Αμερικανός πρέσβης: «Έντονα μη φιλική πράξη» η απελευθέρωση του Σ. Ξηρού

Αμερικανός πρέσβης: «Έντονα μη φιλική πράξη» η απελευθέρωση του Σ. Ξηρού Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
24

Η απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού θα θεωρηθεί ως μία «έντονα μη φιλική πράξη», τόνισε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Ντέιβιντ Πιρς, λίγο πριν τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι στην Ουάσινγκτον.

Ο Πιρς τόνισε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ότι οι καταδικασμένοι για τρομοκρατία, οι οποίοι έχουν διαπράξει φοβερά εγκλήματα, πρέπει να εκτίσουν ολόκληρη την ποινή τους στη φυλακή.  «Η απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού η οποιοδήποτε άλλου που έχει βάψει τα χέρια του με αίμα Αμερικανών διπλωματών θα είναι μια εξαιρετικά μη φιλική ενέργεια για τις ΗΠΑ», είπε.

Σύμφωνα με το Mega, ο πρέσβης αποκάλυψε ότι ο Τζον Κέρι τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα και διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού ενώ τόνισε ότι και ο ίδιος ο πρέσβης μίλησε με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλο. Όπως μεταδίδει ο Μιχάλης Ιγνατίου, ο Πιρς άφησε να εννοηθεί ότι η απόφαση επηρεάζει τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Ελλάδα, αλλά και τις αποφάσεις της Αμερικής για θέματα που αφορούν και την οικονομία.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου επεσήμαναν ότι ο Σάββας Ξηρός δεν αποφυλακίζεται αλλά θα βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό με βραχιολάκι.

24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Για το δεύτερο σχόλιο του Κωνσταντίνου ''Φυσικά και με χάλασαν οι τρείς τελευταίοι μήνες''Το γεγονός οτι χαλάνε εσένα οι τρείς τελευταίοι μήνες δε σημαίνει οτι χαλάνε και κάθε σκεπτόμενο Ελληνα που προφανώς και δέν αντιπροσωπεύεις,εννοώ οτι δε μιλάς εξ΄ονόματος τους. Δεν θα επεκταθώ γιατί πραγματικά πιστεύω οτι δεν έχει νόημα απλά ολα αυτά που αναφέρεις για άυξηση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα , οτι δέν πληρώνονται, για τις μελλοντικές συντάξεις κτλ είναι καθαρά η εικόνα των κατορθωμάτων της προηγούμενης κυβέρνησης. Όλοι το ξέρουν, όλοι μας το είδαμε. Αν εσύ δε το είδες και δέν το κατάλαβες ειναι δικό σου θέμα. Και γενικά μην εξισώνεις κόμματα που κυβέρνησαν δεκαετίες και δεν έκαναν τίποτα και μας έφεραν σ'αυτή τη κατάσταση με ένα κόμμα που ακόμα και αν δέν έχει κάνει τίποτα κυβερνά μόνο για τρείς μήνες. Πιστεύω πως αντιλαμβάνεσαι τα μεγέθη.
Ενα πραγμα καθισταται προφανες.Οτι ο καθορισμος προτεραιοτητων,και,ιδως,το timing στην υλοποιηση τοους,της Κυβερνησης αυτης,καποτε θα αποτελεσει αντικειμενο εκτεταμενης μελετης.Ειτε ιστορικης,ειτε ψυχιατρικης.
Είναι πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι κανένας δεν αναρωτιέται αν είναι σύμφωνο με τις γενικές αρχές του διεθνούς δικαίου μία ξένη χώρα να θεωρεί εχθρική πράξη την θέσπιση κανόνων από μία άλλη χώρα αναφορικά με τους τρόπους έκτισης των ποινών. Επίσης πολύ ενδιαφέρον, αν όχι θλιβερό, είναι το γεγονός ότι κανείς δεν σχολίασε την σιωπή της αμερικανικής κυβέρνησης όταν στο παρελθόν πρωταίτιοι της δικτατορίας αποφυλακίζονταν λόγω βλαβης της υγείας τους. Ίσως γιατί θεωρούν πως ένας κωφός και τυφλός, που αφαίρεσε ανθρώπινες ζωές, είναι πολύ πιο επικύνδυνοςαπό εκείνους που όχι μόνο αφαίρεσαν ανθρώπινες ζωές, αλλά βύθισαν μία ολόκληρη χώρα στο σκοτάδι, καιεκπαίδευσαν έναν ολόκληρο λαό στην χυδαιότητα και την αναξιοπρέπεια. Ανεξάρτητα λοιπόν αν συμφωνούμε ή όχι με τις στγκεκριμένες ρυθμίσεις, μήπως θα έπρεπε, τουλαχιστον όταν τιθενται ζητήματα που άπτονται της ελευθερίας μίας δημοκρατικής χώρας να νομοθετεί να είμαστε λίγο πιο σκεπτικοί;
Το πως χειριζεται μια κυβέρνηση τους δολοφόνουν πολιτών της δεν τους ενδιαφέρει ιδιαιτερα.Το πως χειρίζεται η κυβέρνηση τους δολοφόνους αμερικανων πολιτών, οσο να ναι τους νοιάζει. Και φυσικά εισαι ελεύθερη χώρα να κάνεις ο,τι θέλεις. Σταμάτα πια με τη βλακεία οτι "σου απαγορεύουν" οτιδήποτε. Οπως κι εσυ μετά δεν θα μπορείς να τους απαγορεύσεις να βγάλουν μια ταξιδιωτική οδηγία ή να μην σε στηρίξουν εκει που τους έχεις ανάγκη.Κι εγω έχω κάθε δικαωμα να πω άσχημο έναν πελάτη μου. Κι αυτος εχει κάθε δικαιωμα να μην συνεργαστεί μαζί μου. Τι δεν καταλαβαίνεις χρυσο μου;Εν κατακλείδι, δεν σου απαγορευσαν τιποτα οποτε σταμάτα να κατασκευάζεις εχθρους για να φαίνεσαι "επαναστάτης" δον κιχώτης.
Δεν τέθηκε κανένα ζήτημα που να άπτεται της ελευθερίας της δημοκρατικής μας χώρας να νομοθετεί. Δεν είπαν μην κάνετε αυτή την κίνηση, αλλά την χαρακτήρισαν ως καθόλου φιλική (ούτε καν εχθρική) καθώς ουσιαστικά η κυβέρνηση απελευθερώνει έναν καταδικασθέντα σε 7 φορές ισόβια με φωτογραφική διάταξη, παρεμβαίνοντας στο έργο της δικαιοσύνης.
Και τι πρέπει να κάνουν δηλ; Να πάρουν πίσω έναν ολόκληρο νόμο ή να εξαιρέσουν τον Ξηρό μόνο από αυτόν; Ή να εξαιρέσουν όσους έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα Αμερικανών διπλωματών μόνο;
Οχι, να κάνουμε αυτο που έκανε ο Τσιπρας. Λες στον Ομπάμα ποια ειναι τα προβλήματά του και οτι πρεπει να δωσει προτεραιότητα στους τζιχαντιστες.Ο Τσιπρας παραδίδει μαθήματα διπλωματίας! Θα διδασκεται σε πανεπιστήμια μια μέρα "πως να χαλάσεις τις σχέσεις σου με ολες τις χώρες του πλανήτη"
βασικα αυτος ο ολοκληρος νομος εχει φτιαχτει για ενα και μονο ανθρωπο. Και βασικα δεν καταλαβαινω γιατι αν εχεις καταδικαστει κατι φορες ισοβια για δολοφονιες (τωρα εινα ο Ξηρος αυριο μπορει να ειναι αυτο ο τυπος που σκοτωσε δυο γυναικες και "απεδρασε" σε 5νθημερη αδεια - θα γινουν εμποριο οι πιστοποιησεις αναπηριας) να πρεπει να εκτιει την ποινη του σπιτι του.
Ναι, προβλέπεται απο τους ΗΔΗ υπάρχοντες νόμους η δυνατότητα να πάνε σπίτι τους και αποφασίζει η δικαιοσύνη γι αυτό. Για τον Ξηρό η δικαιοσύνη ειχε αποφασίσει. Αλλα ο Συριζα οταν δεν γουστάρει την αποφαση της δικαιοσύνης αλλάζει το νόμο.Πολυ δημοκρατικη η #πρωτηφορααριστερα#
Μεταφοραί ο Μήτσος, αν ΗΔΗ υπάρχει νόμος που σε στέλνει από τη φυλακή να εκτίσεις την ποινή σπίτι σου με βραχιολάκι όταν έχεις πάνω από 80% αναπηρία δεν αφορά και τον Ξηρό ΗΔΗ; Υπάρχει αλλαγή απόφασης της Δικαιοσύνης και όχι αλλαγή νόμου που αφορά τον τρόπο έκτιση της ποινής; Πραγματικά δεν βγάζω άκρη και κάτι μου λέει πως αν δεν μιλούσαμε για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Ξηρό θα είχαμε βγάλει άκρη τώρα.
Την κατασκευή ξένων εχθρών για να συσπειρώσει την οργή του κόσμου, την ίδια πρακτική που χρησιμοποίησε ο Χιτλερ, κάνουν τώρα και οι Έλληνες ΑκροΑριστεροί του Σύριζα. Για όλα φταίνε οι άλλοι. Αυτό περάσανε στον κόσμο και του δηλητηρίασαν το μυαλό(μαζι με κούφιες υποσχέσεις και λαϊκισμο) με αποτέλεσμα να κερδίσουν τις εκλογές.Ο κακός Σαμαράς και οι κακοί ακροδεξιοί Άδωνις και Βορίδης. Λάσπη και μόνο λάσπη. Έτσι μας απομόνωσαν οι Ευρωπαίοι. Οι κακοί ξένοι. Ο κακός Σόϊμπλε, ο κακός Ντράγκι, ο κακός Ντάϊσεμπλουμ, η κακιά Μέρκελ, ο κακός Ραχόϊ, ο κακός Σλοβάκος, ο κακός Φινλανδός, και πρόσφατα ο κακός Γάλλος Σοπέν. Μετά πήγαμε στην κακιά Λαγκαρντ. Τώρα πάμε στον κακό Ομπάμα. Είμαστε πια σχεδόν χωρίς κανέναν φίλο, όπως και η Βόρειος Κορέα. Όσοι τους ψηφίσατε αυτά δεν τα βλέπετε;
Τι έχουν να διαβασουν ακόμα τα ματάκια μας. Σύμφωνα με το σχόλιο του Κωνσταντίνου, ο Ακροαριστερός Σύριζα χρησιμοποιεί την ίδια τακτική με τον Χίτλερ και δηλητηρίασε το μυαλό του Ελληνικού λαού με αποτέλεσμα να κερδίσει τις εκλογές.Πέταγε λάσπη και μόνο λάσπη και ετσι μας απομόνωσαν οι Ευρωπαίοι.Εσύ φίλε Κωνσταντίνε δε πρέπει να έχεις πάρει χαμπάρι τι έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.Οι τρείς τελευταίοι μήνες σε χάλασαν. Όσο για το ερώτημα σου, επειδή βλέπαμε τι έκανε ο Σαμαράς ο Άδωνις και ο Βορίδης τους ψηφίσαμε.
Φυσικά και αυτοί οι τρεις μήνες με χάλασαν όπως έπρεπε να χαλάσουν τον κάθε σκεπτόμενο Έλληνα διότι αντί για το τέλος της λιτότητας που επαγγέλθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, ζούμε την οικονομική ασφυξία.Αντί για την υπεράσπιση των μισθών, αυξάνονται οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και οι εργαζόμενοι σε αυτόν πληρώνονται όλο και αραιότερα. Αντί για τη διάσωση των συντάξεων, εξανεμίζονται τα αποθεματικά των Ταμείων και οι μελλοντικές συντάξεις. Αντί της καταδίκης του παλαιού «πελατειακού κράτους», ξαναζούμε την έφοδο του κόμματος στο κράτος.Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φαινομενικά μόνο διαπραγματεύεται. Στην ουσία, απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει πιστεύοντας ότι τελικά οι δανειστές θα διστάσουν και θα «συμβιβαστούν». Ζει άλλη μια αυταπάτη; Οπως στην αρχή, όταν νόμιζε ότι θα ηγηθεί μιας ευρύτερης αλλαγής στην Ευρώπη για να διαπιστώσει γρήγορα ότι έγινε παράδειγμα προς αποφυγή.
Ναι, και στο Γκουαντάναμο πήγαιναν όλοι οι κρατούμενοι μετά από νόμιμη σύλληψη και δίκη, και τους συμπεριφέρονταν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.Δεν είμαι υπέρ της απελευθέρωσης του Σάββα Ξηρού, αλλά οι ΗΠΑ σαν κράτος έχουν διαπράξει χειρότερα ανθρωπιστικά εγκλήματα στο όνομα της πάταξης της τρομοκρατίας.
σωστά! Οι Αμερικανοί έχουν κάνει εγκλήματα, οι Γερμανοί ήταν Ναζί, οι Γάλλοι καταπίεζαν τις αφρικάνικές αποικίες, οι Άγγλοι τσάκισαν τις Ινδίες και επιπλέον έχουν χάλια κουζίνα, οι Ισπανοί εφαγαν τους Μάγια. Οι μόνοι καλοί είμαστε εμείς και επειδή ανακαλύψαμε την διπλωματία "μιλαμε μόνο με τους άλλους καλούς ανθρωπους στον πλανητη" ανακαλύψαμε τον Πούτιν που δεν έχει κανειτίποτις απολύτως!!!
Δεν έγραψα πουθενά στο σχόλιο μου κάτι υπέρ του Πούτιν. Απλά σχολιάζω την δήλωση του πρέσβη μιας χώρας που έχει διαπράξει πολύ χειρότερα πράγματα σε σχέση με την απελευθέρωση ενός σακατεμένου τρομοκράτη.Και όπως έχω γράψει ήδη, δεν είμαι υπέρ της απελευθέρωσης του Σάββα Ξηρού. Δεν μου αρέσει όμως η παρέμβαση του Αμερικάνου πρέσβη.
οχι, δεν κανω τετοιες γενικευσεις, όποιος αντιδρά σε μια ανακοίνωση των ΗΠΑ αυτόματα ειναι οπαδός του Ξηρού, ή υπέρ του Πούτιν, κατάλαβα τι είπες. Απλά με αφορμή το σχόλιο σου για το ποιόν των ΗΠΑτο πηγα λίγο πιο μακρυά και σε αντιπαραβολή με Πούτιν,για να φανει πόσο εύκολα μπορούμε να παρασυρθούμεαπο τα δευτερεύοντα σε σχέση με το κυρίαρχο θέμαπου έχουμε τώρα. Εαν ησουν επιχειρηματίας και έπρεπε να σώσεις τηνεπιχείρηση σου, θα πήγαινες στην τράπεζα φωνάζονταςοτι πινουν το αίμα του λαου? Οχι βέβαια, απλά θα φρόντιζες να πάρεις τη χρηματοδότηση σου με όσο πιο ευνοϊκούς όρους μπορείς.Ο Ομπάμα - για τους δικούς του λόγους βέβαια - πήρε μια θετική στάση απέναντι στη χώρα, παρόλο που έχουμε πολυ αριστερη κυβέρνηση για τα κριτήρια των αμερικανών.Αυτός δλδ ειναι χαζός που δεν έκρινε τις ιδεολογικές καταβολές του Σύριζα και έκανε δήλωση στήριξηςστην Ελλάδα?Απλά στάθμισε ποιο ειναι το συμφέρον του.Ξέρουμε οτι έχει δυνατότητα να πιέσει υπερ μας,τι στο καλό λοιπόν, τώρα θα λύσουμε ολες τις διαφορέςπου έχουμε με όλους αντί να χτίζουμε συμμαχίες?
Έχεις δίκιο όπως το θέτεις. Το κακό είναι ότι σαν Ελλάδα είχαμε πάντα κοντόφθαλμη εξωτερική πολιτική, η οποία πολλές φορές άλλαζε με κάθε αλλαγή κυβέρνησης.
Επειδή στην διαπραγμάτευση τους κρατάμε όλους μη πω από που, οι συμμαχίες και περαν του Ατλαντικού ειναι απολύτως περιττές :Ρ Αλλωστε το ξέρουμε οτι και οι ΗΠΑ τρέμουν μια ενδεχόμενη ρήξη με την ΕΕ, οπότε η πιο βασική προτεραιότητα τωρα είναι ο Ξηρός!Πιο πολύτιμη ειναι η συναίνεση με τους αντιεξουσιαστές!