Δίκη Παπακωνσταντίνου: «Διέγραψα το αρχείο με εντολή του υπουργού»

Δίκη Παπακωνσταντίνου: «Διέγραψα το αρχείο με εντολή του υπουργού» Facebook Twitter
14

Με την κατάθεση του Γιώργου Αγγελόπουλου, εξειδικευμένου συνεργάτη του υπουργείου Οικονομικών σε θέματα τεχνολογίας, άρχισε  η δεύτερη συνεδρίαση της δίκης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ. Ο Αγγελόπουλος που ήταν ο πρώτος υπάλληλος στον οποίο ο πρώην υπουργός έδωσε τη λίστα για επεξεργασία είπε ότι ενημερώθηκε προφορικά από τον ίδιο τον υπουργό να ερευνήσει το cd και να εντοπίσει τους 20 μεγαλοκαταθέτες και το συνολικό ποσό της λίστας.

Αφού έψαξε το cd στη συνέχεια, όπως είπε, παρέδωσε το αποτέλεσμα στη γραμματεία και μετά διέγραψε απ' τον υπολογιστή του τα επίμαχα αρχεία, όπου τα είχε αντιγράψει "για λόγους ευκολίας". Ο πρώην υπουργός "μου είπε να το διαγράψω και το έκανα. Θα το έκανα ούτως ή άλλως γιατί είχα τελειώσει τη δουλειά μου. Μου είπε να το κάνω για λόγους ασφαλείας",  τόνισε. Αργότερα ο Παπακωνσταντίνου ρώτησε για το σύνολο του ποσού το οποίο ήταν περίπου δύο δισ. δολάρια, από τα οποία τα μισά ανήκαν στους μεγαλοκαταθέτες.

Στον Πρόεδρο του δικαστηρίου ο μάρτυρας είπε ότι το αρχείο θα μπορούσε να ανακτηθεί αφού «στην Πληροφορική όλα γίνονται».

Ενδιαφέρον έχει η στιχομυθία του Αγγελόπουλου με τον Πρόεδρο όταν ο πρώτος είπε ότι είδε στη λίστα πάνω από 2 χιλιάδες καταθέτες.

Πρόεδρος: Αυτό δεν μας λέει τίποτα. Εδώ παίζουμε μεταξύ 2059 και 2062. Γιατί κάποιος είπε στη Βουλή ότι το cd ήταν άλλο από αυτό που δόθηκε μετά.

Μάρτυρας: Τα άνοιγα ένα ένα και μου πήρε μια εβδομάδα. Δεν είδα ονόματα γιατί το μάτι πήγαινε κατευθείαν στα ποσά και μετά έψαχνα που αντιστοιχούσαν αυτά.

Πρόεδρος: Ποιά ήταν η μεγαλύτερη κατάθεση;

Μάρτυρας: 500.000.000 δολάρια.

Πρόεδρος: Υπάρχουν τέτοιες καταθέσεις...; το μικρότερο;

Μάρτυρας: 20.000.000 ευρώ

Πρόεδρος: Μάλιστα... φτωχαδάκια ήταν....

14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM
Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ, ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΚΗΡΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΝΤΕς ΜΕΓΑΛΟΦΕΙΛΕΤΕς ΕΝΤΟς ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ.ξεχασε να μας πει ο ΤΣΙΠΡΑΣ ποτε θα καταργησει το αμαρτωλο αρθρο περι ανευθυνοτητας υπουργων. τον παπακωνσταντινου γιατι τον δικαζουν? δεν εχουν παραγραφει ηδη ολα με τον νομο του ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ?
ΦΛΩΡΑΣ: Τι έγινε, Παπασταύρου; Τι έγινε, Αλεξίου;ΑΛΕΞΙΟΥ: Με χτύπησε.ΦΛΩΡΑΣ: Ποιος σε χτύπησε; Η Παπασταύρου;ΑΛΕΞΙΟΥ: Ναι!ΦΛΩΡΑΣ: Γιατί;ΑΛΕΞΙΟΥ: Ξέρω κι εγώ;ΦΛΩΡΑΣ: Γιατί, Παπασταύρου, την χτύπησες; Τι συνέβη, Αλεξίου;ΑΛΕΞΙΟΥ: Δεν ξέρω, κύριε Φλωρά. Να, εκεί που καθόμασταν ήσυχα κι ωραία, χίμηξε πάνω μου να μου βγάλει τα μάτια.ΦΛΩΡΑΣ: Καλά; Πώς, έτσι, στα καλά καθούμενα;ΑΛΕΞΙΟΥ: Έτσι.ΦΛΩΡΑΣ: Δεν μπορεί. Πώς έχεις την απαίτηση να το πιστέψω; Κάτι θα σου πε! Κάτι θα της είπες!ΑΛΕΞΙΟΥ: Όχι! Τίποτα!ΦΛΩΡΑΣ: Τίποτα;ΑΛΕΞΙΟΥ: Τίποτα! Εγώ δεν της είπα τίποτα.ΦΛΩΡΑΣ: Τίποτα;ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ: Τίποτα!ΦΛΩΡΑΣ: Ήσουν εδώ Ξανθοπούλου;ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ: Ορίστε;ΦΛΩΡΑΣ: Λέω, ήσουν εδώ;ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ: Ε, πώς… Εδώ, μάλιστα, εδώ, εδώ.ΦΛΩΡΑΣ: Για, πες μας, τι συνέβη;ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν ξέρω. Ε, δεν πρόσεχα δηλαδή. Εγώ εκείνη την ώρα μιλούσα με τη Γιαδικιάρογλου. Ε, δεν μιλάγαμε;ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ: Ναι, βέβαια, βέβαια! Μιλάγαμε.ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ: Και ξαφνικά είδα την Παπασταύρου να τσακώνεται με την Αλεξίου.ΦΛΩΡΑΣ: Εσύ Γιαδικιάρογλου;ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ: Εγώ, τώρα δεν σας είπε η Ξανθοπούλου; Μιλούσαμε, δεν είδαμε τίποτα. Τίποτα. Δεν βλέπαμε.ΦΛΩΡΑΣ: Εσύ, Πολυχρονοπούλου;ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ: Ορίστε; Κι εγώ δεν πρόσεξα, κύριε καθηγητά! Εκείνη την ώρα πρόσεχα την Ξανθοπούλου που μιλούσε με τη Γιαδικιάρογλου. Έτσι, κορίτσια;ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ-ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ: Μας πρόσεχε, ναι, αυτό.ΦΛΩΡΑΣ: Ούτε κι εσύ πρόσεξες, Λαζάρου;ΛΑΖΑΡΟΥ: Ούτε κι εγώ, κύριε καθηγητά. Εγώ, εγώ πρόσεχα την Πολυχρονοπούλου που πρόσεχε την Ξανθοπούλου που μίλαγε με τη Γιαδικιάρογλου...
Εκει(στις διαφορες λιστες), ισως,(λεω ισως),.... αναπαυονται και χρηματα απο μειωσεις μισθων, συνταξεων κλεμενου ΦΠΑ,λεφτα απο κλεμενους φορους και παει λεγοντας.Πεντε χρονια και ποσοι εχουν ελεγχθη?ελαχιστοι.Ποσα λεφτα μπηκαν στα ταμεια? ελαχιστα.Με τις αλλες λιστες τι γινεται? με τις οφσορ? Γιατι αραγε, αυτοι που κυβερνησαν τα προηγουμενα χρονια, δεν επικεντροθηκαν, στον πακτωλο χρηματων των λιστων, απο τις οποιες καποια χρηματα μπορει να ανηκουν στο Ελληνικο δημοσιο? Φαινεται οτι ηταν βολικοτερο να ξεζουμισουν τους μικρομεσαιους απο το να ...ψαχνουν λιστες.Αν σκεφτει κανεις ο,τι προσφατα, απο 17 πολιτες δεσμευθηκαν καταθεσεις 440 εκατομμυριων, που δεν μπορουσαν να δικαιολογηθουν,καταλαβαινει κανεις γιατι μεγαλο παρτυ μιλαμε(και βεβαια ολοι ειναι αθωοι μεχρι να ολοκληρωθου οι ελεγχοι.Ολοι?).
αν το μικρότερο ποσό στη λίστα είχε 20.000.000 ευρώ, τότε μιλάμε για ελάχιστο ποσό καταθέσεων τα:2.000 x 20.000.000 = 40.000.000.000 σαράντα δις ευρώ! Και αυτά μόνο στην HSBC της Ελβετίας.Δεν λέω ότι όλοι οι λογαριασμοί ανήκουν σε φοροφυγάδες αλλά, πολλά λεφτά ρε παιδί μου.
20.000.000 ήταν η μικρότερη απο τις μεγαλύτερες 20 καταθέσεις. Το συνολικό πόσο ήταν 2 με 2,5 δις. Όσο για τον τίτλο, εμετικός παραπλανητικός για τα κλικ και μόνο, καμιά σχέση με την περιγραφή του γεγονότος
Δεν ειναι κακο να μην γνωριζεις κατι κακο ειναι να νομιζεις οτι γνωριζεις. Τα αρχεια στο σκληρο ΔΕΝ διαγραφονται ακομα και φορματ να κανεις το δισκο. Διαγραφονται μονο οταν γραφτει στη συγκριμενη περιοχη κατι καινουριο.
Αν κατι θελεις να το σβησεις, το σβηνεις. Με low level format ή με πολλα αλλα εργαλεια/software. Επισεις αν χρησιμοποιουν SSD αντι για HDD η λειτουργια TRIM σβηνει οτι "σκουπιδι" απομενει στον δισκο. Ειδες και εσυ δεν τα ξερεις καλα!
Hristoss1, φίλε μου, ξέρω πολύ περισσότερα απο όσα θέλεις να πιστεύεις οτι γνωρίζω. Ας τα πάρουμε απο την αρχή όμως. Το αρχείο αυτό, διαγράφηκε, πότε? το 2012? Κάπου εκεί? Έστώ. Εαν δεν το έστειλε στον κάδο ανακύκλωσης, τον οποίο στην συνέχεια ΔΕΝ καθάρισε, τότε το αρχείο υπάρχει.Εαν όμως, έχει πατήσει shift+Del, για να γίνει ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ του αρχείου, μετά απο τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, η περιοχή αυτή του σκληρού έχει χρησιμοποιηθεί για να γραφτούν άλλα δεδομένα απο επάνω και άρα είναι οριστικά και αμετάκλητα χαμένα.Είναι ακόμα χειρότερο να υποθέτεις νομίζοντας οτι γνωρίζεις.