Αυτά είναι τα έξι νομοσχέδια που θα πάνε στη Βουλή ως το Πάσχα

Αυτά είναι τα έξι νομοσχέδια που θα πάνε στη Βουλή ως το Πάσχα Facebook Twitter
SOOC
8

Πλήθος νομοσχεδίων πρόκειται να κατατεθούν από την κυβέρνηση στη Βουλή ως τη Μεγάλη Παρασκευή.

Συγκεκριμένα θα κατατεθούν έξι νομοσχέδια τα οποία είναι τα εξής:

το ν/σ για την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σε αυτό περιλαμβάνεται και η επαναπρόσληψη 3.600 απολυμένων του δημοσίου.  

το νέο πειθαρχικό των δημοσίων υπαλλήλων,

το ν/σ για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ ,

 το ν/σ για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' και την αποφυλάκιση κρατουμένων με αυξημένη αναπηρία,

το ν/σ για την απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

και το ν/σ για την αντιμετώπιση της βίας

Αύριο Πέμπτη εν τω μεταξύ αναμένεται να ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός σχέδιο έκτακτης ανάγκης, το οποίο θα αφορά μεταξύ άλλων την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού στις μονάδες Υγείας όλης της χώρας.

Τη Μεγάλη Δευτέρα θα ξεκινήσει και η συζήτηση για την σύσταση της εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
tktkΑντί να ζητάς κανένα ουσιαστικό μέτρο μπας και πάρει μπρος η οικονομία και βγούμε ποτέ από την ριμάδα την κρίση φωνάζεις για τριτοτέταρτα ζητήματα που δεν αφορούν και τόσους πολλούς στην τελική.
Πρώτον, αφορούν τους πάντες τα "τριτοτέταρτα" ζητήματα και δεύτερον, το γενικό "ουσιαστικό μέτρο" δεν είναι όσο εύκολο είναι να περάσει το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο δεν είναι σε συνάρτηση με καμία διαπραγμάτευση κτλ κτλ, κοινως.. δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.. εκτός Καμμένου.
@Mono gia shmera mama sto yposxomaiΞέρουμε πολύ καλά ποια συγκεκριμένη μερίδα κόσμου "καίγεται" για το θέμα του συμφώνου οπότε σταμάτα να λες βλακείες. Οι "πάντες" δεκάρα δεν δίνουν για το σύμφωνο και παρόμοια ζητήματα, έχουν πολύ πιο άμεσα προβλήματα ν' αντιμετωπίσουν.Αυτή την στιγμή είμαστε με μια κατ' ευφημισμόν Αριστερή κυβέρνηση που μέσα σε δύο μήνες έχει κάνει περισσότερες κωλοτούμπες από τον Σαμαρά και έρχεται ο tktk και μας λέει ότι άρχισαν οι εκπτώσεις επειδή άκουσον άκουσον το σύμφωνο συμβίωσης δεν πήρε προτεραιότητα έναντι των χιλιάδων άλλων θεμάτων που τρέχουν αυτή την στιγμή.Αγαπητέ tktk κάτσε και απόλαυσε την ανακολουθία λόγων και πράξεων της κυβέρνησης, σταμάτα να παραπονιέσαι για το αγγούρι που τρως παρέα με άλλα 10.000.000 Έλληνες και ζήτα να πάρουν προτεραιότητα τα πραγματικά σοβαρά θέματα. Όταν με το καλό περάσουν τα σοβαρά νομοσχέδια μπορείς να κράξεις όσο θέλεις για το σύμφωνο ή ό,τι άλλο σου έταξαν.ΥΓ: Το σύμφωνο, ειδικά αν βγει αυτή την περίοδο, θα έχει αρκετό πολιτικό κόστος (και όχι μόνο από μεριάς ΑΝΕΛ). Με όσα έρχονται μόνο ένας ηλίθιος θα ξόδευε κατ' αυτόν τον τρόπο πολιτικό κεφάλαιο.
grayden, Προφανώς και η κοινωνία έχει πιο ΑΜΕΣΑ προβλήματα να αντιμετώπισει, τα οποία όμως απ' ότι φαίνεται θα αντιμετωπιστούν(;)σταδιακά και σε βάθος χρόοοοόνου.Θα περιμένουν μέχρι τότε για ένα κωλοσύμφωνο;Η αλήθεια είναι όμως πως πολλά από τα νομοσχέδια που είχε προαναγγείλει προεκλογικά.. τα έχει ήδη περάσει ή θα περάσουν τώρα (βλέπε ποστ που σχολιάζουμε) και το γεγονός ότι το σύμφωνο συμβίωσης δεν είναι μέσα σε αυτά (αν και ακούω το επιχείρημα ότι έχει Πολιτικό κόστος) προκαλεί έκπληξη, αφού δεν εξαρτάται από τίποτα άλλο (διαπραγμάτευση κτλ), ούτε είναι δουλειά που "τρώει χρόνο" έναντι άλλων ζητημάτων (υπάρχουν έτοιμες προτάσεις νόμου εδώ και χρόνια) άρα είναι απλώς θέμα Πολιτικής Βούλησης.Το να έχουν ίσα δικαιώματα οι άνθρωποι πάντως, είναι (και) θέμα Πολιτισμού, θέματα όπως ομοφοβία, ρατσισμός, bullying κ.α. που καταλήγουν να σκοτώνουν ή τραυματίζουν ανθρώπους, θα αντιμετωπίζονται καλύτερα αν η Πολιτεία αποφασίσει να πάρει σαφή θέση. Αντιλαμβάνομαι ότι για σένα ενδιαφέρονται μόνο όσοι είναι gay (πες το δεν δαγκώνει), η αλήθεια είναι όμως πως ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα για αυτό το δικαίωμα φίλων, γνωστών και αγνώστων μου, μιας και είναι θέμα ζωής για αυτούς, ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα γιατί οποιοδήποτε θέμα ισότητας πρέπει να γίνει συνείδηση πως πρέπει να "τακτοποιηθεί" άμεσα, η προέκταση αυτού του ζητήματος σε αφορά πιο πολύ απ' όσο νομίζεις, σε θέματα που -φαινομενικά- δεν αφορούν κάποιον gay, αλλά θα τυχαίνει να αφορά εσένα.Είναι κάποια (πολλά μικρά) βήματα μπροστά που πρέπει επιτέλους να γίνουν, ασχέτως οικονομικής κατάστασης....Υγ: Ακούω το επιχείρημα του Πολιτικού κόστους, μιας και αυτήν την στιγμή, για συγκεκριμένους (και προφανέστατους) λόγους η Κυβέρνηση στηρίζεται πολύ σε ανθρώπους που ούτε να το ακούνε δεν θέλουνε αυτό το πράγμα... και δεν είναι ώρα να κάνει άλλους εχθρούς.. αρκετούς έχει ήδη.
Η αγορα στερεψε απο χρημα και οι επιχειρησεις βουλιαζουν μερα με τη μερα. Εχει σκεφτει τιποτα για αυτο ο πρωθυπουργος? Πριν τον απασχολησει το ποσους θα προσλαβει ακομα στο δημοσιο, βρηκε τον τροπο με τον οποιο θα πληρωθουν? Απο τον ουρανο δεν πεφτει χρημα και το "λεφτοδεντρο" επαψε να ευδοκιμει στην Ελλαδα. Χρειαζεται ρευστον Τωρα να πεσει στην αγορα. Οσο το μπλοκαρει ο ιδιος και οι υπουργοι του λεγοντας μπαρουφες στους "κακους" δανειστες(πλην ομως μονο αυτους εχουμε)τοσο χειροτερα θα βουλιαζουμε. Διαλυμενη αγορα σημαινει διαλυμενο κρατος-θα το καταλαβουν καποτε αυτο οι ιδεοληπτικοι της κυβερνησης?
Μπράβο. Είναι ακριβώς οι προτεραιότητες που είχε ο λαός. Η σκέψη του ήταν πάντα στον καημένο τον φυλακισμένο που μπορεί η κοινωνία να τον έκανε εγκληματία, αλλά αυτό ήταν μια μορφή αντίστασης που δεν πρέπει να τιμωρείται αυστηρά. Φυσικά μόνο δάκρυα χαράς φέρνει η επαναπρόσληψη των απολυμένων και η επαναλειτουργία της ερτ. Τώρα κοιτάμε το μέλλον με τη σιγουριά οτι θα τον γυρίσουμε τον ήλιο, σίγουρα ναι...