Σαρωτικές αλλαγές στην Παιδεία

Σαρωτικές αλλαγές στην Παιδεία Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
7

Σαρωτικές αλλαγές στην παιδεία ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς σε συνέντευξη Τύπου. Μεταξύ άλλων, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση καταργείται η τράπεζα θεμάτων  και το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για την αξιολόγηση, καταργούνται τα εσωτερικά φροντιστήρια στα ιδιωτικά σχολεία ενώ ρυθμίζεται το εκπαιδευτικό περιεχόμενο και το ωράριο των φροντιστηρίων.

Ακόμη το υπουργείο προσανατολίζεται στην παροχή κάρτας σίτισης στους φτωχούς μαθητές ώστε να παίρνουν  δωρεάν γεύματα από τα κυλικεία των σχολείων τους, ενώ διαχωρίζονται τα πρότυπα από τα πειραματικά σχολεία και αλλάζει ο τρόπος επιλογής των διευθυντών των σχολικών μονάδων.

Σαρωτικές θα είναι οι αλλαγές και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τους «αιώνιους» φοιτητές να επιστρέφουν, όπως και το πανεπιστημιακό άσυλο ενώ πλέον οι φοιτητές θα ψηφίζουν καθολικά για την ανάδειξη των πρυτάνεων των ελληνικών ιδρυμάτων και  η βαρύτητα της ψήφου θα αυξάνει αναλόγως με το ποσοστό της συμμετοχής τους.

Στις μετεγγραφές βασικά κριτήρια θα είναι το οικονομικό και η υγεία ενώ στο θέμα της εκλογής των πρυτάνεων θα υπάρξει διάστημα προσαρμογής ενός χρόνου, ενώ οι νυν πρυτάνεις, των οποίων η θητεία δεν θα έχει λήξει, θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις επόμενες εκλογές.

Ο κύριος Μπαλτάς δήλωσε ότι το πολυνομοσχέδιο έχει, ήδη, παραδοθεί στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μελετηθεί από τα μέλη της που θα το στηρίξουν στη Βουλή και στη συνέχεια θα δοθεί στη δημοσιότητα.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM