78% των Γερμανών δεν θέλουν να δοθούν οι αποζημιώσεις

78% των Γερμανών δεν θέλουν να δοθούν οι αποζημιώσεις Facebook Twitter
4

Όχι στην καταβολή αποζημιώσεων στην Ελλάδα λένε περίπου 8 στους 10 Γερμανούς, την ώρα πάντως που μειώνεται το ποσοστό αυτών που επιθυμούν ένα Grexit.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποίησε το ZDF, το 78% τάσσεται κατά της καταβολής των πολεμικών αποζημιώσεων με το ποσοστό να ανεβαίνει στο 86%, σε ψηφοφόρους του κόμματος της Μέρκελ ενώ αρνητικά τάσσεται και το 64% των οπαδών του «αδελφού» κόμματος με τον ΣΥΡΙΖΑ, Die Linke. Στους οπαδούς των Πρασίνων το ποσοστό είναι 50%.

Σε ό,τι αφορά πάντως στη στάση των Γερμανών στην πιθανότητα να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, υπέρ τάσσεται το 49% ενώ μόλις στις αρχές Μαρτίου, στην περίοδο της μεγάλης αντιπαράθεσης με τις εκατέρωθεν δηλώσεις, το ποσοστό αυτό ήταν στο 52%.

Επίσης το 63% θεωρεί ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι κακές και το 58% δεν βλέπει να υπάρχει καλυτέρευση στο κοντινό μέλλον. Το 17% βλέπει επιδείνωση των σχέσεων.

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM