Ο Πούτιν έχει διάθεση να βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα

Ο Πούτιν έχει διάθεση να βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα Facebook Twitter
O Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Αντόν Σιλουάνοφ
30

 

Έτοιμη να προσφέρει οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα αν αυτή το ζητήσει εμφανίζεται η Μόσχα, δια του υπουργού Οικονομικών της χώρας Αντόν Σιλουάνοφ. Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του MEGA στη Μόσχα, ο κ. Σιλουάνοφ μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ανέφερε ότι “αν η Ελλάδα ζητήσει βοήθεια θα το εξετάσουμε σοβαρά”. Ο Ρώσος υπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια, αλλά δεν απέκλεισε ότι αυτό μπορεί να συμβεί.

 

“Αν συμβεί-τόνισε- τότε η ρωσική κυβέρνηση θα σκεφτεί την πρόταση και θα την εξετάσει πολύ σοβαρά στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων”

 

Το CNBC σημειώνει πως οι δηλώσεις αυτές έρχονται μόλις δύο μέρες μετά την αποστασιοποίηση της νέας ελληνικής κυβέρνησης στο ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω ευρωπαϊκών κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας.

30

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Ο λογος που ειμαστε σε αυτην την κατασταση βαραινει αποκλειστικα τις ελληνικες κυβερνησεις και τους ψηφοφορους τους,εκτος ισως ενα ποιο σοβαρο ελεγχο που θα επρεπε να μας κανουν.Η βλαχοτρανς νοοτροπια του τσοπανοτραβολτα χιμπατζη ελληναρα που απο την γκλιτσα πηγε κατευθειαν στο σκουλαρικι στο αυτι και στο τατουαζ χορευοντας πανω στα τραπεζια και οδηγωντας ΒΜW κατεστρεψε την χωρα.Οι Γερμανοι καναν την δουλεια τους που εμεις δεν καναμε.Αν παμε να δανειστουμε απο μια ακομη ποιο βλαχοοικονομια απο την δικη μας θα μας δωσουν πισω την γκλιτσα που κρατουσαμε στο προσφατο παρελθον μαζι με την αναλογη γκαρνταρομπα..
Πολλα μπορουν να συμβουν σε τρεις -τεσσερις ημερες.Να ορκισθει πρωθυπουργος χωρις γραβατα και χωρις Ευαγγελιο,να παει με κιτρινο παλτο η Ζωη στο Μαξιμου,να φοραει το πουκαμισο απ'εξω απ'το παντελονι ο Βαρουφακης,να μην εγκαταλειψει την χωρα ο κ.Γεωργιαδης,οπως ειχε υποσχεθει.Θα μου επιτρεψετε να μην ασχοληθω με αυτα τα "σημαντικοτατα" θεματα.Τα οποια,αλλωστε,καλυπτουν πληρως και συνεχως οι πολυπειροι σε κατι τετοια "τηλεδημοσιογραφοι".Θα ασχοληθω,ομως, με καποια αλλα,οχι και τοσο "πιασιαρικα"γεγονοτα.Για να τα παρουμε με την σειρα.Ο Αλεξης Τσιπρας αποδοκιμαζει,σε σκληρους τονους, την Ε.Ε. για το "κοινο ανακοινωθεν"σχετικα με νεα μετρα για την Ρωσια.Δηλωνει οτι η Ελλαδα δεν ειχε ,καν,ενημερωθει.Παρα ταυτα, την επομενη δεχεται θερμο συγχαρητηριο τηλεφωνημα απο τον "εμπνευστη των κυρωσεων",Μπαρακ Ομπαμα, ο οποιος και δηλωνει οτι ειναι ετοιμος να εξετασει τροπους για οικονομικη βοηθεια της Ελλαδας.Μετα απο λιγες ωρες ο Πουτιν δηλωνει προθυμος να εξετασει τροπους στηριξης της Ελλαδας.Ταυτοχρονα η Μοσχα ανακοινωνει οτι ,περιπου,δεν πειραζει αν η νεα ελληνικη κυβερνηση ακυρωσει την πωληση του ΟΣΕ ,για την αγορα του οποιου ενδιαφερονται σφοδρα οι Ρωσικοι σιδηροδρομοι,διοτι ειναι προθυμοι να εξετασουν εναλλακτικους τροπους συνεργασιας πανω σε αυτο το αντικειμενο.Τελος,στο Der Spiegel,οπως ακουσα μολις σε ραδιοφωνικη εκπομπη,δημοσιευεται αρθρο το οποιο αποδεχεται πληρως την υπαρξη του ανεξοφλητου κατοχικου δανειου και αναφερει οτι οι Ελληνες ελαβαν ασημαντες πολεμικες αποζημιωσεις,σε αντιθεση με αλλους λαους,επισημαινοντας οτι ο Γερμανικος Λαος δεν τα γνωριζει αυτα, και θα πρεπει να ενημερωθει σχετικα.Περασαν τρεις-τεσσερις ημερες.Μονον.Συνεβησαν καποια πραγματα .Το αν αυτα θα εχουν σημαντικο πρακτικο αποτελεσμα για την χωρα μας δεν μπορω να το εκτιμησω.Ομως συνεβησαν.Θα ακολουθησουν και αλλες ημερες.Ισως και πιο "ενδιαφερουσες".Θα το δουμε.
Συμπληρωματικο εξελίξεις 12 ωρες μετα το προηγουμενο σχολιο."Η Ευρωπαικη Ενωαση ανεβαλε την ληψη οποιασδηποτε αποφασης για περαιτερω μετρα κατα της Ρωσιας για εξη μηνες"."Ολως τυχαιως".Η "εξαγορα χρονου"στην πολιτικη ειναι σοφη πρακτικη.Συνηθως το κανεις "ποιωντας την αναγκη φιλοτιμια".Δεν θα μπορουσε καποιος να πει οτι η εξελιξη ειναι αρνητικη για την χωρα μας.Συμφωνα με την ειδησεογραφια το "σκεπτικο"του νεου Υπουργου Εξωτερικων της Ελλαδας υιοθετηθηκε σχεδον πληρως.Οσο για τα "αισθηματα της Μοσχας"ειναι ευκολο να τα "μαντεψει" κανεις διαβαζοντας την σχετικη Ρωσικη ειδησεογραφια.Η οποια βριθει ιδιαιτερως θετικων χαρακτηρισμων για την χωρα μας.Οπως προειπα.Θα ακολουθησουν και αλλες ημερες.Ισως και πιο ενδιαφερουσες.
Η Ελλάδα υπαινίσσεται τη χρήση βέτο σε περαιτέρω κυρώσεις της Ε.Ε. σε βάρος της Ρωσίας,επιδεικνύοντας την δαμόκλειο σπάθη της ενδεχόμενης χρήσης, σαν διαπραγματευτικό ατού στις επικείμενες διαπραγματεύσεις μείωσης του χρέους.Πιστεύει η κυβέρνηση ότι με την σκληρή αυτή στάση(ο καταιγισμός υποσχέσεων ,που ήταν ενορχηστρωμένος,σε αυτό αποσκοπεί)θα βγεί ωφελημένη στο αλισβερίσι των διαπραγματεύσεων,υπαναχωρώντας με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.Η Ρωσία με τις δηλώσεις αυτές αφενός ρίχνει λάδι στην φωτιά,αφετέρου προκαλεί ερωτηματικά για ύπαρξη κρυφής αντζέντας.Παράλληλα, επικαιροποιεί σκέψεις και προβληματισμούς για μονιμότερο προσανατολισμό της Ελλάδας προς Ανατολάς·η όχι και τόσο αβάσιμη παραδοχή ότι πορευόμαστε στα αρχικά ιστορικά στάδια παρακμής της Δύσης- σε συνδυασμό με την γεωγραφική μας θέση και τις παραδοσιακά καλές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο-η μετατόπιση του κέντρου βάρους της παγκόσμιας οικονομίας προς Ανατολάς,-σε συνδυασμό με τον σταθερά εδραιωμένο στο συλλογικό ασυνείδητο αντιδυτικισμό-κεντρίζουν διαθέσεις για στρατηγικές αναθεωρήσεις και υπόσχονται ιστορικά οφέλη από τη στροφή αυτή…αυτό που άρχισε αχνά με τον Καραμανλή πριν εφτα-οχτώ χρόνια και διαγράφεται αχνά και τώρα,θα λαβαίνει μονιμότερα χαρακτηριστικά στο μέλλον.
Συμφωνώ μέχρι "την παρακμή της Δύσης" και μετά. Το κέντρο βάρος της παγκόσμιας οικονομίας στρέφεται προς Ανατολάς, αλλά μιλάμε πλέον για Νότια και Ανατολική Ασία. Η Μέση Ανατολή είναι ένα μπάχαλο και όπου δεν είναι μπάχαλο, προσφέρει μόνο φυσικούς πόρους και τπτ άλλο. Κάτι προσπαθούν να κάνουν τα Εμιράτα, αλλά και εκεί θα είναι περιφερειακό κέντρο. Το παιχνίδι παίζεται προς Κίνα μεριά (η οποία δεν χάρηκε καθόλου με το πάγωμα των ιδιωτικοποιήσεων). Με αυτό το κομμάτι του κόσμου έχουμε σχετικά ανύπαρκτες σχέσεις, εκτός από κάτι συνεργασίες με Κίνα και κάτι πλοία που χτίζουμε στην Κορέα. Όσο για τον αντιδυτικισμό, δεν νομίζω. Υπάρχει τόσος αντιδυτικισμός όση υπάρχει και καχυποψία προς τη "βάρβαρη" Μέση Ανατολή ή την άγνωστη Άπω Ανατολή. Η Ελλάδα ποτέ δεν έχει προσφέρει ουσιαστικά στην ΕΕ ως μέλλον της. Τώρα θα δούμε.
Η Ρωσία χρεοκοπεί και ο αραβικός κόσμος αλληλοσφάζεται. Η Κίνα έξαλλη με τη νέα κυβέρνηση. Ναι το κέντρο βάρους είναι προς "ανατολάς". Η Ελλάς των πέντε θαλασσών και των δύο ηπείρων. Και το 22 με το αλισβερίσι των μεγάλων δυνάμεων παίξαμε και χάσαμε.
Η Ρωσία δεν θα χρεοκοπήσει,ουτε ο αραβικός κόσμος θα αλληλοσφάζεται συνεχώς και η Κίνα θα συνεχίσει να επενδύει στην Ελλάδα.Προσωρινά φαίνονται όλα αυτά που περιγράφεις,εξάλλου το πνεύμα του σχόλιού μου δεν έχει να κάνει με το εγγύς μέλλον.Το 1922 την πληρώσαμε περισσότερο απο κακή εκτίμηση των δεδομένων(υπερεκτίμηση του εαυτού μας,υποτίμηση του αντιπάλου)και απο κάκιστο χειρισμό των πραγμάτων(υπο τον Ελ.Βενιζέλο ο χειρισμός θα ήταν διαφορετικός,και τα πράγματα θα έπαιρναν άλλη τροπή)και οχι τόσο απο το αλισβερίσι με τις τότε μεγάλες δυνάμεις.
Ναι μόνο που όταν παίζεις πόκερ επαγγελματίες εύκολα σου τραβάνε το χαλί κάτω από τα πόδια. Επίσης, δεν είναι φανταστική ιδέα να πολεμήσουμε τους ολιγάρχες με τα λεφτά του Πούτιν; Το βρίσκω εξαιρετικά αστείο!
Στο αρχικο μου σχολιο δεν ηθελα με τιποτα να υπονοησω οτι ειναι καλλιτερα για μας να παμε να αγκαλιαστουμε με τους Ρωσους.Περισσοτερο (και για να κανω χρηση της δικιας σου ορολογιας) ηθελα να πω οτι μπηκε στο παιχνιδι ενας παικτης που μονο φημες υπαρχουν γι΄αυτον και ξεφνικα ανακατεψε την τραπουλα αφηνοντας τους επαγγελματιες να προσπαθουν να μαντεψουν τις κινησεις του. Το αν θα βγει κερδισμενος η οχι στο τελος δεν με αφορα αυτη την στιγμη, τωρα κοιταω το παιχνιδι.
Ναι έβαλε το Καμμένο συνέταιρο (περιορίζοντας ασφυκτικά τις επιλογές του σε Κυπριακό, Μακεδονικό, Ελληνοτουρκικά) και μας τον λες και παίκτη!!!!Για πες τι άσσους έχει στο μανίκι του (εκτός του να παραχωρήσει γη και ύδωρ στον Πούτιν).
Επίσης έβαλε ένα Φιλορώσο υπουργό εξωτερικών. Δεν είμαι σίγουρη ότι όλοι αναμένουν τις κινήσεις του, ίσως κάποιες είναι ήδη γνωστές σε κάποιους.
Ο Πούτιν "απειλεί" να βοηθήσει την χώρα, ο Ομπάμα υποστηρίζει πως η "λιτότητα" πρέπει να σταματήσει πριν διαλυθεί η Ευρώπη (όχι από την Ελλάδα) και η Μέρκελ... απειλεί.Είτε γιατί πιστεύει τόσο πολύ πως αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος, είτε γιατί θίγονται συμφέροντα της.θα δείξει (τι θα γίνει)...
Την Μέρκελ συμφέρει(;) μια ισχυρή Ευρώπη, πιθανώς και τον Ομπάμα, απλώς να μην διαλυθεί το Ευρώ, για να μην γυρίσει πίσω στον αφέντη η κατάρα της παγκόσμιας κρίσης. Άλλο "λιτά", άλλο "πολιτική λιτότητας" (με χρέωμα 250 δις και συνεχίζουμε), υπάρχουν πολύ ουσιαστικές διαφορές.
και μετά λέμε για τον σοσιαλισμό ότι είναι για την άλλη ζωή. Εσύ συμπυκνώνεις μεσα σε δυο γραμμές όλο το χριστιανικό ιδεολόγημα της προσμονής και της μετά θάνατον ανταμοιβής
Ειλικρινά περιμένω να δω τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες με τη διαπραγμάτευση, όμως αυτό το flirt με τον Πούτιν το βρίσκω εμετικό.Η Ελλάδα ανήκει στην ΕΕ και προτιμώ ως πολίτης αυτής της χώρας να παραμείνει έτσι γιατί αν αυτή η χώρα έχει κερδίσει κάτι, το έχει καταφέρει χάρη στους Ευρωπαίους.Προσπαθώ να δω όσο πιο διορατικά και αμερόληπτα γίνεται τη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ αλλά μέχρι στιγμής τα σημάδια αυτά είναι ύποπτα και επικίνδυνα. Ελπίζω να σταματήσουν άμεσα.
Με το χαμηλό επιτόκιο 2% που μας δανείζει η ΕΕ σήμερα όντας μάλιστα σε μια τόσο επισφαλή κατάσταση, η Ρωσία δεν πρόκειται να μας δανείσει ποτέ, με 7% δάνειζε την αδερφή της Λευκορωσία όταν το πετρέλαιο βρισκόταν στα ύψη και η οικονομία της φυσούσε, ο υπουργός οικονομικών τους λέει ψέματα, έχουμε κάνει κρούση και ο Μεντβέντεφ μας έστειλε στο ΔΝΤ, ενώ την πόρτα – τότε που η οικονομία της φυσούσε – την έκλεισε φόρα παρτίδα επίσης στους Κύπριους.Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο εκτός από επικίνδυνα δείχνει ωραία σημάδια και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Εάν καταφέρει να διατηρήσει μια διπλωματική ισορροπία πάνω στην πορεία που έχει ξεκινήσει θα φέρει απρόσμενα καλά αποτελέσματα στη χώρα. Σίγουρα έχει πάρα πολλά ιδεολογικοπολιτικά κατάλοιπα στο κεφάλι της και δεν είναι να μην ανησυχείς. Μα από τη μέρα που ανέλαβε κυβέρνηση σκορπάει και κάτι διαφορετικό. Και δεν υπάρχει τίποτε χειρότερα για έναν οργανισμό από την στασιμότητα, ακόμη κι οι λάθος επιλογές είναι προτιμότερες, προκαλούν μία κίνηση, η Ελλάδα τόσο καιρό βρισκόταν σε μακρύ τέλμα παντού.
Ο Πούτιν δανείζει την αδερφή χώρα τους Λευκορωσία με επιτόκιο πολύ υψηλότερο απ'ότι την δάνειζε το ΔΝΤ και ποσά πολύ μικρότερα από αυτά που χρειάζεται η Ελλάδα και θα δανείσει εμάς;Ξεκάθαροι τακτικισμοί του είναι για να διασπάσει ακόμη περισσότερο το μέτωπο της ΕΕ όσον αφορά τις κυρώσεις σε βάρος του για την Ουκρανία.Βρήκαν τον χρήσιμο ηλίθιο δούρειο ίππο για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους.Είναι γνωστή άλλωστε η υποστήριξη της Μόσχας στις αντιευρωπαικές δυνάμεις εντός της ΕΕ(πχ Λεπέν)που στόχο έχουν να διαλύσουν την ένωση.Θα παίξουμε και αυτόν τον ρόλο;
Ο Πουτιν ψαχνει για συμμαχους, ο Ερντογαν βλεπει με καλο ματι και Τσιπρα και Πουτιν, ο Ομπαμα και το City θελουν να τελειωνουν με τη λιτοτητα, ειλικρινα δεν υπαρχει καλυτερη ευκαιρια να απαλαγουμε απο τη θηλια που μας εχουν περασει... Ας βγαλουμε ΜΙΑ φορα εναν κρυμμενο ασσο και ας σωσουμε τη παρτιδα για οφελος μας
Και Ρωσία και Αμερική;Η Ελλάδα έχει κάνει εδώ και πολλά χρόνια την στρατηγική επιλογή να ανήκει στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ και ήταν σωτήρια αυτή η απόφαση.Όσοι ονειρεύονται συμμαχίες με το ξανθό γένος δεν ξέρουν τι τους γίνεται.Γιατί άραγε όλες οι μικρές,όπως η Ελλάδα,χώρες που ήταν κάτω από την σοβιετική σφαίρα επιρροής είναι πλέον οι μεγαλύτεροι πολέμιοι του Πούτιν;Ακόμη και η Σερβία,την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση επιδιώκει και αναγκάστηκε να πιει το πικρό ποτήρι των διαπραγματεύσεων με το Κόσοβο.Γιατί άραγε;Είναι μαζοχιστές ή απλώς βλέπουν ότι η ευημερία και η εδαφική τους ασφάλεια είναι μέσα στην πιο ισχυρή ένωση κρατών που υπάρχει στον κόσμο.Μόνο οι Έλληνες βρίζουν την Ευρώπη και θεωρούν ότι θα ήταν καλύτερα να συνομιλούσαν με την Ρωσία,την Βενεζουέλα κοκ.
Δεν νομίζω ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει ούτως ή αλλιώς βασικό στόχο τη δημοκρατία. Μιλάμε για ένα διχασμένο πληθυσμό που βλέπει διαφορετικά το μέλλον του. Το βασικό που πρέπει (και κατά ένα τρόπο προσπαθεί) η ΕΕ είναι να συγκρατήσει τη σύγκρουση να μην πάνε σε εμφύλιο. Εξάλλου, από την αρχή την υποχρέωσαν αν πάρει θέση με τις φιλοευρωπαϊκές διαδηλώσεις. Στρατό δεν έχει να στείλει και ούτε θα υπήρχε διάθεση να σταλεί, οπότε δεν μένουν και πολλές επιλογές. Τώρα τι γίνεται με το ΝΑΤΟ είναι άλλη ιστορία. Πάντως η ιστορία φαίνεται να οδεύει σε μια ακόμα περίπτωση "παγωμένης διαμάχης" στα σύνορα και περίχωρα της Ρωσίας που θα αφήσει τον τοπικό πληθυσμό σε χειρότερη θέση απ'ότι ήταν πριν, όπως συμβαίνει με περιοχές όπως η Ανατολική Οσετία.
υπάρχουν συγκεκριμένα συμφέροντα και της Ρωσίας στη περιοχή που βασίζονται σε πολιτικούς, ιστορικούς και γεωπολιτικούς λόγους, τα οποία η ΕΕ ή οι ΗΠΑ δεν είναι δυνατόν να καταργήσουν χωρίς συνέπειες. Δεν διακρίνω καλές ή κακές προθέσεις σε κανέναν, το ίδιο είναι στη βάση της εξυπηρέτησης ιδιοτελών συμφερόντων. Η ΕΕ έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στην ενίσχυση παρακρατικών, οι οποίοι εντέλει έγιναν και κυβέρνηση. Οι μόνοι χαμένοι όπως πάντα βέβαια είναι οι λαοί της Ουκρανίας