ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Βούτσης στο Spiegel: Αν δεν πάρουμε χρήματα, δεν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ

Βούτσης στο Spiegel: Αν δεν πάρουμε χρήματα, δεν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ Facebook Twitter
1

Πρώτο θέμα στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Spiegel είναι αυτή την ώρα μια δήλωση του υπουργού Εσωτερικών κ. Βούτση, ο οποίος δηλώνει ότι στις 9 Απριλίου, ίσως να μην πληρωθεί η δόση στο ΔΝΤ. «Αν δεν υπάρξει εισροή χρημάτων έως τις 9 Απριλίου, θα πληρώσουμε πρώτα μισθούς και συντάξεις στην Ελλάδα και στη συνέχεια θα ζητήσουμε συμφωνία με τους εταίρους και θα καθυστερήσουμε την πληρωμή των 450 εκατομμυρίων ευρώ στο ΔΝΤ», δήλωσε στο «Spiegel» ο κ. Βούτσης.

Υποστήριξε ότι η συμφωνία με τους εταίρους σημαίνει πώς δεν θα υπάρξει χρεοκοπία και η μη πληρωμή της δόσης δεν θα θεωρηθεί ως αθέτηση υποχρέωσης.

Το Spiegel επισημαίνει ότι κάτι ανάλογο δεν έχει συμβεί στην ιστορία του Ταμείου και ότι η απειλή αυτή έρχεται παράλληλα με το «άνοιγμα» της ελληνικής κυβέρνησης προς τη Μόσχα. Τονίζει δε ότι θα πρόκεται για σαφή παραβιάση των κανονισμών του ΔΝΤ.

Το περιοδικό αναφέρει ότι η απειλή αυτή έρχεται παράλληλα με το άνοιγμα της Ελλάδας προς τη Μόσχα και λίγο προς το ταξίδι του ΑΛέξη Τσίπρα στη Ρωσία για συνάντηση με τον Πούτιν.

Ο Έλληνας υπουργός χαρακτηρίζει πάντως τις σχέσεις με Ρωσία και Κίνα «συμπληρωματικές», τονίζοντας ότι η αγορά ελληνικών  από τη Μόσχα, απευθείας από την Ελλάδα, βοηθά στο να περιοριστούν τα spreads.

1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Όσο το πολιτικό σύστημα της χώρας επιμένει να την διατηρεί σε τροχιά υποτέλειας και εξάρτησης, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, αναφέρεται στη διακήρυξη
THE LIFO TEAM