Μάρδας: Υπάρχει «μαύρο» χρήμα κρυμμένο στις θυρίδες των τραπεζών

Μάρδας: Υπάρχει «μαύρο» χρήμα κρυμμένο στις θυρίδες των τραπεζών Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
10

Αισιόδοξος ότι η χώρα θα καταφέρει να βρει τα χρήματα που χρειάζεται δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1. «Έχουμε αρκετές πόρτες για να βρούμε τα λεφτά», είπε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε πως θα βρεθούν από την πάταξη του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής αλλά και από καταθέσεις που έχουν βγει παράνομα στο εξωτερικό.

Άφησε ακόμα να εννοηθεί ότι τα εκατομμύρια ευρώ που είναι αδήλωτα ενδεχομένως να υπάρχουν σε θυρίδες τραπεζών και σημείωσε πως χρήματα θα βρεθούν και από εκεί, από το «μαύρο» χρήμα, όπως είπε.

10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Εγω παντως ,ειλικρινα,"σηκωνω ψηλα τα χερια".Και αλλο μεγαλο κυβερνητικο στελεχος που "μιλαει" χωρις να κανει τον κοπο να σκεφθει.Τι πετυχε με αυτο που ειπε ; Μονον οτι ολοι οι φοβισμενοι μικρομεσαιοι που ειχαν δεκα-εικοσι χιλιαδες σε θυριδες,θα τις μεταφερουν στα "στρωματα".Και ολοι οσοι ειχαν καποιες εκατονταδες χιλιαδες,θα τα παρουν απο τις θυριδες,θα τα βαλουν σε βαλιτσες,και θα τα ξαναβαλουν σε καποια θυριδα,αλλα σε Τραπεζα του εξωτερικου.Και στην μια,και στην αλλη περιπτωση,χανεται οριστικα η πιθανοτητα να ξανακατατεθουν τα χρηματα αυτα σε ελληνικες Τραπεζες.Αλλα,περαν αυτου,οσοι εχουν ακομη καταθεσεις σε ελληνικες Τραπεζες θα κανουν την απλη σκεψη"αυτοι θελουν να τα παρουν και απο τις θυριδες,αρα απο τους λογαριασμους θα τα παρουν σιγουρα".Και θα σηκωσουν και αυτοι τις,οποιες,οικονομιες τους.Τελος βλεπω να συνεχιζεται ακαθεκτος ο παραλογισμος να "προαναγγελονται" απο κυβερνητικα στελεχη ενεργειες οι οποιες μονον αν γινουν αιφνιδιαστικα ισως φερουν καποιο θετικο αποτελεσμα για το κρατος.Δικαιο η αδικο.Εχω γραψει αρκετες φορες,σε αλλες περιπτωσεις,οτι οι ερασιτεχνισμοι καποιων κυβερνητικων στελεχων με εκπλησσουν.Αλλα το οτι επαναλαμβανονται συνεχως με αφηνει,κυριολεκτικα, αναυδο.
Εγώ τα διαβάζω βερεσέ όλα αυτά. Αφήστε τις προγραμματικές δηλώσεις και κάμετε δουλειά. Αλλά σιγά μην κάμετε. Για τέτοιες δουλειές χρειάζεται ήθος και @αδένες@, στοιχεία που απουσιάζουν σε έλληνες πολιτικούς. Αν τα έχει κανένας τέτοιος, σύντομα τον τρώει το μαύρο χώμα.
Συμφωνώ μαζί σας κ. υπουργέ απολύτως, μπορείτε και από σήμερα να αρχίσετε τους ελέγχους θυρίδων και άλλων πηγών οι οποίες κρύβουν πλούτο και μαύρο χρήμα αντί να προβαίνετε σε γενικόλογες διαπιστώσεις.
Επιτέλους το όνειρο των Ελλήνων γίνεται πραγματικότητα. Μία αριστερή κυβέρνηση παίρνει τα λεφτά των πλούσιων από τις θυρίδες και τα μοιράζει στον λαό. Υπάρχουν πολλά λεφτά εκεί που φτάνουν να τη βγάλουμε για δεκαετίες.Ο ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ