Μέρκελ: Θα εξαντλήσω τα όρια δυσαρέσκειας των Γερμανών για να κρατήσω την Ελλάδα στο ευρώ

Μέρκελ: Θα εξαντλήσω τα όρια δυσαρέσκειας των Γερμανών για να κρατήσω την Ελλάδα στο ευρώ Facebook Twitter
3

Η Άνκελα Μέρκελ είναι προετοιμασμένη να εξαντλήσει τα όρια της δυσαρέσκειας των Γερμανών ψηφοφόρων, στην προσπάθειά της να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, αν ο Αλ. Τσίπρας παρουσιάσει ένα βιώσιμο οικονομικό σχέδιο, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg.

Σύμφωνα επίσης με το δημοσίευμα η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε κατά την επίσκεψη της στην Φινλανδική πρωτεύουσα  ότι «δεν καθοδηγείται από δημοσκοπήσεις που αφορούν την εσωτερική αντιπολίτευση για να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ».

«Αυτό που κάνω από πολιτικής πλευράς, δεν στηρίζεται στις δημοσκοπήσεις, οι οποίες διαφέρουν αρκετά, αλλά μάλλον στο αν η Ελλάδα θα μπορέσει να πραγματοποιήσει τις προσδοκίες που όλοι μας έχουμε», ανέφερε η κ. Μέρκελ σύμφωνα με το Bloomberg, και πρόσθεσε: «Αυτή θα είναι μια μακρά διαδικασία συζητήσεων. Όλοι δουλεύουμε για να μπορεί η Ελλάδα να παραμείνει ως μέλος στην ευρωζώνη».

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Kατά τ΄άλλα, υποτίθεται οτι συμετέχουμε σε μιά ευρωπαϊκή ένωση, που αποτελείται απο ισότιμα μέλη. Τώρα πώς γίνεται το ένα μέλος, να μπορεί να αποφασίζει και να διατάζει ποιός θα μείνει και ποιός θα φύγει, μόνο αυτοί που υπέγραψαν την ένταξή μας το ξέρουν, μιά κι εμάς δεν μας ρώτησε κανείς αν θέλαμε. Η ευρωπαϊκή δημοκρατία στα καλύτερά της.
Υποννοεί ότι θα μας αφήσει να βγούμε μόνοι μας (από ανάγκη) - όχι ότι θα μας βγάλει αυτή. Από την άλλη βέβαια, θα ήταν καλό να μάθουμε γιατί και από που προέρχεται αυτή η δυσαρέσκεια των πολιτών της. Από το ότι ΔΑΝΕΙΣΑΝ σε μια χώρα στις πλάτες (και) της οποίας στηρίχθηκε η ανοικοδόμηση της χώρας τους? Μήπως από το γεγονός ότι το ευρώ έχει πια σχεδόν ίση αξία με το δολλάριο με ότι αυτό συνεπάγεται στις εξαγωγές τους? Ή μήπως από το γεγονός ότι για χρόοοονια ήμασταν από τους καλύτερους πελάτες τους, σε ιδιωτικό και κρατικό επίπεδο? Ή ακόμη πιο ίσως από το γεγονός ότι τα ομόλογα του Γερμανικού Δημοσίου έχουν πια σχεδόν μηδενικό επιτόκιο, ΑΚΡΙΒΩΣ εξαιτίας της κρίσης?