«Η Ελλάδα περιμένει ως 5 δισεκ. από τη Ρωσία»

«Η Ελλάδα περιμένει ως 5 δισεκ. από τη Ρωσία» Facebook Twitter
10

Η Ελλάδα περιμένει την άμεση προκαταβολή από την Ρωσία 3-5 δισεκατομμυρίων που θα της επιτρέψει να πάρει περισσότερο χρόνο στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Αγορά». Σύμφωνα με το δημοσίευμα πρόκειται για την προκαταβολή για τον αγωγό  «Greek stream», ένα έργο που φαίνεται να συμφωνήθηκε κατά την συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Πούτιν.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται το περιοδικό Spiegel το οποίο τονίζει ότι το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας θα υπογραφεί την ερχόμενη εμβομάδα, με τον Ρώσο πρόεδρο να αποφασίζει τη διέλευση του αγωγού μέσω Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον Έλληνα αξιωματούχο που επικαλείται το περιοδικό,  οι υπογραφές μεταξύ Μόσχας και Αθήνας για τον αγωγό αναμένονται να μπουν  το πιθανότερο την Τρίτη.  Τα κεφάλαια θα αποτελούν προκαταβολή των κερδών που θα προκύψουν για την ελληνική πλευρά από τα τέλη διέλευσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος αναφέρει χαρακτηριστικά πως πρόκειται για μία συμφωνία που «μπορεί να γυρίσει σελίδα για την Ελλάδα».

Για το θέμα αυτό ρωτήθηκε το πρωί στον Σκάι ο υπ. Εργασίας κ. Δημήτρης Στρατούλης ο οποίος δήλωσε ότι «ο αγωγός θα γίνει για να συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας». «Τα όποια χρήματα δοθούν θα είναι προκαταβολή έναντι των κερδών που θα έχει η χώρα μας και θα πάνε για την ανάπτυξή της», τόνισε.

10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM