WSJ: η Ευρωζώνη μπορεί να «θυσιάσει» την Ελλάδα για την Ισπανία

WSJ: η Ευρωζώνη μπορεί να «θυσιάσει» την Ελλάδα για την Ισπανία Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
10

Την  εκτίμηση ότι η Ε.Ε. δεν θα κάνει πίσω στην σύγκρουση με τον Τσίπρα και πως είναι πιθανό να θυσιάσει την Ελλάδα για να σώσει την Ισπανία από τους Podemos, κάνει η εφημερίδα Wall Street Journal.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Τσίπρας δεν έκανε πολλά μετά τις εκλογές ώστε να στηρίξει τις προεκλογικές δηλώσεις ότι επιθυμεί την παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ.

Σημειώνει δε ότι η Μαδρίτη πιστεύει πως θα ήταν προς το συμφέρον της ευρωζώνης να βγει η Ελλάδα από το ευρώ για να μην έρθουν στην εξουσία οι Podemos που θα αποτελέσουν μεγαλύτερο πρόβλημα.

Ταυτόχρονα η WSJ επισημαίνει ότι μένουν λίγες εβδομάδες για να προλάβει η Ελλάδα τη δημοσιονομική κατάρρευση ενώ σημειώνει τις θέσεις της χώρας σχετικά με τη Ρωσία, την τοποθέτηση του Βαρουφάκη στο υπ. Οικονομικών, στις εξαγγελίες των υπουργών και τη συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η στάση των δανειστών σκληραίνει, προειδοποιώντας ότι ο νέος πρωθυπουργός θα κάνει ένα μεγάλο λάθος αν υπολογίσει ότι η Ευρωζώνη θα υποχωρήσει πρώτη στη μεταξύ τους σύγκρουση.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
"είναι πιθανό να ΘΥΣΙΑΣΕΙ την Ελλάδα για να ΣΩΣΕΙ την Ισπανία ΑΠΟ τους Podemos"... Ναι, οκ, να είμαστε ρεαλιστές...καταλαβαίνουμε που πάει.. αλλά δεν παύει αυτό να είναι κατάντια για το πρόταγμα (ας το πω έτσι) μία Ενωμένης Ευρώπης και της δημοκρατίας μέσα σε αυτήν. Τι θα πει να θυσιάσουμε μία χώρα για να σώσουμε μία άλλη από το δημοκρατικό αποτέλεσμα των εκλογών της (σε περίπτωση που θα έβγαινε πρώτο κόμμα το podemos); Λιτότητα, αυταρχικότητα, έλλειψη ευρωπαϊκού οράματος πέραν του οικονομισμού, θυσίες, απειλές, ευρωσκεπτικισμός, άνοδος της ακροδεξιάς - όλα αυτά στην Ε.Ε. όχι μόνο στην Ελλάδα. Μήπως έχουν σχέση όλα αυτά μεταξύ τους; Λέω μήπως. Κουβέντα να γίνεται, γιατί αυτά θεωρούνται πολυτέλεια να τα συζητάμε μάλλον.
Αφήνω ασχολίαστες τις μπούρδες που μεταφέρει το άρθρο αλλά θέλω να ρωτήσω: Γνωρίζει κανείς πότε γίνονται οι γενικές εκλογές στην Ισπανία;Αν βγουν οι ποδέμος, θα έχουμε μεγάλα γλέντια στην ΕΕ.Από την μία Τσίπρας, από την άλλη Ιγκλέσιας, δεν θα ξέρει από που να φύγει η Μέρκελ.Αν γίνει, θα έχουμε άλλο μοχλό πίεσης. Θα είμαστε δυο του νότου.
Οι εκλογες τους ειναι το φθινοπωρο.Απ οτι φαινεται εκτος απο το ζουρνα θα ακουμε και ισπανικη κιθαρα!http://www.tanea.gr/news/world/article/5175643/el-pais-prwto-komma-h-aristera-an-ginontan-shmera-ekloges-sthn-ispania/
Η ιστορία θυμίζει ποκερ. Το ανησυχητικό είναι ότι η θέση στην οποία βρισκόμαστε είναι προβληματική.Οι μάρκες που κυκλοφορούν στο τραπέζι είναι πολλές, το διακύβευμα δηλαδή του παιχνιδιού είναι πραγματικά μεγάλο, είναι το χρέος της Ελλάδας. Εμείς είμαστε από την μια πλευρά, με τις μάρκες που μας απομένουν, δανεικές από τους υπόλοιπους παίκτες (ΕΚΤ) και έναν γνωστό μας αμερικάνο (ΔΝΤ)"ρεφενε" και φαινόμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε "τα ρέστα" μας. Ή θα χάσουμε και θα χάσουμε και όσες μάρκες μας απομένουν ή θα καθαρίσουμε το τραπέζι αν οι άλλοι πάνε πάσο και θα ελαφρύνουμε το χρέος μας.Από την άλλη πλευρά είναι κυρίως η Γερμανία που έχει ακόμα μπόλικες μάρκες. Σίγουρα δεν θέλει να βάλει και ενδεχομένως να χάσει και άλλες μάρκες αλλά δεν θέλει και να πάει πάσο και να χάσει αυτές του τραπεζιού. Δεν είναι μόνο αυτό το παιχνίδι όμως που την ενδιαφέρει... φοβάται ότι αν πάει πάσο τώρα, θα δείξει αδυναμία και θα επιτρέψει στα επόμενα παιχνίδια και σε άλλους να κάνουν ενδεχομένως μπλόφες (π.χ. στον Ισπανό ή στον Πορτογάλο) Τι θα κάνει; Θα ρισκάρει κάποιες μάρκες ακόμα για να δει το φύλο ή θα κάνει πάσο και θα μας αφήσει το τραπέζι;Εσείς αν είσασταν στην θέση της θα τα "βλέπατε" ή όχι;(εγώ θα τα 'βλεπα).
Τι ήταν πάντοτε η πολιτική; Μια παρτίδα σκάκι, μια παρτίδα πόκερ, μια παρτίδα MONOPOLY... Απλά όταν τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά, δεν δίνουμε ιδιαίτερη σημασία