Σάλος και ερωτήσεις στη Βουλή για την σιβυλλική ατάκα του Βαρουφάκη

Σάλος και ερωτήσεις στη Βουλή για την σιβυλλική ατάκα του Βαρουφάκη Facebook Twitter
11

Αίσθηση προκαλεί από χθες η δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη από τα Χανιά όπου βρέθηκε για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Οι πολίτες που τον πλησίασαν για να εκφράσουν την στήριξή τους στο έργο του και την κυβέρνηση ανέφεραν "είμαστε μαζί σας" και ο ίδιος απάντησε χαμογελώντας "Αλλά να είστε και μετά τη ρήξη όμως ε;"

Η δήλωση αυτή έγινε αντικείμενο της ερώτησης που οι βουλευτές της ΝΔ Κωνσταντίνος Τσιάρας, Μάξιμος Χαρακόπουλος και Κώστας Τζαβάρας κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή.

Οι βουλευτές ρωτούν τον κ. Βαρουφάκη αν προετοιμάζει η κυβέρνηση ή το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών ρήξη με τους εταίρους και απορούν σχετικά με το πώς είναι δυνατόν να διατυπώνεται μια τέτοια θέση χωρίς να έχει αποσαφηνίστει το ακριβές περιεχόμενό της και χωρίς η κυβέρνηση να έχει ενημερώσει για τέτοιες προδιαγεγραμμένες εξελίξεις τη Βουλή.

Αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση αυτή και από το Ποτάμι. "Αν ο κύριος Βαρουφάκης λέει ακολουθήστε μας στην ρήξη με τα συμφέροντα, με τις συντεχνίες και με το παλιό σύστημα για να αλλάξουμε τη χώρα τότε εμείς είμαστε μαζί του. Αν εννοεί ακολουθήστε μας στη ρήξη με τους εταίρους μας τότε είναι μόνος του." ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης σήμερα. "Ελάχιστοι Έλληνες θα ακολουθήσουν μια τέτοια πολιτική, μια πολιτική σύγκρουσης με την Ευρώπη, μια πολιτική σύγκρουσης με τους ανθρώπους που μέχρι τώρα μας ενισχύουν" συμπλήρωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στα Χανιά.

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Γινεται ολοκληρη συζήτηση για το τι εννοει ο στοχαστης με τη "ρηξη"? Βασικα το λέει ξεκαθαρα..Παλικαρια θα ειστε μαζι μας και οταν τελειώσουν τα ψέμματα και ερθει ο λογαριασμός μια χαμενης διαπραγμάτευσης?Οι θεσεις του για εθνικο νόμισμα ειναι γνωστές.Μερικες φορες μαλιστα που οι κινησεις του δεν συναδουν με τη θρυλούμενη ευφυία του αναρωτιεμαι μηπως τελικα επιθυμει τη ρήξη καθως δεν μπορει να υπηρετησει μια λύση που δε την πιστευει.
Όπως είπε και ο ίδιος πριν τις εκλογές, αν δεν είσαι έτοιμος να βγεις απ'το ευρώ τότε δεν έχει νόημα η διαπραγμάτευση. Πρόκειται περί "διαπραγμάτευσης"--και κατ'ουσίαν, περί προεκλογικού ψέμματος."...οταν τελειώσουν τα ψέμματα και ερθει ο λογαριασμός μια χαμενης διαπραγμάτευσης..." Φυσικά αυτός ο λογαριασμός δεν χρεώνεται μόνο σε χαμένες "μονάδες αξιοπρέπειας", αλλά και σε σκληρό νόμισμα (ο δε Β. το γνωρίζει αυτό πολύ καλά).