Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με "καμπανάκι" για τους χειρισμούς με την ΕΕ, την τρομοκρατία και τους μετανάστες

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με "καμπανάκι" για τους χειρισμούς με την ΕΕ, την τρομοκρατία και τους μετανάστες Facebook Twitter
Phil Ipparis / SOOC
6

Με σημαντικό προβάδισμα 14,1% εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σε δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα".

Στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 35,9%, η ΝΔ 21,8%, το Ποτάμι 5,1%, το ΚΚΕ 5,1%, η Χρυσή Αυγή, 5%, οι ΑΝΕΛ 3,6%,το ΠΑΣΟΚ 3,3%, η Ένωση Κεντρώων 1,5%, η Τελεία 1,1%.

 Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 1,6% και οι αναποφάσιστοι φθάνουν το 16%.

Σε περίπτωση αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις, το 51% αναφέρει ότι η κυβέρνηση πρέπει να χειριστεί το θέμα, το 27% θέλει δημοψήφισμα και το 15% εκλογές. Αν όμως η Ευρώπη δεν δεχθεί τις ελληνικές προτάσεις το 50% δηλώνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να συμβιβαστεί, ενώ το 36% ζητά ρήξη.

Το 63% των ερωτηθέντων εξέφρασε ανησυχία για χρεοκοπία και το 48% ανησυχεί για το ενδεχόμενο Grexit.

Το 39% είναι ικανοποιημένο από την απόδοση της κυβέρνησης, ενώ το ίδιο ποσοστό πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της. Ωστόσο το 64% διαφωνεί με τις πολιτικές της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό, το 77% διαφωνεί με την αποφυλάκιση του Ξηρού, ενώ το 32% διαφωνεί με τις αλλαγές στην Παιδεία.

Σε ερώτηση σχετικά με κυβερνητικά στελέχη το 55% έχει θετική γνώμη για τον Γ. Βαρουφάκη έναντι 36% αρνητική, ενώ για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου οι θετικές γνώμες είναι 40%, έναντι 50% που φθάνουν οι αρνητικές.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Είναι απορίας άξιον πώς ενώ ουσιαστικά η κυβέρνηση μέχρι στιγμής έχει αποτύχει σε όλους σχεδόν τους τομείς, έχει ακόμα τόσο μεγάλη αποδοχή.Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται, η πλειοψηφία είναι ικανοποιημένη με την απόδοση της κυβέρνησης αλλά η πλειοψηφία επίσης, διαφωνεί με τους βασικούς κορμούς της πολίτικής της, όπως ότι αν τα πράγματα φτάσουν στα άκρα θα πρέπει να συμβιβαστεί, ότι δε θέλει εκλογές ή δημοψήφισμα, ότι διαφωνεί με την αποφυλάκιση Ξηρού αλλά και την πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στο μεταναστευτικό και θα μαντέψω ότι αν είχε τεθεί θέμα ασφάλειας λόγω καταλήψεων, αντιεξουσιαστών κλπ πάλι θα διαφωνούσε! Τελικά όντως η αριστερά μπορεί να πουλάει πολύ εύκολα φούμαρα και να έχει ευρεία λαϊκή αποδοχή, την ίδια ώρα που αν οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση είχε κάνει ακριβώς τα ίδια πράγματα, αν είχε λεηλατήσει τα αποθεματικά των δημοσίων οργανισμών και είχε φέρει τη χώρα στα πρόθυρα της χρεωκοπίας θα είχε γίνει χαλασμός κόσμου!
Ανεκαθεν η αριστερα τυχαινε μεγαλης υποδοχης γιατι εκανε παντα αυτο που ειναι μονο ικανη να κανει:πουλουσε καλυτερα απο ολους μια-μη ρεαλιστικη και λαικιστικη-φιλολαικη πολιτικη.Και αυτο κανει ο συριζα εδω και καιρο(Μην ξεχναμε οτι τωρα που εγιναν κυβερνηση ο σακελλαριδης εχει τους περισσοτερους συμβουλους επικοινωνιας απο καθε αλλο υπουργο που περασε απο το ποστο του...) :ο συριζα,λοιπον:-δημιουργησε εσωτερικους και εξωτερικους εχθρους(σχεδον ολους πια),ετσι ωστε να αναδειξει στον εαυτο του ως τον ηρωα που ερχεται να σωσει τις μαζες και να αντισταθει απο ολους τους αλλους κακους.-πλασαρει οτι ειναι αριστερο κομμα-διοτι στην Ελλαδα εχουμε εδω και δεκαετιας το ανοητο συνδρομο οτι η αριστερα και μονο αυτη ειναι για το καλο του πολιτη και φυσικα οι αριστεροι μονο ανθρωπιστες-κι ετσι δουλευει παντα για το καλο μας (Ο,τι κι αν κανει).-οσο ηταν αντιπολιτευση,ελεγε παντα οχι,ωστε να δειχνει την αντιδραση του σε καθε μορφη εξουσιας.-Χωρις κανενα απτο αποτελεσμα στην οικονομια,συνεχιζει να ριχνει λεξεις οπως αξιοπρεπεια και αντισταση,να ριχνει την ευθυνη σε ολους τους αλλους ενω η πραγματικοτητα ειναι πολυ διαφορετικη.-Πραγματοποιησε ενεργειες με αριστερο προστιμο(λαθρομεταστευση,φυλακες κτλπ),ωστε να δειξει οτι αποτελει πραγματι το καλο αριστερο κομμα που ξεραμε παντα,αδιαφοροντας οτι κανενα κρατος δεν εχει κανει αλλα παρομοια.-Τελος,εχει φροντισει να παρει τους μηχανισμους του βαθυ πασοκ και σε συνδυασμο με τους δικους τους αλλα και νεους θυλακες (Πχ ερτ,απολυμμενοι δημοσιου κτλπ)να ελεγχει,καλυτερα και απο το βαθυ πασοκ,ενα ολοκληρο συστημα του δημοσιου.Απο πραξεις ομως;;;Ξαναλεμε,πλην της οικονομιας,ο,τι αλλο εκανε ηταν αναρχοαριστερων ιδεοληψιων,που κανενα κρατος δεν τα εφαρμοζει ενω στην οικονομια δεν εχουμε δει τιποτα απτο μεχρι τωρα,παρα το στεγνωμα δημοσιας και ιδιωτικης οικονομιας,την διαπομπευση μας σε ολοκληρο τον πλανητη και τα ψεματα του συριζα,που φανερωνει και ανικανοτητα,για μια σωστη διαπραγματευση και την προταση αξιοπιστων μεταρρυθμισεων για να παει η χωρα μπροστα.Οποιος δεν τα βλεπει αυτα,ακομα καλυπτεται απο την ιδεολογικη και κομματικη πλεμπα που περιεγραψα.
Η "αξιοπρέπεια" αρχίζει και συρρικνώνεται η μού φαίνεται?Α, ας μην χάνουμε την ψυχραιμία μας. Αλλωστε αυτά πού συμβαίνουν τώρα πιθανώς να είναι απλώς προκαταρκτικά. Οι πολύ σκληρές σκηνές δεν έχουν παικτεί ακόμα.
το 63% θέλει δηλαδή περαιτέρω μειώσεις μισθων και συνταξεων, νέους φόρους, αυξησεις ορίων συνταξιοδότησης, ιδιωτικοποιήσεις σε υγεία, παιδεία , ενέργεια κτλ κτλ. Γιατί μια νέα συμφωνία αυτά περιλαμβάνει. Αν τα ηθελε αυτά δεν θα ψήφιζε τα ψέματα του Σύριζα, θα έβγαζε παμψηφεί τον Αντωνάκη ή έστω τον Αντώνη με τον Σταύρο και τον Βαγγέλη.
Το μεγάλο ερώτημα ακόμα και από το "Ποιος μας έφτασε σε αυτό το χάλι" είναι το ερώτημα "Ποια πολιτική μπορεί ρεαλιστικά να σε βγάλει από αυτή τη θέση"Σκέψου γιατί μπορεί σύντομα μπορεί να απαιτηθεί να ψηφίσεις ανάλογα.
Γατακι Κονδυλη που νομιζες οτι χρειαζεται να εισαι και δεκανεας... το μονο που χρειαζεται για να κυβερνησεις ειναι να λες οτι αρλουμπα σου ερθει απλα στο τελος θα κολας λεξεις- προτασεις οπως πχ : Ευρωπη των λαων, αντιστεκομαστε, αξιοπρεπεια, αλλαγη, αριστερα, κλπ τσιτατα.