Λαγκάρντ σε Τσίπρα: Οι πλούσιοι συνεχίζουν να μην πληρώνουν φόρους

Λαγκάρντ σε Τσίπρα: Οι πλούσιοι συνεχίζουν να μην πληρώνουν φόρους Facebook Twitter
3

Τηλεφωνική επικοινωνία με την διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, είχε ο Αλέξης Τσίπρας. Στο επίκεντρο βρέθηκε τόσο η πορεία υλοποίησης της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, αλλά και η λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το αθηναϊκό πρακτορείο, η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την Κ. Λαγκάρντ για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ ανέφερε ότι «στη χώρα σας έχω γίνει διάσημη από τη "λίστα Λαγκάρντ"», με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά: «ναι, αλλά με θετικό πρόσημο».

Η Λαγκάρντ επεσήμανε ακόμα ότι μέχρι στιγμής η Ελλάδα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα προκειμένου να αξιοποιηθεί η λίστα και συνεχίζουν να μην πληρώνουν φόρους οι πλούσιοι. Ο πρωθυπουργός συμφώνησε μαζί της, τονίζοντας ότι στόχος της νέας κυβέρνησης είναι ένα κοινωνικό δίκαιο φορολογικό σύστημα.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Επισης δεν εχετε τιμωρησει κανεναν απ οσους εχουν εμπλακει σε οικονομικα σκανδαλα- Η δικη-παρωδια του Παπακωνσταντινου, ακριβως γι αυτο το θεμα -λιστα Λαγκαρντ- τον αφησε ελευθερο χωρις προστιμο, με μια κλαιν μαιν αναστολη.Παντως λιγο υποπτο που πιεζει τωρα η Λαγκαρντ- φαινεται δεν παρακανουμε τα χατηρια της Ευρωπης οπως η προηγουμενη κωλοτουμπο-κυβερνηση και μας πιεζουν απ οπου βρουν
Κάνει πλάκα η κ.Λαγκάρντ; 4 χρόνια έχει μείνει αναξιοποίητη η λίστα που έδωσε και τώρα την έπιασε η βιασύνη και δίνει συμβουλές όταν επιτέλους μια κυβέρνηση δείχνει να έχει την πολιτική βούληση να την αξιοποιήσει;