Απεργία της ΓΣΕΕ

Λαφαζάνης: Να συγκρουστούμε με τη γερμανική Ευρώπη

Λαφαζάνης: Να συγκρουστούμε με τη γερμανική Ευρώπη Facebook Twitter
9

Να συγκρουστεί ευθέως με τους εταίρους καλεί την κυβέρνηση ο Παν. Λαφαζάνης σε συνέντευξη του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Κεφάλαιο».

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας περιγράφει ως «εκβιαστικά» τα διλήμματα που θέτουν οι δανειστές και αμφισβητεί ότι η λύση που προσφέρεται από τους «Θεσμούς» είναι βιώσιμη για την χώρα. Εγκαλεί δε τους δανειστές  για στραγγαλισμό της οικονομίας. 

Ο υπουργός απορρίπτει κάθε σενάριο συμβιβασμού που θα σήμαινε και πάγωμα των προεκλογικών εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «καμία λίστα δεν μπορεί να τεθεί υπεράνω της λαικής βούλησης». Σημειώνει ότι μονόδρομος για τη χώρα είναι  «η σκληρή αντιπαράθεση, αν όχι σύγκρουση, με τη γερμανική Ευρώπη» αλλά και τους «κατεστημένους κύκλους της Ε.Ε», εγκαλώντας τους ότι επιδεικνύουν μια συμπεριφορά «αδίστακτων ιμπεριαλιστών προς μια μακρινή αποικία τους».

 «Κανένας «θεσμός», κανένας εκβιασμός και κανένα δίλημμα δεν πρόκειται να ενταφιάσει αγώνες δεκαετιών των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που δόθηκαν με την Αριστερά και τις αρχές της», λέει ο κ. Λαφαζάνης.

Σύμφωνα με τον ίδιο «η Ελλάδα έχει πολλούς, βιώσιμους και ρεαλιστικούς εναλλακτικούς δρόμους για να αντιδράσει και μάλιστα να αντιδράσει επιτυχώς».

 «Και ο Τσίπρας και ο Λαφαζάνης και όλοι μας στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε μία και μόνη εντολή και επιλογή: να πάμε μπροστά με τις αρχές, τις αξίες μας και το πρόγραμμα μας, στηριγμένοι στις καλύτερες ιστορικές παραδόσεις μας και στους κοινωνικούς αγώνες», τονίζει ο υπουργός.

9

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Όσο το πολιτικό σύστημα της χώρας επιμένει να την διατηρεί σε τροχιά υποτέλειας και εξάρτησης, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, αναφέρεται στη διακήρυξη
THE LIFO TEAM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
"«η Ελλάδα έχει πολλούς, βιώσιμους και ρεαλιστικούς εναλλακτικούς δρόμους για να αντιδράσει και μάλιστα να αντιδράσει επιτυχώς». To Ιράν, την κορέα, την βενεζουέλα, την κίνα, την ρωσία... Φάρους δημοκρατίας δηλαδή για όλο τον κόσμο.
Ο κ. πρωθυπουργός, ο οποίος έχει μία ροπή απομίμησης (κακής κατά τη γνώμη μου) των πρακτικών του Ανδρέα Παπανδρέου, εφόσον πιστεύει πραγματικά σε μία Ελλάδα εντός της Ευρώπης, έχει μόνο μία επιλογή: να διαγράψει ΤΩΡΑ όλη την Αριστερή Πλατφόρμα από το ΣΥΡΙΖΑ και να προχωρήσει μπροστά χωρίς αυτούς. Όσο τους κρατά μαζί του, είτε αποδέχεται τις απόψεις τους και είναι δίγλωσσος, είτε θα οδηγηθεί σε πολιτικό αφανισμό (και μαζί του και η χώρα).
15 χρονια περασαν ρε γερμανοτσολιαδες κ δεν ειδαμε αναπτυξη με το ευρω, ειναι ενα νομισμα σε λαθος χωρα,.. μερα με την μερα κ χρονο με τον χρονο φτασαμε στην φτωχια κ την ανεργια ...δηλ τι διαφορετικο περιμενεις εσυ κ απο ποιον?η να περιμενουμε να φτασουν οι μισθοι στα 100 ευρω για να δεις οτι δεν προχωραει αλλο?Nα μπει στον κοπο καποιος να συγκρινει τους μισθους του 2000 κ του 2015 σε δραχμες.φορους ενφια μνημονια ανεργια αυτοκτονιες,να μου παρουν κ το σπιτι αμα λαχει ,αρκει μην βγουμε απ το ευρω ρε αδερφακι μου.Αυτη ειναι ΚΑΤΑΝΤΙΑΑΑΑΑ.Ξερω ειναι δυσκολο για καποιους να χωνεψουν την κοροιδια 15 χρονων οπως κ για μενα αλλα ειτε μας αρεσει ειτε οχι....ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΚΡΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.
Μέχρι το 2009 όμως που έρρεε άφθονο το δανεικό χρήμα όλοι έπιναν νερό στο όνομα της Ευρώπης και της ''ισχυρής'' Ελλάδας, μέσα στους καπνούς των ξενυχτάδικων και τις ξαπλώστρες των κοσμικών νησιών με τα διακοποδάνεια...
Το πρόβλημα δεν είναι το νόμισμα το πρόβλημα είναι η μηδενική παραγωγικότητα σε αυτή τη χώρα.ΥΓ1. Φανατίζεσαι, αποκαλείς γερμανοτσολιάδες όσους έχουν διαφορετική γνώμη από εσένα και αρά τους στοχοποιείς. Σκότωσε το φασίστα που ΕΣΥ κρύβεις μέσα σου. ΥΓ2. Λαιφο, αν αποκαλέσω φασίστες όσους είναι υπερ της δραχμής θα ΄ναι όλα καλά; 2 μέτρα-2 σταθμά;
«η Ελλάδα έχει πολλούς, βιώσιμους και ρεαλιστικούς εναλλακτικούς δρόμους για να αντιδράσει και μάλιστα να αντιδράσει επιτυχώς».Ελπίζουμε - αλλά δεν το πιστεύουμε - ότι όλους αυτούς τους εναλλακτικούς δρόμους τους έχει λεπτομερειακά κοστολογήσει, έχει βρει τα υπέρ και τα κατά του καθενός και θα μας παρουσιάσει τα αποτελέσματα και τις προτάσεις του ΠΡΙΝ μας οδηγήσει σε αυτούς.