«Ο Τσίπρας εξετάζει βέτο στην Ε.Ε. για τις κυρώσεις στη Ρωσία»

«Ο Τσίπρας εξετάζει βέτο στην Ε.Ε. για τις κυρώσεις στη Ρωσία» Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
9

Την άσκηση βέτο εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση στις αποφάσεις της Ε.Ε. για νέες κυρώσεις στη Μόσχα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Καθημερινή.

Η Καθημερινή σημειώνει μάλιστα ότι για τις προθέσεις αυτές η κυβέρνηση έχει ήδη ενημερώσει τη Μόσχα που πλέον εμφανίζεται διατεθειμένη να εξαιρέσει εφ’ εξής τα ελληνικά προϊόντα από το εμπάργκο κατά των χωρών της Ε.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα των κυρώσεων της Ε.Ε. προς τη Ρωσία λόγω της Ουκρανίας ήταν και το πρώτο πεδίο σύγκρουσης των εταίρων με τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Χθες η Ελλάδα εξέφρασε τη δυσφορία της για την αυστηρή δήλωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που αφορούσε περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία η οποία δεν είχε πάρει τη συναίνεση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα.

 «Δεν συμφωνούμε με το πνεύμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, το οποίο έχει δυσμενείς επιπτώσεις όχι μόνο στα αγροτικά όσο αφορά την οικονομία της δικής μας χώρας, αλλά και γενικότερα» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χουντής.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM