''Οι αντιφασίστες επιτέθηκαν σαν χρυσαυγίτες''

''Οι αντιφασίστες επιτέθηκαν σαν χρυσαυγίτες'' Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
12

Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα έξω από τις Φυλακές Κορυδαλλού όπου είναι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές που πραγματοποιούν αντιφασιστική συγκέντρωση.

Οι τόνοι ανέβηκαν μόλις οι διαδηλωτές αντιλήφθηκαν την παρουσία στο χώρο, του βουλευτή του Ποταμιού Νίκου Ορφανού.

Κάποιοι διαδηλωτές κινήθηκαν προς το μέρος του βουλευτή και τον έσπρωξαν ζητώντας του να αποχωρήσει, καθώς όπως είπαν το κόμμα του είναι υπέρ του μνημονίου.

Ο βουλευτής τελικά απομακρύνθηκε και η κατάσταση ηρέμησε.

Το Ποτάμι εξέδωσε την ακόλουθη δηκτική ανακοίνωση:

Επίθεση με λογική και πρακτικές Χρυσής Αυγής

 

Tο Ποτάμι καταδικάζει την επίθεση δειλών τραμπούκων κατά του βουλευτή Νίκου Ορφανού.

Ο Νίκος Ορφανός ήταν ο μοναδικός βουλευτής της περιοχής που έδωσε το "παρών" στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, όταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, των ΑΝΕΛ ήταν απόντες.

Η επίθεση από αυτοαποκαλούμενους "αντιμνημονιακούς" οι οποίοι αναμασούσαν περιθωριακές ανοησίες των ΑΝΕΛ και μερίδας του ΣΥΡΙΖΑ περί "Μπόμπολα" και περί "υπηρέτησης συμφερόντων" δείχνει ότι μερικοί καταδικάζουν φραστικά τη Χρυσή Αυγή αλλά υιοθετούν τη λογική της και εφαρμόζουν τις πρακτικές της.

12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Δηλαδη η βια οταν ειναι ''αριστερη''(δηλ.ψευτοαναρχοαριστερη) ειναι καλη??Η ΒΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΒΙΑ.ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ.Τωρα φαινετε ηρθε η σειρα των ψευτοαριστερων και ψευτοαναρχικων μπαχαλακηδων που χρησιμοποιησε ο ΣΥΡΙΖΑ σαν αντιπολιυευση να χαρουν κι αυτοι.Να καθονται 20 μερες στο πανεπιστημιο και να μην τρεχει τιποτα.Ακομα και στη Βουλη σαν κυριοι μπηκαν.Ετσι ειναι.ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥΣ.Και κατα τα αλλα η δικαιοσυνη δεν χειραγωγειτε.Γι'αυτο τα αφησε τα παιδια να πανε σπιτι τους.ΝΤΡΟΠΗ...
Απο οποιο κομμα κι αν ηταν αυτοι της ''αντιφασιστικης'' διαδηλωσης(ας μην κοροιδευομαστε,μαζευονται ατομα του αναρχικου χωρου και κομματων οπως το κκε,η ανταρσυα και ο συριζα κυριως)φαινεται ακομα μια φορα οτι πολλοι απο αυτους,λογω του φανατισμου και της ιδεολογιας τους,δεν διαφερουν σε τιποτα απο τους φασιστες της χ.α.Αλλωστε εχε ειπωθει πριν απο πανω 50 χρονια:Στο μελλον οι χειροτεροι φασιστες,θα ειναι οι αντιφασιστες.(Ο. Τσωρτσιλ)Σε αυτους που σκεφτοναι μακρια απο ιδεολογικα και κομματικα στεγανα,βλεπουν οτι αυτες οι ομαδες συγκλινουν πολλες φορες.Και για να προλαβω μερικους,οχι η βια δεν δικαιολογειται σε καμια περιπτωση,διοτι παντα φερνει βια.
Πριν από καιρό είδα μία εικόνα στο διαδίκτυο που έλεγε "Στο μέλλον οι χειρότεροι φασίστες,θα είναι οι αντιφασίστες .Ο. Τσόρτσιλ" ,είχε μάλιστα και μια φωτογραφία διπλά του Τσωρτσιλ. Με το που το διάβασα κάτι δεν μου πήγαινε καλά. Τελικά άρχισα να ψάχνω και μετά από αρκετή ώρα και αφού έψαξα εμπεριστατωμένα και για ξενόγλωσσες αναφορές δεν βρήκα τίποτα. Στην τελευταία μου προσπάθεια να καταλάβω που ήταν το λάθος σκέφτηκα πως άμα έλεγε κάτι τέτοιο ο Τσόρτσιλ θα ήταν σαν να έλεγε τις δυνάμεις που πολέμησαν στον 2Π.Π. τον φασισμό και τον ναζισμό , ανάμεσά τους και την Αγγλία, φασιστικές. Η λογική μου λέει πως δεν υπάρχει περίπτωση να αποκάλεσε φασιστές τον ίδιο του τον λαό!! Κατέληξα λοιπόν στο συμπέρασμα (με κάθε επιφύλαξη), ότι ουδέποτε ειπώθηκε τέτοια φράση από τον Τσόρτσιλ, Τουλάχιστον όχι επίσημα. Μπορεί να παραφράστηκε κάτι που είπε και να αναπαράχθηκε στη συνέχεια αλλά και πάλι η φράση δεν φαίνεται να ειπώθηκε ποτέ από τον Τσόρτσιλ.
πως περίμενε να τον υποδεχτουν εφόσον είναι ο ΄΄σοβαρός΄΄ ιδεολογικός και πολιτικός φορέας ενός νεοφιλελεύθερου αταξικού και ΄΄απολιτίκ΄΄ ολοκληρωτισμού?εγώ πάντως δεν καταδικάζβ την βία απ όπου και αν προέρχεται, άσχετα αν δεν υιοθετώ τέτοιες πρακτικές και je ne suis pas orphanos
Δηλαδή τους απολιτίκ εσύ τους δέρνεις αλλά με τους ακροδεξιούς τύπου καμμένος... συγκυβερνάς.Τσου ρε μάγγα..Με τον αρχιφασίστα πούτιν που εισέβαλλε στην ουκρανία σε στυλ αττίλας στην κύπρο ή χίτλερ στη πολωνία... όλα καλά ''πολέμιε'' του νεοφιλελευθερισμού; υγ επειδή δεν καταδικάζεις την βία απ όπου και αν προέρχεται σε συμβουλεύω να ΔΕΙΡΕΙΣ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΤΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙΣ ΕΣΥ ΜΕΣΑ ΣΟΥ
Δηλαδή, για να καταλάβω, ανώνυμοι οπαδοί του όχλου βρίζουν έναν βουλευτή (πράγμα ανήκουστο, ειδικά σε σημερινές συγκυρίες!) και το Ποτάμι μιλάει για τον φασισμό του ΣΥΡΙΖΑ την μέρα δίκης της Χ.Α και ενώ ήδη κάποιοι πήγαν στο νοσοκομείο από χρυσβγίτες;Περιμένω να ακούσω και το κλασικο: "για τον Στάλιν κουβέντα όμως ε;"
Κακώς χρεώνει στον Σύριζα την συμπεριφορά τωνδιαδηλωτών απέναντι στον βουλευτή διότι ετσι η προσοχή ξεφεύγει απο την ουσία! α. Η συγκέντρωση δεν αφορούσε το μνημόνιοβ. εκτός της ΧΑ όλα τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά τουλάχιστον κόμματα ειναι αντιφασιστικά άσχετα με το βαθμό που συμφωνούν ή διαφωνούν με το μνημόνιο.γ. ο προπηλακισμός ακόμη και με "αντιμνημονιακόμανδύα" είναι πάντα φασιστική συμπεριφορά διαφορετικά να δικαιολογήσουμε και προπηλακισμούς της ΧΑ κάθε φοράπου είχαν επίσης "αντιμνημονιακό" χαρακτήραδ. η δημοκρατική συμπεριφόρά αποδεικνύεται στην πράξηόχι με την λογική του "αποκλειστικού δικαιώματος"
Πραγματικά δε καταλαβαίνεις τίποτα.Χωρίς να μπω στη λογική της ανάλυσης και της δικαιολόγησης ή καταδίκης του συμβάντος, θα κάνω τις εξής επισημάνσεις:Ξεχωρίστε επιτέλους στο κεφάλι σας τι συνιστά φασιστική συμπεριφορά. Σε όσους το έχουμε ξεκάθαρο έχει πάψει να είναι ενοχλητικό και είναι πλέον εκνευριστικό.Ο προπηλακισμός στον οποίο αναφέρεσαι με τη λογική πάρε πόδι από δω γιατί δε γουστάρουμε αυτό που εκπροσωπείς σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι φασισμός; Πες το μας αν είναι για να τρελαθούμε κιόλας.Όχι απλά την έχετε φθείρει τη λέξη, την έχετε ξεφτιλίσει. Ψωμοτύρι στο στόμα καθενός όταν γίνεται αποδέκτης οτιδήποτε αρνητικού. Σε λίγο θα μας κάνετε να φοβόμαστε να κλ@σουμε, συγγνώμη για την έκφραση, δημόσια μην τυχόν και χαρακτηριστεί ως φασιστική επίθεση ενάντια στο βλεννογόνο της μύτης των παρεβρισκομένων.Για τον δε συμψηφισμό με τους "προπηλακισμούς" της ΧΑ, το απογείωσες. Τα εισαγωγικά δεν είναι τυχαία γιατί όλως τυχαίως κάθε φορά που προπηλακίζουν οι της ΧΑ γίνεται συνοδεία ξύλου, μαχαιριών, καταστροφών και λοιπών αξιόποινων πράξεων ευρέως φάσματος, από πταίσματα έως κακουργηματικού χαρακτήρα.Επαναλαμβάνω δε θα μπω στη διαδικασία αν έπρεπε ή δεν έπρεπε να διωχθεί, αλλά εκ των υστέρων κρίνοντας και την ανακοίνωση του ποταμιού περί μοναδικής παρουσίας από πλευράς βουλευτών ενώ όλοι οι άλλοι δεν ήταν εκεί, τι να σχολιάσεις;Ευτυχώς έχουν αυτογνωσία κι έβαλαν σε εισαγωγικά το "παρών" του κου Ορφανού, γιατί ως τέτοιο το εκλαμβάνω, απλά για το ντόρο.