Βild: O Mάρδας είναι ο υπουργός που έβγαλε 80.000 στο εξωτερικό

Βild: O Mάρδας είναι ο υπουργός που έβγαλε 80.000 στο εξωτερικό Facebook Twitter
13

Σύμφωνα με την Βild, o αναπληρωτής υπουργός που εμφανίζεται από την εφημερίδα Θεσσαλονίκη να έχει βγάλει χρήματα στο εξωτερικό είναι ο Δημήτρης Μάρδας. Το προχθεσινό δημοσίευμα της ελληνικής εφημερίδας που δεν κατονόμαζε τον υπουργό αναφέρει πως έβγαλε 80.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο τον περασμένο Μάρτιο, δύο μόλις μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων του.

Ο Δημήτρης Μάρδας, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα πως το πιθανότερο είναι να έχει βγάλει τα χρήματα στο Λουξεμβούργο προκειμένου να τα διασφαλίσει από ένα ενδεχόμενο Grexit.

H Βild σημειώνει επίσης πως προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον κο Μάρδα, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο στην αποκάλυψή της.

Τον υπουργό είχε "φωτογραφίσει" στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλους, ο οποίος έκανε λόγο για υπουργό με ένα «μ» και είχε αναφέρει: «Είναι ένα θέμα που αφορά την κυβέρνησή σας, δεν αφορά εσάς. Υπάρχει ζήτημα με Υπουργό σας που φαίνεται να ακολούθησε την πεπατημένη που ακολούθησε και Υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης. Δεν ξέρω αν μπορείτε εσείς να δώσετε απαντήσεις ή ο Υπουργός με ένα «μ» ή ο κ. Σακελλαρίδης. Αν ισχύει όμως πρέπει να δοθούν εξηγήσεις αλλιώς να καταγγελθεί η εφημερίδα», τόνισε προς την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Την απάντηση στο σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild έδωσε πριν από λίγο μέσα από εκπομπή στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός, Δημήτρης Μάρδας.

Ο κος Μάρδας έκανε λόγο για συκοφαντική δυσφήμηση και πρόσθεσε πως σήμερα θα δοθεί αντίγραφο του Πόθεν Έσχες του στον πρωθυπουργό.

13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Η ρήξη και η χρεωκοπία θα γινουν με τα δικά σας πορτοφόλια, όχι με τα πορτοφόλια του Μαρδα, του Σταθάκη, του Τσακαλώτου και του Βαρουφάκη!Καλη η επανάσταση και η δραχμούλα αλλα η δικιά μας η περξουσία να είναι ασφαλής στο εξωτερικό. Αριστεροι είπαμε πως είμαστε, όχι λαλάκες.
Αφου βγηκε το ονομα τωρα μενουν οι αποδειξεις. Οι αποδειξεις; Ενα πτραγμα που λεγεται "αποδειξεις"! Το εχει κανεις ακουστα; Αλλα η μονταζιερα την κανει την δουλεια της. Δεν εχει σημασια τι λεει ο Μαρδας,εχει σημασια τι θελουμε να λεμε,τι λενε οι αλλοι και τι πιθανοτητες υπαρχουν για να το πιστεψει ο κοσμος. Και μυνησεις να γινουν εχει γινει η ζημια...νομιζουν! Ευτυχως σαν λαος ειμαστε δυσπιστοι. Και οταν εχουμε απεναντι μια εφημεριδα σαν την Βιλδ..λογικο δεν ειναι;
Θα μπορουσα να εικασω οτι η σιωπή του συνιστά απόδειξη απο μονη της. Δεν είναι μικρο πράγμα να σε γράφει μια γερμανική εφημερίδα για να θεωρεις πως δε χρειάζεται να πάρεις θέση.
Εφόσον τα λεφτά δεν είναι μαύρα (ο προβληματισμός των media δείχνει να περιορίζεται απλά στην τοποθεσία αυτού του ποσού) δε μπορώ να καταλάβω πού είναι το κακό του να κρατάει ο οποιοσδήποτε τις καταθέσεις του στην Ελλάδα, το Λουξεμβούργο, τη Ζιμπάμπουε, κάτω απ' το μαξιλάρι του, στο κομοδίνο της γιαγιάς του κοκ... Τώρα αν το ζήτημα αφορά μόνο το γεγονός ότι η κίνηση αυτή υποδεικνύει την ανησυχία του Μάρδα για ενδεχόμενο Grexit τότε το όλο θέμα χρήζει αναδιατύπωσης..
Όταν η Ξαφα δήλωσε πως εβγαλε νόμιμα τα χρήματα της εξω(γιατί δεν εμπιστευεται την κυβέρνηση) όλοι οι αρστεροΑνελ έπεσαν να την φάνε γιατί προδίδει την πατρίδα της.Όλοι αυτοι οι άνθρωποι τι λένε σήμερα με τον υπουργό τους?
Συμφωνώ για τις αντιδράσεις που μπορεί να φέρει μια τέτοια κίνηση από πολιτική άποψη και γι'αυτό μίλησα για αναδιατύπωση. Όπως και για το ήξεις αφήξεις γενικότερα των αριστερών παρατάξεων τελευταία (ή και όχι;). Έχω την αίσθηση ότι, απ' την πλειονότητα των άρθρων που διάβασα, ο τρόπος με τον οποίο ασχολείται ο κόσμος με το συμβάν είναι λες και πρόκειται για ξέπλυμα χρήματος. Είτε μιλάμε για πολιτικό ή άλλη προσωπικότητα (βλ. Λαζόπουλο). Στο κάτω κάτω τα κίνητρα του να βγάλει αυτό το ποσό έξω μπορεί να αφορούσαν πολύ πιο απλούς λόγους (όπως επιτόκια, συγγενείς στο εξωτερικό κλπ) εκτός από μια ενδεχόμενη κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών. Στο διάστημα που έχουν υπάρξει ως κυβέρνηση θεωρώ ότι έχουν κάνει πολύ πιο κραυγαλέα πράγματα που να δηλώνουν - ή να διαψεύδουν - τις προθέσεις τους απ' αυτό το - κατ' εμέ - άσχετο περιστατικό..
Όχι ότι επικροτώ την κίνηση του υπουργού, αν βέβαια αληθεύει, άλλωστε δεν τρέφω αυταπάτες για την όποια κυβέρνηση, ακόμα και για την πρώτη φορά αριστερή (με ακροδεξιό δεκανίκι) αλλά ρε παιδί μου, αυτή ευαισθησία για τις 80,000, πού βρίσκεται όταν πρόκειται για τα εκατοντάδες εκατομμύρια της λίστας Λαγκάρντ; πότε θα μάθουμε κάποιο αποδεδειγμένο όνομα απο την λίστα; με το ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό τί γίνεται; με τον Καρατζαφέρη και την εταιρεία στα εξωτικά νησιά τι γίνεται; Όσο για την Bild, τι έχει γράψει για την διεφθαρμένη Ντόϋτσε μπάνκ, που καλείται να πληρώσει (αδιαμαρτύρητα απο μέρους της) πάνω απο 2 δις πρόστιμο, για την χειραγώγηση του libor παγκοσμίως με άλλες τίμιες τράπεζες τιμίων, εργατικών, και παραγωγικών κρατών; Εδώ και χιλιάδες χρόνια, το κουνούπι σκεπάζει με την τεράστια σκιά του την καμήλα.ΟΛΑ ΤΡΙΓΥΡΩ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ, ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΝΟΥΝ, τραγουδούσε ο συγχωρεμένος Παπάζογλου, πόσο δίκιο είχε!