Μητρόπουλος: Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Τα Νέα" οδήγησε συγγενή μου σε απόπειρα αυτοκτονίας

Μητρόπουλος: Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Τα Νέα" οδήγησε συγγενή μου σε απόπειρα αυτοκτονίας Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
3

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, καταγγέλει μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε πως δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ οδήγησε συγγενικό του πρόσωπο σε απόπειρα αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα της εφημερίδας, ο Αλέξης Μητρόπουλος καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 1.940.000 ευρώ για υπόθεση φοροδιαφυγής από το 1999.


Ο ίδιος ωστόσο επιμένει πως η υπόθεσή του έχει παραγραφεί αλλά η εφημερίδα τονίζει πως θα πρέπει να πληρώσει το πρόστιμο μια και η Διεύθυνση Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών γνωμάτευσε ότι δεν υπάρχει παραγραφή της υπόθεσής του.

Η ανακοίνωση του Αλέξη Μητρόπουλου:

«Γνωστός δημοσιογράφος της εφημερίδας "Τα Νέα" (που περιλαμβάνεται στη "λίστα" Νικολούδη με έμβασμα στο εξωτερικό πάνω από 2 εκατ. ευρώ) για 80ή φορά την τελευταία τριετία και 10η φορά από τη δικαίωσή μου στα Φορολογικά Διοικητικά Δικαστήρια, πριν δυο μήνες, επιχειρεί πάλι σήμερα να τρομοκρατήσει εμένα, την οικογένειά μου και κυρίως τους ανεξάρτητους δικαστές που ακύρωσαν το παράνομο πόρισμα του ΣΔΟΕ σε βάρος μου.


Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Τα Νέα" (4-4-2015) οδήγησε στενό συγγενικό μου πρόσωπο σε απόπειρα αυτοκτονίας.
Στις 30-7-2014 είχα καλέσει με εξώδικό μου τον πρώην πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και τον πρώην υπουργό κ. Χαρδούβελη να σταματήσουν να με τρομοκρατούν, αφού ήμουν φορολογικά νόμιμος. Είχα συμμορφωθεί σε έλεγχο που είχε διαταχθεί (το είχα πληροφορηθεί από την ίδια ως άνω εφημερίδα!) για το μοναδικό ανέλεγκτο έτος (1999) σε όλο τον επαγγελματικό μου βίο, παρότι ήταν παραγεγραμμένο προ ετών και αφορούσε σε ποσό που νόμιμα είχε επαναπατρισθεί με το άρθρο 38 του ν. 3259/2004.


Με το ίδιο εξώδικο, τους είχα ενημερώσει ότι στις 27-10-2011 είχε περατωθεί ο φορολογικός μου έλεγχος από το ΣΔΟΕ για τη δεκαετία του 2000, ο οποίος είχε διαταχθεί με εντολή της κυβέρνησης των κ.κ. Παπανδρέου και Βενιζέλου και είχε αποδείξει ότι ήμουν φορολογικά νόμιμος. Είχα θέσει υπόψη τους, επίσης, ότι μόλις είχα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις μου από τον έλεγχο που είχε διατάξει σε βάρος μου ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης για ολόκληρη τη δεκαετία του '90.


Τέλος, τους είχα γνωστοποιήσει ότι από 1-1-2003 που εμφανιζόμουν στα ΜΜΕ, για λόγους δεοντολογίας δεν εμφανίστηκα ποτέ στα Δικαστήρια απαγορεύοντας και σε συγγενικά μου πρόσωπα να πράξουν το ίδιο. Τους είχα καλέσει να μην χρησιμοποιούν το ΣΔΟΕ και ...πρόθυμους υπαλλήλους για τρομοκράτηση πολιτικών αντιπάλων.


Αντ' αυτού οι κ.κ. Σαμαράς και Χαρδούβελης προήγαγαν σε Γενικό Διευθυντή στη Γενική Γραμματεία Εσόδων τον εφοριακό του ΣΔΟΕ που συντόνισε τον έλεγχο σε βάρος μου και πιθανόν διευκόλυνε το "πάγωμα" του ελέγχου του κ. Σταύρου Παπασταύρου (συνεργάτη του κ. Αντώνη Σαμαρά). Αποκαλυπτικές λεπτομέρειες ανέφερε στη Βουλή στις 3-4-2015 ο υπουργός κ. Π. Νικολούδης.


Αντίθετα υποχρέωσαν σε παραίτηση Γενικό Διευθυντή του ΥΠΟΙΚ, αμέσως μετά την έγγραφη εκ μέρους του αποκάλυψη της σκευωρίας σε βάρος μου.


Μετά τα ανωτέρω, καλώ τον κύριο Πρωθυπουργό, την κυρία Πρόεδρο της Βουλής, τον Υπουργό κατά της Διαφθοράς κ. Π. Νικολούδη και τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ν. Παρασκευόπουλο να προστατεύσουν εμέ και την οικογένειά μου, αλλά και να διασφαλίσουν απρόσκοπτα την ανεξαρτησία Ελλήνων δικαστών που στάθηκαν όρθιοι στις επάλξεις του καθήκοντός τους».

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Μα καλα το θεμα ειναι απλα η παραγραφη;Ο κυριος δεν εχει λιγο τσιπα πανω του,οπου εσκιζε τα ιματια του εναντιον της φοροδιαφυγης,της ''διεφθαρμενης'' προηγουμενης κυβερνησης κτλπ και τωρα εμφανιζεται αφενος με αδηλωτα χρηματα και αφετερου με χρωστουμενα προς τους υπαλληλους του;;αυτος ο τιμιος και ανθρωπιστης αριστερος του συριζα;;Κι επιπλεον να ζητα και παραγραφη;;;Και να βγαινει και,αντι να μιλησει για την ταμπακιερα,να ζηταει και τα ρεστα απο πανω;;
Ως γνήσιος Έλλην πολιτικός εννοείται οτι το θέμα είναι η παραγραφή... Για τους έλληνες πολιτικούς πάντα το θέμα δεν ηταν αν το έκαναν αλλά αν μπορούσαν να τους πιάσουν... Ο συγκεκριμένος κύριος είχε την "ατυχία" να κάνει την λαμογια του πριν ψηφιστεί και μπει στο μπουρδ.... στούντιο της ελληνικής βουλής. Αν το είχε κάνει μετά θα ήταν πεντακαθαρος τώρα και θα έκανε και μια μήνυση προς οποίον έλεγε το αντίθετο... Βέβαια όλα αυτά προϋποθέτουν ότι όντως έχει γίνει λαμογια και οτι δεν είναι δάκτυλος Σαμαρά για να βρωμισει το όνομα ενός αγωνιστή της αριστεράς.
Λογιστικά μιλώντας (λόγω της δουλειάς μου) και μην μπορώντας να εκφέρω άποψη για το τι έχει γίνει ακριβώς καθώς η υπόθεση βρωμάει και από τις δύο μεριές:Αν τα έφερε κάνοντας χρήση του 3259/2004 σημαίνει ότι σίγουρα τα έφερε μετά το 2004. Σε περίπτωση που διατάσσεται έλεγχος τα έτη παραγραφής πάνε από 5 σε 10. Επομένως ακόμα και αν ο έλεγχος διατάχθηκε 31/12/2009 δεν τίθεται θέμα παραγραφής μέχρι 31/12/2014 και εφόσον στο ενδιάμεσο έχει καταλογιστεί το πρόστιμο τότε δεν τίθεται θέμα διαγραφής του. Το να αναφέρεις ότι το ποσό είχε αποκτηθεί το 1999 σημαίνει ότι παραγράφηκε η διάπραξη φοροδιαφυγής για αυτό το έτος από το 2004 και μετά. Αλλά και πάλι φέρεις το βάρος της ευθύνης να αποδείξεις από που προέκυψε το χρηματικό ποσό το οποίο πρώτη φορά δήλωσες το 2005 (φαντάζομαι το δήλωσε κανονικά). Και για να τελειώνουμε... με την καινούρια ρυθμισούλα όπου σβήνονται τα πρόστιμα μπορεί να πάει να το πληρώσει και να γλιτώσει μέχρι και 50%... δεν πάει να κάνει αυτό και να τελειώνει;