Spiegel: Η ελληνική αυταπάτη

Spiegel: Η ελληνική αυταπάτη Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
6

Οι πρώτες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα φαίνεται να αιφνιδιάζουν όχι μόνο τους εταίρους αλλά και τους δημοσιογράφους και αναλυτές, καθώς, όπως αναφέρει αρθρογράφος του περιοδικού Spiegel, “η νέα κυβέρνηση δημιουργεί γεγονότα με μια ταχύτητα που δεν είναι καλό ούτε για την Ελλάδα ούτε για την υπόλοιπη Ευρώπη”.

 

Ο David Böcking γράφει στο περιοδικό ότι είναι δικαίωμα του Αλέξη Τσίπρα να θέλει μια επαναδιαπραγμάτευση των μέτρων λιτότητας, αφού έχει πίσω του έναν εντυπωσιακό αριθμό ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνει επίσης ότι κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει το κόμμα του για μη ανειλικρίνεια αφού η επαναπρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων, το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και η αύξηση του κατώτατου μισθού ήταν στις προεκλογικές εξαγγελίες του.

 

Όμως, όπως τονίζει, ο Τσίπρας θα πρέπει να οργανώσει τις πλειοψηφίες και στην Ευρώπη και όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας. “Μερικές εξαγγελίες αντιμετωπίζονται έξω με συμπάθεια όπως η επιβολή φόρων στην ελίτ”,σημειώνει επίσης. Τονίζει όμως ότι δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη καμία νέα πηγή εσόδων, κάτι που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί υπεύθυνη πολιτική, ούτε προοδευτική.

 

Επισημαίνει πως η κατάσταση στην Ελλάδα ήταν αναποτελεσματική και άδικη και το “να προσποιούμαστε ότι αυτή η κατάσταση δεν πρέπει να αλλάξει είναι αυταπάτη”. Το σύστημα περίθαλψης είναι ένα παράδειγμα, ακόμη και οι ιδιωτικοποιήσεις αν δεν σημαίνουν τίποτα άλλο παρά μόνο “ξεπούλημα ασημικών”.

 

Όμως, καταλήγει ο αρθρογράφος, αυτά τα μέτρα πρέπει να τα διαπραγματευτεί με τις άλλες χώρες, θέλοντας και μη. “Όταν τα παρουσιάζει ως ένα τετελεσμένο γεγονός, δεν θα πρέπει να παραπονιέται για έλλειψη προθυμίας για συμβιβασμό”.

 

 

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Ο ένας κρατάει όλη τη τράπουλα στο χέρι του και ο άλλος παρακαλάει να του δώσουν λεφτά για το ταξί μη φύγει με τα πόδια.Και θα συμβιβαστούν λέτε!Συντρόφισσες και σύντροφοι το χετε κάψει νομίζω...
Μετά την Ισπανία και η Πορτογαλία διαχωρίζει τη θέση της απο την Ελλάδα!http://tinyurl.com/q8438hkΤο "μέτωπο του Νότου" που επι χρόνια επικαλούνταν ο Τσιπρας ήταν φυσικά μια ακομα Μπαρούφα.Είναι παρατηρημένο ότι όταν κάποιος έχει βαριά αρρώστια που υπάρχει ανησυχία μπάς και είναι κολλητική, οι πρώτοι που ζητάνε ο άρρωστος να μπεί στην απομόνωση είναι όσοι είναι στο ίδιο νοσοκομείο!Ηταν γνωστό ότι τις ισχυρότερες ενστάσεις εναντίον του αιτήματος της Ελλάδας γιά ...κομμώσεις μέχρι τώρα τις προέβαλλε όχι η Γερμανία ( αν είναι δυνατόν !) αλλά η Ισπανία !Τώρα βγαίνει φάτσα κάρτα και η Πορτογαλία και λέει ότι η χώρα τους δεν έχει καμμία σχέση με το δικό μας χάλι και ότι και να γίνει αυτοί θα εξυπηρετήσουν υποχρεώσεις κανονικά .Μέ άλλα λόγια πλέον και οι Πορτογάλοι δίνουν αγώνα γιά να μην κατατάσσονται στην ίδια μοίρα με μας.Στην αρχή είχαμε τα PIGS , μετά έφυγε το 'S' ( Ισπανία), τώρα φεύγει το 'P' (Πορτογαλία), και πλέον είμαστε το 'IG'. Μένει να βγει και ο Ρέντσι να μας ρίξει μια ροχάλα για να μείνει νέτο σκέτο το 'G'.
Θα συμμφωνουσα απολυτα με τις αιτιασεις σου εαν στην θεση της λεξης "Ισπανια"χρησιμοποιουσες την λεξη "Ραχοι".Κατι που θα ηταν πολυ πιο σωστο.Διοτι η Ισπανια ειναι ενα μεγαλο κρατος,ενα μεγαλο Εθνος, το οποιο υπηρχε,υπαρχει,και θα συνεχισει να υπαρχει και στο ορατο μελλον.Σε αντιθεση με τον κ.Ραχοι.
@Χέλτερ ΣκέλτερΕνδιαφερον.Οχι οι χαρακτηρισμοι που χρησιμοποιεις(...μερος του στυλ...),αλλα το συμπερασμα στο οποιο καταληγεις.Οτι δεν βρεχει,αλλα "μας φτυνουν"! Εγω πιστευα οτι στην κοινωνια "φτυνουν" εκεινον που ψευδεται συνεχως,δεν τηρει καμμια υποσχεση του,και που "γλειφει"και "υποκλινεται" στους ισχυρους.Δεν εχω δει ποτε να "φτυνουν"καποιον επειδη "κραταει τον λογο του"και"ορθωνει το αναστημα του".Τον τελευταιο μπορει να τον μισουν,μπορει να τον εχθρευονται,μπορει να θελουν να τον "καθαρισουν",αλλα μπορει και να τον φοβουνται.Να τον "φτυνουν",ομως,απο που και ως που ;Νομιζω οτι υπαρχει συγχυση οσον αφορα στις σκεψεις σου επι του θεματος.Η οποια ισως και να προκαλειται απο μακροχρονια παραμονη σε χωρους με "υψηλη υγρασια".