Ραχόι: Εχθρός της ανάπτυξης στην Ισπανία η Ελλάδα

Ραχόι: Εχθρός της ανάπτυξης στην Ισπανία η Ελλάδα Facebook Twitter
7

Η πολιτική αστάθεια και η κρίση της Ελλάδας απειλούν την οικονομική ανάπτυξη της Ισπανίας, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας Μαριάνο Ραχόι.

«Αυτή τη στιγμή, βλέπω ως εχθρούς της ανάκαμψης στην Ισπανία την πολιτική αστάθεια -αυτή είναι ένα πιθανός εχθρός της ανάκαμψης- και στη συνέχεια, την Ελλάδα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Μαδρίτη, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο.

«Τα πράγματα δεν πήγαιναν άσχημα (στην Ελλάδα). Στη συνέχεια η ελληνική κυβέρνηση άλλαξε. Η νέα κυβέρνηση αποφάσισε να πει ότι δεν αποδέχεται τίποτα από ό,τι έλεγαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αλλά αυτοί οι τρεις είναι οι πιστωτές της και εάν δεν δεχθεί (τους όρους τους), αναλαμβάνει το ρίσκο να μην έχει πλέον χρηματοδότηση», είπε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

«Το κλειδί είναι να υπάρχει ανάπτυξη και απασχόληση. Και γι' αυτό, πρέπει να κάνει ό,τι και όλος ο κόσμος: δημοσιονομική σταθεροποίηση, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, κλπ», τόνισε.

Ωστόσο, συνδέοντας την κατάσταση στην Ελλάδα με εκείνη στην Ισπανία, η οποία επλήγη επίσης από κρίση, είπε ότι «η Ισπανία είναι η πρώτη που θέλει τα πράγματα να πάνε καλά στην Ελλάδα». «Κανείς δεν μισεί την Ελλάδα ή τον κ. Βαρουφάκη», πρόσθεσε.

7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Έτσι είναι φίλε μου. Η Ελλάδα δεν είναι παρά ένα μέρος του προβλήματος. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι η Ελλαδίτσα μας. Το πρόβλημα είναι συστημικό, όπως λέει και ο Γιάνης ο Βαρουφάκης. Να ένα καλό παράδειγμα ας πούμε:10yr yieldsGermany 0.16%France 1.69%Italy 1.37%Spain 1.35%Portugal 1.97%Netherlands 0.29%Ireland 0.71%Greece 11.9%Ορίστε μας. 1.67