Με απόφθεγμα του Ρούζβελτ απαντά στους επικριτές του ο Βαρουφάκης

Με απόφθεγμα του Ρούζβελτ απαντά στους επικριτές του ο Βαρουφάκης Facebook Twitter
21

Με ένα απόφθεγμα του Φραγκλίνου Ρούζβελτ, του 32ου προέδρου των ΗΠΑ, απαντά στις επικρίσεις που δέχεται τις τελευταίες ημέρες, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Συγκεκριμένα, ανάρτησε στο twitter τη φράση που είχε πει το 1936 ο Ρούζβελτ: «Είναι ομόφωνο το μίσος τους για εμένα, και εγώ καλωσορίζω το μίσος τους». Ο υπουργός σχολίασε επίσης πως «είναι ένα γνωμικό σημαντικό για εμένα (και κοντά στην πραγματικότητα) αυτές τις μέρες».

Η συγκεκριμένη φράση ήταν η πιο χαρακτηριστική από την ομιλία του Ρούζβελτ στο Madison Square Garden, στις 31 Οκτωβρίου του 1936, τρεις ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές εκείνης της χρονιάς. Τότε, περιέγραψε δυνάμεις που χαρακτήρισε ως τους «παλιούς εχθρούς της ειρήνης: επιχειρηματικά και οικονομικά μονοπώλια, κερδοσκοπία, απερίσκεπτες τραπεζικές εργασίες, ταξικός ανταγωνισμός, τοπικισμός, πολεμική κερδοσκοπία», ενώ στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι αυτές οι δυνάμεις είναι ενωμένες ενάντια στην υποψηφιότητά του τονίζοντας πως «είναι ομόφωνο το μίσος τους για εμένα και εγώ καλωσορίζω το μίσος τους».

Το μήνυμα του Γιάνη Βαρουφάκη έρχεται μετά από ιδιαίτερα επικριτικά δημοσιεύματα, που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες και έκαναν λόγο για «σφυροκόπημα» εναντίον του Έλληνα υπουργού στο Eurogroup, καθώς και για απομόνωσή του από του ομολόγους του.

21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

11 σχόλια
Και το πιο αηδιαστικο δεν ειναι οι στοχευμενες προσωπικες επιθεσεις και το μισος. Το πιο αηδιαστικο θα ειναι να τους βλεπεις να αλληλογλυφονται μεταξυ τους,να πετανε μαγκιες και εξυπναδες ειδικα οι πολιτικοι απο φτωχες χωρες που προσπαθουν να κερδισουν την συμπαθεια της Ευρωπης.Κι ενα ακομα γνωμικο,του Alphonse Daudet που ειναι κι αυτο επικαιρο..."Το μισος,ειναι ο θυμος των αδυναμων".
Αμε! Κατι υπερτοκισμενα δανεια και τα στραβα τα ματια για μπολικο καιρο. Και αργοτερα θα 'ρθει και οι σειρα τους. Εκβιασμος,ταπεινωση και καμμια φαπα στο σβερκο! Η μεγαλη των Yesman σχολη.
Για τους συριζοπληκτους:ποιος υπουργος οικονομικων-και γενικοτερα υπουργος-στον κοσμο και στην ανθρωπινη ιστορια συμπεριφερεται σαν τον Βαρουφακη εναντι των ξενων ομολογων του;;;Ως σαν να ειχαμε πολεμο,αρνειται εκδηλωσεις μαζι τους και τους απαντα με αποφθεγματα,κρυβοντας εμπαθεια απο πισω....Ποιος πολιτικος τα εχει κανει αυτα;;;Ποση γελοιοτητα και διεθνη περιγελο αντεχει η Ελλαδα;;σσ. Αντε να βαλω και τον δικτατορα της Β.Κορεας ως ακομα εναν εγωπαθη και απομονωμενο πολιτικο...
Πολύ φοβάμαι πως το προφίλ που έχει δημιουργήσει με κύρια χαρακτηριστικά την εγωπάθεια και τον σνομπισμό δεν θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα στη διαπραγμάτευση, ίσως όμως να έχει στην μετέπειτα καριέρα του, απλά ελπίζω οι διαλέξεις του να μην έχουν το θέμα αυτών του ΓΑΠ, "εγώ είχα ιδέες, εγώ έκανα τα σωστά αυτοί οι κακοί δεν με αφήσαν και έπεσε η χώρα στα βράχια"
Και μετά έρχονται κάτι κύριοι με λευκά και τον παίρνουν. Αν ο φαιδρότερος έλληνας πολιτικός της Κρίσης, ταυτίζεται με τον Ρούζβελτ, τότε φοβάμαι ότι δεν είναι απλά εγωπαθής, αλλά ζεί στον κόσμο του!
Είναι ο Βαρουφάκης ο φαιδρότερος έλληνας πολιτικός της κρίσης;Στουρνάρας, Άδωνις, Βενιζέλος, Βορίδης, Σαμαράς, Αθανασίου, Πλεύρης, Παπακωνσταντίνου, Παπανδρέου, Λοβέρδος κ.α.Είναι ο Βαρουφάκης ο φαιδρότερος έλληνας πολιτικός της κρίσης;"Αν ο ΣΥΡΙΖΑ τα βάλει με το κεφάλαιο και το δικαίωμα του κεφαλαίου να βγάζει κέρδη, τότε ξέρετε τι προβλήματα θα έχετε να αντιμετωπίσετε: όχι μόνο έναν οικονομικό πόλεμο, αλλά και την πιο μαύρη προπαγάνδα απ' τα ΜΜΕ του δυτικού πολιτισμού Πηγή: www.lifo.grKen Loach 20/1/2015Και δεν το απειλεί καν, απλώς διαφοροποιείται ελάχιστα, αλλά στην σύγχρονη Δημοκρατία όποιος παρεκλίνει μπάινει στην απομόνωση.Με τις ευλογίες σας.Ζήτω η Δημοκρατία! Ζήτωωωω!!
Το ερώτημα είναι τον απομονώσανε ή απομονώθηκε ηθελημένα,με βάση τα γεγονότα μέχρι στιγμής, από την κοινή του εμφάνιση με τον Νταιςεμπλουμ με το γνωστό ΟΥΑΟΥ μέχρι και τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας, το δεύτερο μου φαίνεται πιο πιθανό
Έχεις την εντύπωση ότι τα βάζει με το κεφάλαιο; Που ακριβώς το βλέπεις αυτό; Δανεικά ζητάμε χωρίς όρους από τους ευρωπαίους φορολογούμενους, εγώ δεν βλέπω πουθενά μάχες κατά του κεφαλάίου. Ας μην λέμε ότι θέλουμε, ούτε να πιστεύουμε ό,τι μας αραδιάζει ο κάθε πολιτικάντης.
Δον, λέω ξεκάθαρα πως δεν απειλεί το κεφάλαιο, απλώς διαφοροποιείται ελάχιστα.Ακόμα και να ήθελε... πως θα το απειλούσε, όταν κάθε φορά που κλάνει το κεφάλαιο ο κόσμος κλάνει μέντες και ειρωνεύεται την όποια προσπάθεια διαφοροποίησης ως "ουτοπική", "ανεδαφική" και "καταστροφική";Το πρόβλημα δεν είναι μόνο "αυτοί που ψηφίζουμε", αλλά και τι ζητάμε ή/και ανεχόμαστε.Κάποια στιγμή, φαντάζομαι, θα καταλάβουμε ότι καμία Κυβέρνηση δεν -θα έπρεπε να- αποφασίζει χωρίς την συμμετοχή μας.. και πως η Δημοκρατία είναι κάτι πολύ ζωντανό, δεν είναι reality show (που λέει σωστά και πιο κάτω για άλλο πράγμα) στο οποίο περιμένουμε να δούμε τα λάθη για να ψηφίσουμε -αυστηρά και μόνο- για αποχώρηση.Το "δανεικά χωρίς όρους" όμως είναι ντροπή αν όντως το λες και το εννοείς.Δεν έχω ξαναδεί τέτοια δανειακή σύμβαση ποτέ στην ζωή μου, πόσο μάλλον όταν αυτή αποκαλείται -ειρωνικά- ως "βοήθεια".
Και γω μαζί σου δεν είναι ο φαιδρότερος.Το κακό με το Βαρουφάκη είναι πως Γιάνης φεύγει και Γιαννάκης επιστρέφει μετά από κάθε Eurogroup κάτι σαν σάκος του μπόξ.Εσύ πως θα τον χαρακτήριζες?Τιτανοτεράστιο?
Φαιδρ..ναι. Ενταξει. Δε μπορεις να σκεφτεις φαιδροτερο ελληνα πολιτικο. Προσπαθησες και δεν τα καταφερες.Και οποιος γραφει μια ρηση ταυτιζεται με οποιον την ειπε! Φανταστικο.Κατσε, ομως. Τον δικο σου χαρακτηρισμο ποιος τον πρωτοχρησιμοποιησε; Με ποιον ταυτιζεσαι και τι σε κανει αυτο;
Ναι μόνο μωρέ που θα έχουν διαφορά στο αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα μετράει εκεί φαίνεται η ικανότητα και όχι στις εντυπώσεις. Ο Βαρουφάκης θα καταφέρει ότι θα κατάφερνε και η κουτσή Μαρία. Ούτε μία αλλαγή σε αυτές τις δυνάμεις παργκωνισμό στη πλευρά που εκπροσωπεί.