Πυρά Τσίπρα στους βουλευτές του που θέλουν υπηρεσιακά αυτοκίνητα

Πυρά Τσίπρα στους βουλευτές του που θέλουν υπηρεσιακά αυτοκίνητα Facebook Twitter
14

Πυρά κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που σύμφωνα με τις πληροφορίες ζήτησαν να μην καταργηθούν τα βουλευτικά αυτοκίνητα, εξαπέλυσε σήμερα ο πρωθυπουργός.

«Αισθάνθηκα πάρα πολύ άσχημα όταν το έμαθα», φέρεται να δήλωσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας φανερά ενοχλημένος τις αντιδράσεις ορισμένων βουλευτών για το μέτρο κατάργησης του προνομίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε σε αυστηρό τόνο πως είναι αδιανόητο οι βουλευτές που παίρνουν 6.000 ευρώ, να διεκδικούν και τα 400 ευρώ του αυτοκινήτου λέγοντας πως αυτές οι διαφορές είναι που θα δείξουν αν "είμαστε ή δεν είμαστε σαν τους άλλους".

Oi εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που αποτιμά την τακτική και τα αποτελέσματα της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και θέτει τις προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθούν σήμερα με την εκλογή νέου γενικού γραμματέα και νέας Πολιτικής Γραμματείας.

Ο πρωθυπουργός πρότεινε τον Τάσο Κορωνάκη για τη θέση του γραμματέα του συλλογικού κομματικού οργάνου.

14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Ποιος και ποτε αλλοτε τολμησε να αναφερει περικοπες στα αυτοκινητα;;;...μιζεροι ειμαστε τελικα ως λαος, εχουμε μαθει στην γρινια ακομη και στην ανεδαφικη
Ναι, γιατί το νόημα είναι σε ποια θέματα τολμά ή δεν τολμά να αναφερθεί κάποιος...Από πρόλογο έχουμε χορτάσει, να μην μπούμε κάποια στιγμή και στο κυρίως θέμα; Εγώ προσωπικά έχω βαρεθεί να ακούω χρόνια ολόκληρα πολιτικάντηδες να εκσφενδονίζουν βαρύγδουπες δηλώσεις στα τηλε-παράθυρα και μια βδομάδα μετά να κάνουν λες και δεν είπαν τίποτα ή να τα παίρνουν όσα είπαν ένα-ένα πίσω.Καλό, όπως σχολιάστηκε και πιο πάνω, που έφερε αντίρρηση ο Αλέξης, αλλά βρε Αλέξη, βρε Αλέξη... Μήπως να έβγαινες και να έλεγες "από τα 6000 ευρώ που παίρνετε, ενώ μέχρι χθες δεν παίρνατε ούτε τα μισά ή και να παίρνατε δε με νοιάζει, βρείτε 400 ευρώ για να μετακινείστε με δικά σας έξοδα, όπως βρίσκει και αυτός που παίρνει 600 ευρώ το μήνα και πηγαινοέρχεται στη δουλειά του".........;Και πραγματικά, θα προτιμούσα να μη βρεθεί κανείς να αναφερθεί στην ολότελα άκαιρη και αναχρονιστική καραμέλα "οι εκπρόσωποι του λαού πρέπει να πληρώνονται καλά για να μπορούν να καταναλώνουν το χρόνο τους για εμάς". ΅Είναι το λιγότερο αστείο να ακουστεί είτε αυτή είτε παρόμοιες ατάκες, από τη στιγμή που δε θα μειωθεί τόσο δραματικά η άνεσή τους -αν πέσουν στα 5600 ευρώ το μήνα- για να πληρώνουν τις μετακινήσεις τους οι ίδιοι.Τέλος, Stravos, σαν λαός μοιάζουμε με κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της. Δηλαδή, γκρινιάζουμε μονίμως για τον οποιονδήποτε λόγο μπορείς να φανταστείς και άλλοτε είμαστε ενοχλητικοί, άλλοτε χαριτωμένοι. Φέρε στο μυαλό σου ελληνίδες μαμάδες, αδερφές, ξαδέρφες, φίλες, θείες, θα καταλάβεις τι θέλω να πω. Το βασικότερο κι αυτό που ουσιαστικά μένει από τούτο το γεγονός, όμως, είναι ότι όταν γκρινιάξουμε για κάτι που έχει νόημα και συνεπώς η γκρίνια έχει βάση, εγκυμονεί πάντα ο κίνδυνος να μη δωθεί η πρέπουσα σημασία στο θέμα.
Είναι εντυπωσιακό πως μέσα σε ενα μόλις μήνα πολλοί σχολιαστές εδώ στη lifo έχουν χάσει την πίστη και την ελπίδα που είχαν για τη νέα κυβέρνηση. Δεν αναφέρομαι στην κριτική-που είναι απαραίτητη- αλλά σε κακοπροαιρετα και μικροψυχα σχόλια ακόμα και απο αυτούς που είμαι σίγουρος οτι ψήφισαν Σύριζα.Ηταν κάποιοι τόσο αφελείς που να πίστευαν οτι ενα κόμμα που πριν μερικά χρόνια είχε 5% και τώρα είναι κυβέρνηση δεν θα κάνει λάθη?Πρέπει να λέμε ξανά και ξανά κλισέ όπως η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτου και του πρακτεου για να ερμηνεύσουμε κάποιες κινήσεις? ( βλέπε διαπραγμάτευση και Πακη ).Το είχα γράψει και πριν τις εκλογές και το πιστεύω: η επιτυχία αυτής της κυβέρνησης θα κριθεί στο κατα πόσο όλοι μας (ειτε την ψηφισαμε είτε όχι) δώσουμε λίγο χρόνο για να την αξιολογήσουμε μακροπρόθεσμα σε κρίσιμα ζητήματα.Το γεγονός οτι κάποιοι απαραδεκτοι βουλευτές δεν μπορούν να πάρουν αμάξι με 6000€ ή οτι ο Βαρουφακης είπε μια αψυχολογητη ατάκα ή έγραψε μια παπαρια στο twitter δεν σημαίνει οτι "είναι ίδιοι" και "τίποτα δεν θα αλλάξει".Είμαστε κυκλοθυμικός λαός και το έχουμε πληρώσει ακριβά πολλές φορές. Λίγη ψυχραιμία δεν έβλαψε ποτέ κανένα. Εξάλλου,στο δικο μου κόσμο τουλαχιστον, όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου.
Έχεις απόλυτο δίκιο, φυσικά και χρειάζεται πίστωση χρόνου μία κυβέρνηση για να ξεδιπλώσει το πρόγραμμά της και θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Αλλά δεν μπορεί να μη συγχίζεται κάποιος όταν αντιμετωπίζει τους πολίτες σαν κρετίνους, και όσους ασκούν κριτική ως περίπου ''εχθρούς'' του έθνους.
η αλήθεια είναι πάντως ότι η ανοχή μηδενίζεται με γεωμετρική πρόοδο - έτσι ο Διογένης και οι συν' αυτώ δεν μπορούν πλέον να ανεχτούν μέσα σε ένα μήνα αυτά που ανέχονταν 40 χρόνια...
Ημίθεε, εγώ δεν έχω κανέναν συν εμοί, είμαι μόνος. Και αν μη τι άλλο δεν ανέχομαι να με κοροϊδεύουν με όσα μου λένε.Σε κάθε περίπτωση, η Κυβέρνηση στηρίζεται από 80% του λαού, άσε εμάς τους γραφικούς του 20% να λέμε τα δικά μας...
Μια αντίφαση συμβαίνει στο Σύριζα. Από τη μια ο Πρωθυπουργός, θεμέλιος λίθος της πύρινης αυτής νίκης ο οποίος πασχίζει μαζί με το υπουργικό συμβούλιο να εφαρμόσει κατά το δυνατόν περισσότερα κοινωνικά μέτρα και από την άλλη μία υπεράριθμη κοινοβουλευτική σύνθεση η οποία απαρτίζεται από βουλευτές που εν τάχει απέκτησαν αυτό το αξίωμα και χωρίς εμπειρία και δυναμική ακροβατούν ανάμεσα στην ιδέα και την δήθεν ρεαλιστική οπτική.-Αν δεν ωριμάσει στον Σύριζα ένα αξιακό σύνολο για το οποίο να μάχεται η κοινοβουλευτική ομάδα και αν δε καταστεί σαφές ότι για την Αλλαγή χρειάζεται αίμα και θυσίες πρώτα από τους ίδιους τους ''οραματιστές'', τότε η αποσύνθεση θα αρχίσει εκ των έσω!-Ο μόνος που έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε εκκαθάριση του κόμματος και αποσαφήνιση των προθέσεων-στόχων, είναι πρωτίστως ο Τσίπρας και εν χρόνω το εκλογικό σώμα, η κοινωνία.
Όταν έχεις ηγετικό ρόλο, και μάλιστα ρόλο πρωθυπουργού, το τελευταίο πράγμα που θέλουμε να ξέρουμε είναι "ότι αισθάνεσαι άσχημα". Αυτό που θέλουμε να ξέρουμε είναι ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ για να σταματήσεις να αισθάνεσαι άσχημα τόσο εσύ, όσο και εμείς, που υποψιαζόμαστε πια ότι "είστε μια απο τα ίδια"
τελικά τι έγινε με τα αυτοκίνητα; θα τα κρατήσουν ή όχι; Πηγή: www.lifo.grΑυτο θα φανεί από την τελική απόφαση. Αν δεν γίνει απόσυρση των οχημάτων θα είναι κατακριτέοι.Προς το παρόν το γεγονός οτι πολιτικός αρχηγός ή πρωθυπουργος στηλιτεύει τους βουλευτές του είναι θετικό.Μέχρι τώρα ξέραμε πως τα μικρά θέματα τα έκαναν γαργάρα και στα σημαντικά υπήρχε αντιδημοκρατική πειθαρχία με διαγραφές χωρίς κουβέντα.
Επέτρεψέ μου να σου πω δύο απλά πράγματα:1. Ο πρωθυπουργός δεν είναι αρμόδιος να ''στηλιτεύει'' ούτε να κάνει διαπιστώσεις: αντιθέτως, αποφασίζει και χαράσσει πολιτική.2. Το πρόβλημά μου δεν είναι αν θα κρατήσουν τα αυτοκίνητα οι βουλευτές: το πρόβλημά μου είναι να λαϊκίζει μία κυβέρνηση που έχει δείξει αρνητικά δείγματα γραφής στα μείζονα προβάλλοντας υπολεπτομέρειες που δεν έχουν καμία ουσιαστική αξία.