Πρωτοφανές περιστατικό στη Βουλή

Πρωτοφανές περιστατικό στη Βουλή Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
7

Πρωτοφανές στιγμιότυπο είχαμε πριν από λίγο στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής με πρωταγωνιστή τον βουλευτή της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Μόλις η Πρόεδρος της Βουλής εισήλθε στην αίθουσα ο βουλευτής της Ν.Δ. σηκώθηκε και απήγγειλε ένα ποίημα του Γεώργιου Δροσίνη.

Στη συνέχεια ο ίδιος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για την «πρωτοβουλία» του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποίημα ήταν το εξής:

«Σε καρτερούσα

και είπα να τη

μα ήταν η αυγούλα στις κορυφές

και η αμυγδαλιά στο μονοπάτι

μα ήταν ίδιες και οι τρεις σαν αδελφές».

Η συνεδρίαση πάντως διακόπηκε, αφού στην αίθουσα υπήρχαν μόνο 57 βουλευτές, ενώ η απαρτία σε κάθε συνεδρίαση καθορίζεται από το Σύνταγμα της Ελλάδος και συγκεκριμένα από το άρθρο 67 στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

Η Βουλή δεν μπορεί να αποφασίσει χωρίς την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών, που όμως ποτέ δεν μπορεί να είναι μικρότερη από το ένα τέταρτο του όλου αριθμού των βουλευτών.

Σε περίπτωση ισοψηφίας επαναλαμβάνεται η ψηφοφορία και, ύστερα από νέα ισοψηφία, η πρόταση απορρίπτεται.

Την απόφαση για την απαρτία ή όχι στο Σώμα, έχει αποκλειστικά ο Πρόεδρος της Βουλής, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Το εχω ξαναγραψει αρκετες φορες.Τετοια θεματα δεν απασχολουν,δεν πρεπει να απασχολουν,κανενα απο εμας.Ειδικα στις τραγικες σημερινες συνθηκες.Ειτε μας αρεσει,ειτε οχι,το 'χιουμορ'του Αδωνι,δεν παυει να ειναι αυτο και μονον.Χιουμορ.Η,εστω,"πλακα".Την εκανε και αυτην,οπως και τοσα αλλα που εχει κανει η εχει πει.Ε,δεν εχει δα και καμμια ιδιαιτερη σημασια.Παμε παρακατω.
"Στη συνεχεια ο ιδιος ενημερωσε τους δημοσιογραφους για την πρωτοβουλια του"!Μετα πεταξε χαρτακια με το στυλο στους Συριζαιους και στο τελος βγηκε στην αυλη να παιξει μηλα!
Νομίζω πως στην προκειμένη περίπτωση εκεί που θα πρέπει να εστιάσουμε είναι όχι οι βλακείες του Άδωνι που έχουν καταντήσει πιο γραφικές και από room to let στην Αράχωβα, αλλά σε αυτό:"...αφού στην αίθουσα υπήρχαν μόνο 57 βουλευτές..."57;Οι υπόλοιποι τι είχαν; Προσπαθούν να χωνέψουν το αρνάκι;