Ραχόι κατά Τσίπρα: Δεν είμαστε υπεύθυνοι για την απογοήτευση που προκαλεί η ριζοσπαστική αριστερά της Ελλάδας

Ραχόι κατά Τσίπρα: Δεν είμαστε υπεύθυνοι για την απογοήτευση που προκαλεί η ριζοσπαστική αριστερά της Ελλάδας Facebook Twitter
9

Ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι ζήτησε από τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα να επιδείξει «σοβαρότητα» και να μην χρησιμοποιεί την Ισπανία και την Πορτογαλία ως αποδιοπομπαίους τράγους.

Η σκληρή απάντηση του Ραχόι γίνεται στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων του Έλληνα πρωθυπουργού οι οποίες δυσαρέστησαν την ισπανική κυβέρνηση που με τη σειρά της ζητά από τις Βρυξέλλες να καταδικάσουν τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Χθες ο πρωθυπουργός άφησε αιχμές εναντίον Ισπανίας και την Πορτογαλίας ότι έχουν συνασπιστεί εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης. Οι δηλώσεις αυτές «είναι αντίθετες προς το πνεύμα αλληλεγγύης που πρέπει να επικρατεί στις σχέσεις μεταξύ των εταίρων» στην Ευρώπη, δήλωσε πηγή της κυβέρνησης του Ραχόι.


"Εμείς δεν είμαστε υπεύθυνοι για την απογοήτευση που έχει προκαλέσει η ριζοσπαστική αριστερά της Ελλάδας, καθώς υπόσχεται στους Έλληνες αυτά που γνωρίζει ότι δε μπορεί να τηρήσει" φέρεται να δήλωσε ο ισπανός πρωθυπουργός.

Η απάντηση από το Μαξίμου:

«Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε υποχρέωση να περιγράψει με λεπτομέρειες στoν ελληνικό λαό την σκληρή διαπραγμάτευση στο κρίσιμο Eurogroup, η οποία οδήγησε και στη συμφωνία. Η στάση όλων των κυβερνήσεων απέναντι στη συμφωνία δεν αποτελεί κάποιο μυστικό –άλλωστε είχε γνωστοποιηθεί από την πρώτη στιγμή, όπως είναι και το σωστό. Αυτό ακριβώς επανέλαβε και στην ομιλία του, στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρωθυπουργός.
Η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν κατηγοριοποιεί τις χώρες και τους πολίτες της Ευρώπης σε φιλικές και εχθρικές, δεν αναζητά εξωτερικούς εχθρούς, αλλά λύσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο μέσα από την συνεργασία και το διάλογο λαών και κυβερνήσεων. Οποιαδήποτε, λοιπόν, παρερμηνεία της ομιλίας του Έλληνα Πρωθυπουργού, δεν βοηθά προς την κατεύθυνση του διαλόγου».

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Για καποιους σχολιαστες προφανως η εξισωση Ραχοι=Ισπανικος Λαος οχι μονον ισχυει σημερα,αλλα και "εις τους αιωνες των αιωνων,αμην".Δεν θα κουρασω παραθετοντας στοιχεια περι του "τι εστι Ραχοι".Απλα θα παραπεμψω σε αναλογη εξισωση του προσφατου παρελθοντος.ΓΑΠ = Ελληνικος Λαος x 1/2 .Οταν,βεβαια,ειχε παρει 45%.......Την τυχη του ΓΑΠ,του κομματος του,αλλα δυστυχως και της χωρας ,την γνωριζουμε απαντες.Οπως και την "νεα εξισωση".Οπου ΓΑΠ=Ελληνικος Λαος x 1/40.Την σχετικη εξελιξη της "Ισπανικης Εξισωσης"θα την γνωριζουμε σε λιγους μηνες.Οπως και αυτη του ιδιου του κ.Ραχοι,φυσικα.Σε βαρος του οποιου,για να μην ξεχνιομαστε, εκκρεμουν και αρκετες κατηγοριες για "παρανομη χρηματοδοτηση"....
δηλαδή, ενω έχουμε δεχτει ώς διαδικασία τη συζήτηση / διαπραγμάτευση σε eurogroup & Συνόδους κορυφής, και οχι τη την απευθείας ρήξη - οποτε αλλαζει εντελώς η λογική - εμείς θα πηγαίνουμε και θα λέμε στους άλλους επικεφαλείς των Ευρωπ χωρών, εσενα δε σου μιλάμε διοτι θα χάσεις τις εκλογές που θα γίνουν σε 8-9 μήνες?Για τώρα όμως, ο Ραχόι ψηφίζει μας αρέσει δε μας αρεσει.Γιατι να μη πάμε καλυτερα με ο,τι στραβο γνωρίζουμε για κάθε ηγέτη και να μπει στη Σύνοδο ο Τσιπρας και να αρχισει το "φυγε εσυ, ελα εσυ!" έτσι για να καθαρίσουμε μια ωρα αρχύτερα?Δε λεω να γινουμε φιλαρακια με τον Ραχόι, αλλά και οι θεωρίες συνωμοσίας των εξω-μεσα δεν προσφέρουν τίποτα στην πραξη.
Προφανως και δεν εχω υποστηριξει ουτε ενα απο τα σημεια τα οποια παραθετεις.Οχι μονον αυτο,αλλα αν ανατρεξεις σε προσφατο σχολιο μου θα διαπιστωσεις οτι αναφερω σαφως οτι η αρνητικη/επιθετικη σταση του Ραχοι προς ολες τις θεσεις/προτασεις της ελληνικης κυβερνησης ειναι μια αληθεια, και οι επιζημιοι ερασιτεχνισμοι και τα λαθη στα οποια η κυβερνηση μας εχει υποπεσει μεσα σε λιγες μερες ,μια αλλη αληθεια.Και οτι η μια αληθεια δεν αναιρει την αλλη.Η σταση του Ραχοι δεν συνιστα απολυτως καμμια "θεωρια συνωμοσιας".Ειναι,απλα,ενα γεγονος,που ξεκινησε και επαναληφθηκε πριν γινει κανενα αρνητικο σχολιο για τον ιδιο τον Ραχοι απο πλευρας ελληνων αξιωματουχων.Το μονον ,λοιπον,που εγραψα, ειναι οτι η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ εξισωση απο καποιους σχολιαστες μιας οποιασδηποτε κυβερνησης με τον λαο της χωρας της ειναι εσφαλμενη.Διοτι οι κυβερνησεις,σε μια δημοκρατικη χωρα,ερχονται,κρινονται,και παρερχονται.Ο λαος παραμενει.Και,κατα συνεπεια,η επομενη κυβερνηση ειναι πιθανον να υιοθετησει μια εντελως διαφορετικη σταση απεναντι σε οποιοδηποτε ζητημα,περιλαμβανομενου και του "ελληνικου ζητηματος".Αρα και η φραση "Η Ισπανια ειναι αντιθετη με της ελληνικες θεσεις"ειναι ασφαλμενη και αυθαιρετη.Εαν εγραφετο "η κυβερνηση της Ισπανιας ειναι αντιθετη με τις θεσεις της ελληνικης κυβερνησης " δεν θα εκανα κανενα απολυτως σχολιο,διοτι η φραση θα ηταν ακριβεστατη.Και,για να κανω σαφεστερο το τι εννοω,παρεθεσα το "παραδειγμα ΓΑΠ",οπου καθισταται σαφες οτι η πανισχυρη μονοκομματικη κυβερνηση του 2009-2012 ειναι ,μετα μολις 2,5 χρονια,μια ασημαντη πολιτικη δυναμη.Οι δε θεσεις της παρουσης ελληνικης κυβερνησεως ειναι σαφως αντιθετες με αυτες του 2012.Χωρις,βεβαια,να εχει αλλαξει λαο η χωρα ! Δεν βρισκω,συνεπως, τιποτα εσφαλμενο η παραλογο σε ολα οσα εγραψα.Το αντιθετο,μαλιστα.Εαν εσυ εχεις να μου επισημανεις κατι τετοιο,ευχαριστως να σε ακουσω.
Όχι κ. Ραχόι, εσείς οφείλατε (όπως και ο Πορτογάλος ομόλογός σας) να υπακούσετε στα κελεύσματα και τις υποδείξεις της Κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας, η οποία εξελέγη για να αλλάξει όλη την Ευρώπη και δεν έχετε την ευρύτητα πνεύματος να το αντιληφθείτε.
Τα καταφέραμε και ακόμα και η Ισπανία-Πορτογαλία χώρες που ήταν στον φτωχό Νότο και παραδοσιακά μας υποστήριζαν να μας έχουν και αυτοί στη μπούκα.Να δω στην επόμενη συνεδρίαση του Εurogroup ποιος θα μας στηρίξει.Και η Κύπρος παίζεται...
Θες να μας πεις μια περίπτωση που μας υποστήριξαν ισπανική και πορτογαλική κυβέρνηση;Προφανώς θα είναι πάρα πολλές αφού δημιούργησαν αυτήν την παραδοσιακή υποστήριξη, οπότε δεν θα δυσκολευτείς να βρεις...Ούτε στα θέματα κοινών συμφερόντων όπως το μεταναστευτικό δεν έχουν κάνει προσπάθεια συννενόησης.Επίσης άλλο οι χώρες και ο λαός τους, άλλο οι συγκεκριμένες κυβερνήσεις τους, που μοχθούν να μην καταντήσουν σαν το ΠΑΣΟΚ.
Ας πάρουμε το δεδομένο οτι ούτως ή αλλως δεν υπήρχε καμμία διαμορφωμένη συμμαχία στην ΕΕ, που στο κατω κατω της γραφης ηταν και αχρηστη αφου οι προηγούμενοι "ηταν υπάκουοι στα τεσσερα" και εκτελούσαν εντολές. Οταν όμως ξεκινας με τη προθεση να αλλάξεις εντελώς τη διαπραγμάτευση σε ένα περιβάλλον καθόλου ευνοϊκό δεν χρειάζεται να διαμορφώσεις νέες συμμαχίες έστω και στο ελάχιστο? ή έστω ρε παιδι μου εαν δεν έχεις κατι καλό να πεις μη λες τιποτα!Εμείς όπως το πάμε οχι μονο δε δημιουργούμε κάποια συμμαχία αλλά αντίθετα σιγα σιγα τους βάζουμε εναν εναν απέναντι.Πραγματικά πιστευουν οτι το τρομερο επιχείρημα "εμεις ετσι ψηφίσαμε" ή "αμα πέσουμε εμεις, πεσατε όλοι " είναι αρκετα? Ο όρος "διπλωματία" τους λέει κάτι? και εν πασει περιπτώσει τωρα που παιζεται ολο το παιχνίδι αυτες τις κυβερνησεις εχουμε απέναντι μας διοτι ετσι ψήφισαν οι αλλοι λαοί. Δεν επενδύεις στην αντιπολίτευση των άλλων χωρών για οταν γίνουν εκλογές. Δεν υπάρχει ο αντίστοιχος χρόνος. Εκτός εαν ο Τσίπρας έχει ηδη καταλάβει οτι έχει χασει το παιχνίδι έξω και φροντίζει να μη χασει τουλαχιστον το εσωτερικό, οπότε η ρητορεία των συνομωσιών είναι οντως χρήσιμη.Μου θυμίζει λίγο eurovision που όταν πατωνουμε φταίει ο Σουηδός σκηνοθετης και οι συμμαχίες των Βορείων που ειναι κομπλεξικοι επειδη δεν εχουν τον ηλιο και τις παραλίες μας :Ρ
Οταν σε δάνειζαν 26 εκατομμύρια ενώ και αυτές είχαν πρόβλημα το 2010-14 ήταν καλά?Και ο Μπαρόζο πολλές φορές πήρε το μέρος της Ελλάδας.Πολλές φορές η αλήθεια πονάει.Απλά έχουν καταλάβει ότι ο Τσίπρας είναι αντίγραφο του Ανδρέα και δεν τον εμπιστεύονται.
Του Ραχόι η καρέκλα τρίζει... Πρέπει πάσει θυσία να αποδειχθεί σωστός, γιατί η καρέκλα είναι γλυκιά, πολύ γλυκιά. Και η δικιά του τρίζει λες και κάνει 8 ρίχτερ. 3ος σε όλες τις δημοσκοπήσεις με επερχόμενες περιφερειακές εκλογές σε 3-4 μήνες και εθνικές εκλογές μέχρι το τέλος του 2015, δεν το λες ότι καίγεται να μας έχει στη μπούκα επειδή δεν του αρέσουμε πια. Το λες ότι στην κυριολεξία καίγεται ο... ποπός του! Αναμενόμενο είναι να ασκεί σκληρή κριτική και να κάνει επίθεση. Αυτός εύχεται να απότυχουμε παταγωδώς σε όλα σαν χώρα μέχρι τον Ιούνιο, μπας και σώσει χαμένα ποσοστά στις εκλογές της περιφέρειας, για να έχει ελπίδα στις εθνικές. Καλώς η κακώς ελάχιστα τον ενδιαφέρουν τα υπόλοιπα στη φάση που είναι.