Βαρουφάκης: Πρέπει να ανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία από τους δανειστές

Βαρουφάκης: Πρέπει να ανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία από τους δανειστές Facebook Twitter
3

«Πρωταρχικής σημασίας ζήτημα για την Ελλάδα είναι η ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας που εκχωρήθηκε στους δανειστές με την υπογραφή των δανειακών συμβάσεων», δηλώνει ο Γιάνης Βαρουφάκης  σε συνέντευξη του  στο αυστραλιανό δίκτυο ABC.

«Μόνο εάν ένα περήφανο έθνος είναι εθνικά κυρίαρχο, μπορεί να σεβαστεί ένα άλλο περήφανο έθνος. Είναι προϋπόθεση από τη μεριά μας, να ανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία, προκειμένου να ξεπεράσουμε οποιαδήποτε εχθρότητα με άλλα έθνη. Η εθνική κυριαρχία είναι προϋπόθεση φιλίας» τόνισε ο υπουργός σημειώνοντας επίσης σύμφωνα με το ΑΜΠΕ:

«Πρέπει να εργαστούμε για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης με το Βερολίνο και να αποφεύγουμε γενικόλογες εκτιμήσεις για τους Έλληνες ή τους Γερμανούς».

Όταν ερωτάται για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει ότι το να στρέφεται ένα περήφανο έθνος εναντίον ενός άλλου είναι μία τακτική που έχει ήδη δοκιμαστεί στο παρελθόν με αβυσσαλέα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
''Μόνο εάν ένα περήφανο έθνος είναι εθνικά κυρίαρχο, μπορεί να σεβαστεί ένα άλλο περήφανο έθνος'': κ. Υπουργέ, η συμμετοχή στην Ε.Ε. και στην Ο.Ν.Ε. από μόνη της συνιστά εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Εκτός αυτού, αξιοπρέπεια δεν μπορείς να έχεις όταν χρωστάς στους πάντες, καλό θα ήταν να διδαχθούμε μερικά μαθήματα αξιοπρέπειας από τους ''φίλους'' Πορτογάλους...