές, σύμφωνα με τη Real News.


«Αν υπάρχει ρήξη και γίνουν εκλογές, μία λύση υπάρχει. Να κατέβουν μαζί σε μία ομοσπονδία τα κόμματα του ευρωπαϊκού μπλοκ: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Ποτάμι», δηλώνει ο πρώην Πρωθυπουργός, όπως αναφέρει η εφημερίδα.



Ο κ. Σημίτης εκφράζει δε επιφυλάξεις στους συνομιλητές του ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν θα κάνει αυτό το βήμα γιατί δεν θέλει να ταυτιστεί με το παλιό σύστημα ενώ σημειώνει και πως ο Σαμαράς δεν πρέπει να ηγηθεί αυτού του εγχειρήματος, αλλά ένα εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο. Για αρκετούς αυτό το πρόσωπο δεν είναι άλλος από τον κ. Στουρνάρα.

Προτείνει επίσης στο “μέτωπο” αυτό επιθυμεί να συμμετάσχουν και στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ, όπως ο Φίλιππος Σαχινίδης, αλλά όχι ο Γιώργος Παπανδρέου.


20

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Ο πρωθυπουργος τηε εισοδου στο Ευρω με "δημιουργικη λογιστικη",του "εκσυγχρονισμου"-στις τεραστιες προμηθειες απο Γερμανικες εταιρειες-,ο προισταμενος και φιλος του "κομιστη βαλιτσων"Θοδωρου Τσουκατου, ο εμπνευστης των "μεγαλων εργων των Ολυμπιακων Αγωνων"(...τα οποια δεν μαθαμε ποτε ποσο κοστισαν-και γιατι...)ο και αποκληθεις απο τους μελλοντικους εταιρους του κομματος του "αρχιερεας της διαπλοκης",δινει τωρα "πολιτικες συμβουλες"οι οποιες συμπυκνουνται στην συμπηξη ενος "μετωπου"κατα του Συριζα και των Ανελ.Θα ειχε ενδιαφερον αν τελικα ακολουθησουν την συμβουλη του.Διοτι η -όποια-δραση,προκαλει και αντιδραση.Και η συμπηξη ενος "μετωπου" δεν περιοριζεται στο να αθροισει ψηφοφορους γυρω του.Αλλα,λογικα,θα προκαλεσει "συσπειρωση" και συμπαραταξη στην απεναντι πλευρα.Κατι το οποιο ισως και να λειτουργησει ως "μπουμερανγκ".Θα δειξει......
Ότι κάποιος άλλος αναγνώστης, από τότε που άνοιξες τη σελίδα, ψήφισε, και άρα βλέπεις updated τον αριθμό με το που θα ψηφίσεις κι εσύ. Μπορεί να πατώντας αρνητική ή θετική να δεις εκτός απ' τη δική σου να προστίθενται και άλλες αρκετές θετικές ή αρνητικές, εφόσον έχουν ψηφίσει κι άλλοι. :)
Ο πραγματικός εκφραστής της γερμανικης πολιτικης στην Ελλάδα, ο κύριος "δεν ξέρω , δεν είδα δεν άκουσα" για τον Άκη και τον Τσουκατο , αρχισε τις δολοπλοκίες παλι. Ποτε θα κανει ξαστεριά πια;
Ναι τι ωραία που θα είναι να κυβερνάει τη χώρα ένας τραπεζίτης που εξυπηρετεί εξ ορισμού τα συμφέροντα των τραπεζών και μόνο. Πάντως αυτό που κανονίζουν την επόμενη κυβέρνηση λες και εύχονται ρήξη αντί να εύχονται να υπάρξει λύση και μάλιστα βιώσιμη με αηδιάζει. Όλοι τον πισινό τους σκέφτονται μόνο.
Χωρίς τράπεζες (είτε ελληνικές, είτε η ΕΚΤ) θα είχες χρεοκοπήσει τώρα, οι τράπεζες είναι οι μόνες που δανείζουν αυτή την στιγμή την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Σταματήστε επιτέλους αυτον τον λαϊκισμό!
λαϊκισμός και απατεωνιά είναι να ορίζεις τις τράπεζες ως επικεφαλής της πολιτικής εξουσίας και ξεχνάς τα δάνεια του Κωστάκη το 2008, 30 δις για ενίσχυση των τραπεζών και ξεχνάς ότι τα πακέτα ''βοήθειας'' γεμίζουν τις τράπεζες που κρατάνε το ρευστό στους 4 τοίχους τους όπως η μωρή παρθένα την παρθενία της (βέβαια το μόνο που δεν είναι οι τράπεζες είναι μωρές παρθένες). Αυτό πια θα είναι δικτατορία της αστικής ταξης χωρίς καν το πρόσχημα της δημοκρατίας
#trollolο,Ο Στουρνάρας δεν είναι ακριβώς Τραπεζίτης. Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι Δημόσιος Οργανισμός, που μεταξύ άλλων έχει ως σκοπό τη διαφύλαξη της σταθερότητας του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος και τη διασφάλιση της σταθερότητας του γενικού επιπέδου τιμών. Αν καταρρεύσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ελλάδας, αγαπητέ #trollolο, χαιρέτα μας τον πλάτανο...
Δηλαδή θες να μου πεις Astrea ότι λαμβάνοντας επιπλέον δάνεια για να αποπληρώσουμε τα υπάρχοντα χωρίς ίχνος ανάπτυξης διασφαλίζεται η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ελλάδας; Σοβαρά μιλάς; Εγώ πάλι βλέπω να διασφαλίζεται η σταθερότητα των υπολοίπων τραπεζικών συστημάτων και διαφόρων κερδοσκόπων. Η Τράπεζα της Ελλάδος ως δημόσιος οργανισμός θα έπρεπε να κοιτάζει το συμφέρον της χώρας που ανήκει. Κάνω λάθος; Αν ακολουθήσουν την τακτική της προηγούμενης κυβέρνησης τότε είναι που θα χαιρετάμε τον πλάτανο όλοι μαζί διότι αν νομίζεις κι εσύ ότι παίρνοντας συνεχώς νέα δάνεια για να αποπληρώσουμε τα παλιά, αυξάνοντας κατά συνέπεια το χρέος, χωρίς ανάπτυξη και με νέους φόρους ξαφνικά θα γίνει ένα θαύμα και όλα θα πάνε καλά τότε είσαι το ίδιο αφελής με τους προηγούμενους, συγγνώμη κιόλας.Όσο για τον λαϊκισμό JHL_ δεν είμαι δημόσιο πρόσωπο για να λαϊκίζω, σχολιάζω απλά κάτι που είναι πασιφανές, δηλαδή οτι η ΕΕ βάζει τις τράπεζες πάνω από τους ανθρώπους. Δε ξέρω ποιο κόμμα σας έχει βολέψει όσους δε βλέπετε ότι μας πάνε κατά διαόλου οι εταίροι μας αλλά δεν είναι λαϊκιστές όσοι βλέπουν το οφθαλμοφανές, ότι σε αδιέξοδο είμασταν πάντα, ακόμα κι όταν διαφημιζόταν το success story μας. Που ζείτε, ειλικρινά; Διότι στην Ελλάδα αμφιβάλλω ότι ζείτε.
Ναι Δημόσιος Οργανισμός τι να σου πω και εσύ τα ξέρεις πολύ καλά. "Η Τράπεζα της Ελλάδος δεν είναι κρατική, αλλά μια Ανώνυμη Εταιρεία. Έχει ειδικά προνόμια, ειδικές αρμοδιότητες αλλά και περιορισμούς,[3] όπως ότι δεν μπορεί να λειτουργεί ως εμπορική τράπεζα και το ποσοστό του ελληνικού κράτους στη μετοχική της σύνθεση δεν μπορεί να υπερβαίνει το 35% όπως ορίζεται στο καταστατικό της.[4]"
@trolloloΣυγγνώμη, αλλά αυτή τη στιγμή δάνεια ζητάμε και δε μας δίνουν. Αν πρόσεξες οι του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για ασφυξία στην οποία μας αναγκάζουν οι εταίροι επειδή δεν μας δίνουν άλλα λεφτά. Είδες κάποιον απ' τη κυβέρνηση να λέει δεν θέλουμε λεφτά;
Σας παρακαλώ έλεος. Η Τράπεζα της Ελλαδος είναι ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ιδιωτικου δικαίου με ειδικά προνόμια στην οποία το κράτος δεν μπορεί να έχει σε καμμιά περίπτωση πάνω απο το 35% των μετοχών.Μπορεί όμως να διαχειρίζεται κατά το δοκούν τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας.
Δον Ιδιώτη, ζητούν κάτι απόλυτα λογικό, δάνεια με πραγματικά αναπτυξιακά μέτρα και αποπληρωμή με ρήτρα ανάπτυξης ή κάτι αντίστοιχα ρεαλιστικό. Για να αρνούνται, αυτό σημαίνει ότι ούτε οι ίδιοι εμπιστεύονται το πρόγραμμα που μας ζητούν να ακολουθήσουμε. Πες μου λοιπόν εσύ, πως είναι δυνατόν τα μέτρα αυτά που έκαναν το πρόβλημα της Ελλάδας μεγαλύτερο θα φέρουν αποτέλεσμα όταν έχουν ήδη αποτύχει και είναι αποδεδειγμένο ότι μόνο μεγαλύτερη ύφεση και χρέος θα καταφέρουν να φέρουν και θα σε χειροκροτήσω. Είναι απλή λογική που δε νομίζω ότι χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος για να δεις. Αν θέλουν να βοηθήσουν πραγματικά αυτό πρέπει να κάνουν αλλιώς αυτό δε λέγεται βοήθεια αλλά θηλειά στο λαιμό μας. Επίσης, μια διαγραφή χρέους είναι επιτακτική αφού εν μέρει η διόγκωση του χρέους είναι δικό τους σφάλμα αφού η τήρηση κατά γράμμα του προγράμματος μεγέθυνε το πρόβλημα αντί να το επιλύσει. Να σου θυμίσω τι μας υπόσχονταν αν τηρούσαμε το πρόγραμμα; Σε τι σημείο είδες να είμαστε τώρα; Δεν έπεσαν τελείως έξω στις προβλέψεις τους; Άρα γιατί να μη δοκιμάσουμε κάτι άλλο; Έβλεπα ομιλία βουλευτή της αντιπολίτευσης της Γερμανίας να μιλάει ακόμα κι εκείνη για διαγραφή χρέους και αναπτυξιακά μέτρα και αν υπάρξουν νέα δάνεια να δοθούν στην ανάπτυξη της χώρας κι όχι στην αποπληρωμή χρεών που αποτελεί κάτι πραγματικά άτοπο. Εμείς ωστόσο ακόμα να πειστούμε. Τι άλλο δηλαδή θα πρέπει να συμβεί για να το πάρετε κάποιοι χαμπάρι ότι το πρόγραμμα που προωθεί ο Σόιμπλε κι ο κάθε Σόιμπλε απλά ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ; Να φτάσουμε το χρέος στο 300% του ΑΕΠ; Ακόμα και τότε εμάς θα κατηγορείτε. Το αυτομαστίγωμα πια δεν έχει τέλος.
Η ΧΑ Δον δεν πάει παραπάνω από τα ποσοστά που έχει και πέρα από το ρόλο της επίσης, η πολιτική της έκφραση όμως είναι αυτός ακριβώς ο αποϊδεολογικοποιημένος συνασπισμός φασιστικού ή ολοκληρωτικού τύπου που προτείνει ή σχεδιάζει ο αρχιερέας της διαπλοκής που νεκραναστήθηκε ξαφνικά ως πολιτικός παράγοντας.